Rulltårta med lemon curd
 
Botten
  • 3 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tskbakpulver 
  • 2 msk mjölk 3 %
  • 1 1/2 dl socker + 2 msk till rullning
Lemon curd 
  • 3  citroner 
  • 1,5 dl  strösocker
  • 50 g  smör
  • 1 msk maizena
  • 2  ägg
  • 2  äggulor
  • Jordgubbar 200-300 gram färska
  • 3-4 passionsfrukter
  1. Botten
  2.  Sätt ugnen på 250°.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt mjölken.
  4.  Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Vänd ner det i äggsmeten.
  5. Bred ut smeten på en plåt med bakplåts-papper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
  6. Strö ett tunt lager socker på ett bakplåtspapper. Stjälp upp rulltårtan på det.
  7. Lemoncurd
  8. Tvätta tre citroner noga och torka. Koka upp citronsaft från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan.
  9. Blanda ut maizena med saften från din tredje citron och rör ner detta i vätskan.
  10. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills citronkrämen tjocknar.
  11. Häll över din lemon curd i en ren skål och låt svalna. 
  12. Bred sedan ut lemoncurden på botten skär jordgubbar tunt och bred ut jämt över hela botten. 
  13. Rulla ihop den och vispa grädden och dekorera valfritt med passionsfrukt och jordgubbar.
  14. KLART!
 
ph by me 
 

Rulltårta med Lemon curd

Tårtor 18 kommentarer
 
 
 
Rulltårta med lemon curd
 
Botten
  • 3 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tskbakpulver 
  • 2 msk mjölk 3 %
  • 1 1/2 dl socker + 2 msk till rullning
Lemon curd 
  • 3  citroner 
  • 1,5 dl  strösocker
  • 50 g  smör
  • 1 msk maizena
  • 2  ägg
  • 2  äggulor
  • Jordgubbar 200-300 gram färska
  • 3-4 passionsfrukter
  1. Botten
  2.  Sätt ugnen på 250°.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt mjölken.
  4.  Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Vänd ner det i äggsmeten.
  5. Bred ut smeten på en plåt med bakplåts-papper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
  6. Strö ett tunt lager socker på ett bakplåtspapper. Stjälp upp rulltårtan på det.
  7. Lemoncurd
  8. Tvätta tre citroner noga och torka. Koka upp citronsaft från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan.
  9. Blanda ut maizena med saften från din tredje citron och rör ner detta i vätskan.
  10. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills citronkrämen tjocknar.
  11. Häll över din lemon curd i en ren skål och låt svalna. 
  12. Bred sedan ut lemoncurden på botten skär jordgubbar tunt och bred ut jämt över hela botten. 
  13. Rulla ihop den och vispa grädden och dekorera valfritt med passionsfrukt och jordgubbar.
  14. KLART!
 
ph by me 
 
 
 
 
Limebiskvier med Vit Choklad 
 
ca 12-15 st
 
Botten 
  • 30 g äggvita ( 1 ägg )
  • 200 gram mandelmassa 
Fyllning
  • 150 g rumstempurerat smör
  • 2 1/2 dl florsocker 
  • 1 msk vaniljsocker 
  • skal från 2 lime + saft från 1
  • 1 äggula 
Topping 
  • 200 gram vit choklad 
  • 13 g matolja
  • strössel valfri 
 
Bottnar:
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och lägg det i en bunke. Vispa äggvitan fluffigt och blanda ner mandelmassan i äggvitan. Spritsa eller klicka ut små bollar som du sedan plattar till lite lätt. Grädda sedan dessa i mitten av ugnen i ca 14-16 minuter.  Ta sedan ut dom och låt de svalna en stund. Ta sedan bort dom från plåten och låt de svalna på ett galler en stund.
Fyllningen:
Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen. Skulle den möjligtvis bli för lös så häll i lite mer florsocker. Bred krämen på bottnarna så det bildar en topp. Ställ sedan biskvierna i frysen i ca 30-40 minuter. 
Topping:
Hacka chokladen och smält den i mikron eller på spisen under ett vattenbad. När den sedan har smält häll sedan i oljan. Doppa sedan biskvierna i chokladen och strö på strössel. Ställ sedan kylt igen.
KLART!
 
 
 
ph by me 

Limebiskvier med Vit Choklad

Övrigt 6 kommentarer
 
 
 
Limebiskvier med Vit Choklad 
 
ca 12-15 st
 
Botten 
  • 30 g äggvita ( 1 ägg )
  • 200 gram mandelmassa 
Fyllning
  • 150 g rumstempurerat smör
  • 2 1/2 dl florsocker 
  • 1 msk vaniljsocker 
  • skal från 2 lime + saft från 1
  • 1 äggula 
Topping 
  • 200 gram vit choklad 
  • 13 g matolja
  • strössel valfri 
 
Bottnar:
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och lägg det i en bunke. Vispa äggvitan fluffigt och blanda ner mandelmassan i äggvitan. Spritsa eller klicka ut små bollar som du sedan plattar till lite lätt. Grädda sedan dessa i mitten av ugnen i ca 14-16 minuter.  Ta sedan ut dom och låt de svalna en stund. Ta sedan bort dom från plåten och låt de svalna på ett galler en stund.
Fyllningen:
Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen. Skulle den möjligtvis bli för lös så häll i lite mer florsocker. Bred krämen på bottnarna så det bildar en topp. Ställ sedan biskvierna i frysen i ca 30-40 minuter. 
Topping:
Hacka chokladen och smält den i mikron eller på spisen under ett vattenbad. När den sedan har smält häll sedan i oljan. Doppa sedan biskvierna i chokladen och strö på strössel. Ställ sedan kylt igen.
KLART!
 
