För tillfället är jag i London så det kommer tyvärr inte bli någon bakning på  några dagar. Men om ni vill följa min resa i London så finns jag på instagram " thebakeoff". Där kommer bilder som ska få dig inspirerad av vad London har att erbjuda. När jag kommer hem från London så kommer jag bjuda på massa härlig bakbilder från bloggen, in och följ!







Ph by me  

London Calling

Allmänt Kommentera
För tillfället är jag i London så det kommer tyvärr inte bli någon bakning på  några dagar. Men om ni vill följa min resa i London så finns jag på instagram " thebakeoff". Där kommer bilder som ska få dig inspirerad av vad London har att erbjuda. När jag kommer hem från London så kommer jag bjuda på massa härlig bakbilder från bloggen, in och följ!







Ph by me  
 
 
 
Ingredienser:
 
Sockerlag 
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
Vit Chokladmousse
  • 2 äggulor
  • 60 g sockerlag
  • 150 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
Mörk Chokladmousse 
  • 2 äggulor
  • 60 g sockerlag
  • 125 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
Hallonsås
  • 250 g frysta hallon
  • 1-2 tsk gelésocker (går även bra med vanligt strösocker
 
  1. Sockerlag
    Koka ihop socker och vatten i en kastrull tills sockret smälter.
  2. Mousse
    Vispa äggen och sockerlagen i en kastrull under uppvärmning tills krämen binder utan att skära sig. Det gör den vid 85 grader. Använd en termometer, så är du säker.
  3. Värm sedan chokladen i ett vattenbad och blanda den noga med äggmassan. Vispa grädden lätt, och vänd ner den i massan i 3 olika omgångar, så att du får en lätt och luftig mousse.
  4. Häll moussen i en sprits och låt den stelna i kylen i 2-3 h. Ställ in första omgången av mousse i kylen medan du gör nästa omgång. För att göra chokladmoussen gör man precis som med den vita. 
  5. Hallonsås
    Värm hallonen i en gryta på spisen. Är de frysta så tillsätt 0,5 dl vatten.
  6. När de är varma och har blivit en kräm så silar du dem, för att få bort alla kärnor. Mosa i silen med en sked så att endast kärnorna stannar kvar i silen. När bara såsen återstår häller du i ca 1-2 tsk gelésocker och låter den stå några minuter på plattan innan du ställer in grytan i kylen för att svalna.
  7. Innan servering häller du hallonsåsen över moussen
 
 
ph by me 

Chokladmoussedröm

Allmänt En kommentar
 
 
 
Ingredienser:
 
Sockerlag 
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
Vit Chokladmousse
  • 2 äggulor
  • 60 g sockerlag
  • 150 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
Mörk Chokladmousse 
  • 2 äggulor
  • 60 g sockerlag
  • 125 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
Hallonsås
  • 250 g frysta hallon
  • 1-2 tsk gelésocker (går även bra med vanligt strösocker
 
  1. Sockerlag
    Koka ihop socker och vatten i en kastrull tills sockret smälter.
  2. Mousse
    Vispa äggen och sockerlagen i en kastrull under uppvärmning tills krämen binder utan att skära sig. Det gör den vid 85 grader. Använd en termometer, så är du säker.
  3. Värm sedan chokladen i ett vattenbad och blanda den noga med äggmassan. Vispa grädden lätt, och vänd ner den i massan i 3 olika omgångar, så att du får en lätt och luftig mousse.
  4. Häll moussen i en sprits och låt den stelna i kylen i 2-3 h. Ställ in första omgången av mousse i kylen medan du gör nästa omgång. För att göra chokladmoussen gör man precis som med den vita. 
  5. Hallonsås
    Värm hallonen i en gryta på spisen. Är de frysta så tillsätt 0,5 dl vatten.
  6. När de är varma och har blivit en kräm så silar du dem, för att få bort alla kärnor. Mosa i silen med en sked så att endast kärnorna stannar kvar i silen. När bara såsen återstår häller du i ca 1-2 tsk gelésocker och låter den stå några minuter på plattan innan du ställer in grytan i kylen för att svalna.
  7. Innan servering häller du hallonsåsen över moussen
 
 
ph by me 
 
 
 
 
Fudge Brownie med Flingsalt
 
Ingredienser:
 
Tryffel:
 
150 g mörk choklad 50%
1 1/2 dl vispgrädde 
flingsalt att strö över
 
Brownie:
 
150 gram osaltat smör 
2 3/4 dl socker 
1 1/2 dl kakao 
en nypa salt 
1 tsk vaniljsocker 
2 ägg
1 dl vetemjöl
 
Tryffel 
  1. Hacka chokladen och lägg den i en skål.
  2. Koka upp grädden och häll den över chokladen.
  3. Och låt stå en stund så att chokladen smälter.
  4. Rör sedan ihop till en slät tryffel.
  5. Täck bunken med plastfolie och låt stå i rumstemperatur.
Brownie 
 
  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smöra kanterna på en bakform.
  3. Smält smör på låg värme i en kastrull.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner strösocker, kakao,salt och vaniljsocker.
  5. Vispa försiktigt ner ett ägg i taget.
  6. Vänd sedan ner mjölet försiktigt med en slickepott.
  7. Fördela smeten i en form.
  8. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
  9. Låt kakan svalna lite innan du häller på tryffeln, strö på flingsalt.
  10. Låt kakan stå i kylen en stund innan du serverar den.
  11. Njut av den godaste brownin någonsin!
 
ph by me 
 
 
 
 
 

Fudge Brownie

Allmänt 52 kommentarer
 
 
 
 
Fudge Brownie med Flingsalt
 
Ingredienser:
 
Tryffel:
 
150 g mörk choklad 50%
1 1/2 dl vispgrädde 
flingsalt att strö över
 
Brownie:
 
150 gram osaltat smör 
2 3/4 dl socker 
1 1/2 dl kakao 
en nypa salt 
1 tsk vaniljsocker 
2 ägg
1 dl vetemjöl
 
Tryffel 
  1. Hacka chokladen och lägg den i en skål.
  2. Koka upp grädden och häll den över chokladen.
  3. Och låt stå en stund så att chokladen smälter.
  4. Rör sedan ihop till en slät tryffel.
  5. Täck bunken med plastfolie och låt stå i rumstemperatur.
Brownie 
 
  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smöra kanterna på en bakform.
  3. Smält smör på låg värme i en kastrull.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner strösocker, kakao,salt och vaniljsocker.
  5. Vispa försiktigt ner ett ägg i taget.
  6. Vänd sedan ner mjölet försiktigt med en slickepott.
  7. Fördela smeten i en form.
  8. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
  9. Låt kakan svalna lite innan du häller på tryffeln, strö på flingsalt.
  10. Låt kakan stå i kylen en stund innan du serverar den.
  11. Njut av den godaste brownin någonsin!
 
ph by me