Cupcakes med Mjölkchokladfrosting

4 kommentarer
Finns det något bättre en Mjölkchoklad? Enligt mig finns det  inte de, så nu har jag den perfekta frostingen för dig. En frosting som smakar mjölkchoklad i mängder. Om man vill ha ännu mer smak av mjölkchoklad så kan du ringla lite choklad över muffinsen innan den ska in i ugnen. En perfekt fika för helgens stunder. 
 
 
 
Cupcakes med Mjölkchokladfrosting
 
ca 12 st 
 
Ingredienser:
 
  • 100 g Vetemjöl (1 3/4dl)
  • 150 g Strösocker (1 3/4dl)
  • 30 g Kakao (3/4dl)
  • 3 g Maizena (1tsk)
  • 3 g Bakpulver (1/2tsk)
  • 3 g Bikarbonat (1/2tsk)
  • 3 g Salt (1/2tsk)
  • 8 g Vaniljsocker (1msk)
  • 55 g Ägg (1st)
  • 75 g Mjölk (3/4dl)
  • 40 g Vegetabilisk olja (1/2dl)
  • 50 g Bryggd kaffe (Varm) eller kokande vatten (1/2dl)
 
Mjölkchokladfrosting
 
  • 100 gram osaltat smör
  • 100 gram philadelphia
  • 150 gram Marabou mjölkchoklad
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 3 msk kakao 
 
 Cupcakes: Sätt ugnen på 170 grader. Sikta alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg, mjölk och vegetabilisk olja lite lätt med en handvisp. Blanda i äggvispningen med dem torra ingredienserna och tillsätt det varma kaffet och blanda väl, smeten kommer att vara lös. Vill du inte ha kaffesmak tillsätter du varmvatten. Fyll dina cupcakes formar lite mindre än 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 16 – 17 min. Gör stickprov, ta ut och låt svalna helt innan du lägger på frosting.
 
Mjölkchokladfrosting:
Vispa rumstempererat smör luftigt.Tillsätt florsocker lite i taget. Vispa i philadelphia.Tillsätt kakao.Smält chokladen och låt svalna en stund innan även denna vispas i. Låt frostingen stelna något i kylen ca 30 min innan du spritsar dina cupcakes.
 
 
 
 
 
 
1 coffeeandcupcake.blogg.se:

skriven

Så fina :)

2 Isabella:

skriven

Superfina och säkert super goda ^^

3 Sanna:

skriven

åh jösses vad gott!!!

4 Mamma Mindy:

skriven

Så fina muffins..Fin blogg :)

Svar: Tack så jättemycket! :)
Linn Jönsson