Creme Bruleé med Chokladkräm

4 kommentarer
 
 
 
Creme Bruleé med Chokladkräm 
 
Ingredienser:
 
6 portioner - crème brûlée
 
100 g äggula (5) 
90 g strösocker (1 dl) 
1⁄2 vaniljstång 
125 g mjölk, 3% (11⁄4 dl) 
350 g vispgrädde (31⁄2 dl) 
Strösocker att strö över och bränna av.

Chokladkräm
60 g marabou mörk choklad
20 g äggula (1) 
20 g strösocker (11⁄2 msk) 
8 g maizena majsstärkelse (1 msk) 
100 g mjölk, 3% (1 dl) 
50 g vispgrädde (1⁄2 dl) 
30 g rumstempererat osaltat smör

Garnering
30 g grovhackade pistage- nötter

Så här gör du:
Sätt ugnen på 90 grader. Rör ihop äggulorna med hälften av sockret i en bunke. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull. Tillsätt mjölk, grädde och resterande socker och koka upp under omrörning.
Plocka upp vaniljstången och häll ner vätskan i bunken. Blanda väl och häll tillbaka alltsammans i kastrullen.Värm försiktigt och under konstant omrörning upp blandningen tills den börjar bli lätt krämig. Temperaturen får inte överstiga 83 grader.
Sila av krämen och fyll portionsformar, 9 cm i diameter, med den. Grädda mitt i ugnen i 40–45 minuter. Låt formarna svalna ute och sen i kylen.

Chokladkräm: 
Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Blanda äggula, socker och maizena i en liten bunke. Koka upp mjölk och grädde och häll ner det i ägguleblandningen. Rör om och häll tillbaka alltsammans i kastrullen.Värm krämen försiktigt och under konstant omrörning på låg värme tills den börjar tjockna.
Häll ner krämen i bunken med choklad, klicka i smöret och mixa ihop till en slät kräm med en stavmixer eller visp, låt svalna I kylen.

Strö ett jämnt lager socker över brûléerna och bränn av dem med en gasbrännare. Om du inte har en brännare så sätt ugnen på 250 grader på grillfunktion och ställ formarna högst upp i ugnen och bränn dom där. Det går otroligt fort så var försiktiga.Låt svalna och spritsa chokladkräm på toppen och strö över pistagenötterna. 
 

 
 
 
 
 
 
1 Emma Aronsson:

skriven

Åh älskar Cream Bruleé 😍 ser jättegott ut vännen! Du är så duktig :) Pussen&kramen

Svar: Jaa, det är bäst!!😊 tack vännen! Puss
Linn Jönsson

2 Thea:

skriven

Ser riktigt gott ut, måste prövas! Har du någon ide vad som kan göras av alla överblivna äggvitor, förutom maränger? :)

Svar: Det tycker jag absolut :) ja, maränger är ju det vanligaste! men man kan göra macarons också med vilken fyllning som man gillar :) eller stora sega maränger det är ju otroligt gott! så man får nog gör olika sorter av maränger skulle jag säga. :)
Linn Jönsson

3 Isabella:

skriven

Åh, det där ser så gott ut!!! :)

Svar: Åh, tack!
Linn Jönsson

4 MADDISENJ.SE:

skriven

oj vad gott det såg ut

Svar: Ja, den är himmelsk!
Linn Jönsson