175 g mjölk, 3% (1 ¾ dl)
5 g vitvinsvinäger (½ msk)
150 g vetemjöl (2 ½ dl)
3 g bikarbonat (½ tsk)
2 g bakpulver (¼ tsk)
3 g salt (½ tsk)
150 g farinsocker (2 dl)
50 g rumstempererat osaltat smör
150 g crunchy jordnötssmör (1 ½ dl)
55 g ägg (1)
Jordnötsfrosting
200 g creamy jordnötssmör (2 dl)
70 g rumstempererat osaltat smör
120 g florsocker (2 dl)
10 g vaniljsocker (1 msk)
3 g salt (½ tsk)
50 g vispgrädde (½ dl)
Cupcakes: Sätt ugnen på 170 grader. Blanda mjölk och vinäger i en bunke. Sikta ner mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en bunke. Vispa farinsocker, smör och jordnötssmör fluffigt, i en annan bunke. Vispa ner ägget. Blanda i de torra ingredienserna och mjölkblandningen i omgångar. Blanda tills det blir en slät smet.
Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt eller använd dubbla formar på en vanlig plåt. Fyll formarna till ¾ med smet och grädda mitt i ugnen i ugnen i 19 minuter. Känn efter med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt.
Frosting: Vispa jordnötssmör och smör fluffigt i en bunke. Rör ner florsocker och vaniljsocker och vispa tills det blir en jämn frosting. Tillsätt slutligen saltet och därefter grädden i omgångar. Vispa tills det blir en fast och fin frosting, Spritsa frosting på varje cupcake och garnera.
skriven
Fina cupcakes och dom ser goda ut :)