Peanut Butter Cupcakes

2 kommentarer
Detta är ett otroligt gott recept på Jordnöts cupcakes. En välidgt fluffig muffins med en silkeslen frosting som sedan toppar kakan med de otroliga goda reeses. En perfekt cupcake att bjuda sin pappa på när det är farsdag.
 
 
 
 
Peanut Butter Cupcakes 
 
Recept Roy Fares 
 
10-12 st 
 
Ingredienser:
 

175 g mjölk, 3% (1 ¾ dl)

5 g vitvinsvinäger (½ msk)

150 g vetemjöl (2 ½ dl)

3 g bikarbonat (½ tsk)

2 g bakpulver (¼ tsk)

3 g salt (½ tsk)

150 g farinsocker (2 dl)

50 g rumstempererat osaltat smör

150 g crunchy jordnötssmör (1 ½ dl)

55 g ägg (1)

Jordnötsfrosting

200 g creamy jordnötssmör (2 dl)

70 g rumstempererat osaltat smör

120 g florsocker (2 dl)

10 g vaniljsocker (1 msk)

3 g salt (½ tsk)

50 g vispgrädde (½ dl)

garnering Reeses 
 

Cupcakes: Sätt ugnen på 170 grader. Blanda mjölk och vinäger i en bunke. Sikta ner mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en bunke. Vispa farinsocker, smör och jordnötssmör fluffigt, i en annan bunke. Vispa ner ägget. Blanda i de torra ingredienserna och mjölkblandningen i omgångar. Blanda tills det blir en slät smet.

Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt eller använd dubbla formar på en vanlig plåt. Fyll formarna till ¾ med smet och grädda mitt i ugnen i ugnen i 19 minuter. Känn efter med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt.

Frosting: Vispa jordnötssmör och smör fluffigt i en bunke. Rör ner florsocker och vaniljsocker och vispa tills det blir en jämn frosting. Tillsätt slutligen saltet och därefter grädden i omgångar. Vispa tills det blir en fast och fin frosting, Spritsa frosting på varje cupcake och garnera.

 
 
 
 
 
1 Annika:

skriven

Fina cupcakes och dom ser goda ut :)

Svar: Tack!:)
Linn Jönsson

2 Elin:

skriven

Det ser så himla gott ut! Jag undrar hur många kalorier det är i en dock 🙈🙊

Svar: Tack! Haha sånt ska man inte tänka på, man ska njuta av de goda saker i livet!:)
Linn Jönsson