 
 
ph by me 
Nu när påsken närmar sig så ville jag göra lite påsk bakning, detta blev mitt resultat. En choklad cupcake med en mjölkchoklad frosting. Toppat med mandelmassa och lite mandelägg. Perfekt till påskfikat!
GLAD PÅSK ALLA LÄSARE!
 
 
 
Påsk Cupcakes 
 
ca 12 st 
 
Ingredienser:
 
  • 100 g Vetemjöl (1 3/4dl)
  • 150 g Strösocker (1 3/4dl)
  • 30 g Kakao (3/4dl)
  • 3 g Maizena (1tsk)
  • 3 g Bakpulver (1/2tsk)
  • 3 g Bikarbonat (1/2tsk)
  • 3 g Salt (1/2tsk)
  • 8 g Vaniljsocker (1msk)
  • 55 g Ägg (1st)
  • 75 g Mjölk (3/4dl)
  • 40 g Vegetabilisk olja (1/2dl)
  • 50 g Bryggd kaffe (Varm) eller kokande vatten (1/2dl)
 
Mjölkchokladfrosting
 
  • 100 gram osaltat smör
  • 100 gram philadelphia
  • 150 gram Marabou mjölkchoklad
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 3 msk kakao 
 Dekoration 
  • 300 g mandelmassa (eller marsipan)
  • mandel ägg
 Cupcakes: Sätt ugnen på 170 grader. Sikta alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg, mjölk och vegetabilisk olja lite lätt med en handvisp. Blanda i äggvispningen med dem torra ingredienserna och tillsätt det varma kaffet och blanda väl, smeten kommer att vara lös. Vill du inte ha kaffesmak tillsätter du varmvatten. Fyll dina cupcakes formar lite mindre än 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 16 – 17 min. Gör stickprov, ta ut och låt svalna helt innan du lägger på frosting.
 
Mjölkchokladfrosting:
Vispa rumstempererat smör luftigt.Tillsätt florsocker lite i taget. Vispa i philadelphia.Tillsätt kakao.Smält chokladen och låt svalna en stund innan även denna vispas i. Låt frostingen stelna något i kylen ca 30 min innan du spritsar dina cupcakes. Ta sedan en vitlökspress, tvätta ur den ordentligt så det inte är någon vitlök kvar. Pressa sedan mandelmassan i pressen så det blir små ringar forma sedan till ett bo. Lägg de på cupcaksen och lägg på önskad mängd med mandel ägg.
KLARA ATT ÄTA!
 
 
Ph by me 
 

Påsk Cupcakes

Choklad En kommentar
Nu när påsken närmar sig så ville jag göra lite påsk bakning, detta blev mitt resultat. En choklad cupcake med en mjölkchoklad frosting. Toppat med mandelmassa och lite mandelägg. Perfekt till påskfikat!
GLAD PÅSK ALLA LÄSARE!
 
 
 
Påsk Cupcakes 
 
ca 12 st 
 
Ingredienser:
 
  • 100 g Vetemjöl (1 3/4dl)
  • 150 g Strösocker (1 3/4dl)
  • 30 g Kakao (3/4dl)
  • 3 g Maizena (1tsk)
  • 3 g Bakpulver (1/2tsk)
  • 3 g Bikarbonat (1/2tsk)
  • 3 g Salt (1/2tsk)
  • 8 g Vaniljsocker (1msk)
  • 55 g Ägg (1st)
  • 75 g Mjölk (3/4dl)
  • 40 g Vegetabilisk olja (1/2dl)
  • 50 g Bryggd kaffe (Varm) eller kokande vatten (1/2dl)
 
Mjölkchokladfrosting
 
  • 100 gram osaltat smör
  • 100 gram philadelphia
  • 150 gram Marabou mjölkchoklad
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 3 msk kakao 
 Dekoration 
  • 300 g mandelmassa (eller marsipan)
  • mandel ägg
 Cupcakes: Sätt ugnen på 170 grader. Sikta alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg, mjölk och vegetabilisk olja lite lätt med en handvisp. Blanda i äggvispningen med dem torra ingredienserna och tillsätt det varma kaffet och blanda väl, smeten kommer att vara lös. Vill du inte ha kaffesmak tillsätter du varmvatten. Fyll dina cupcakes formar lite mindre än 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 16 – 17 min. Gör stickprov, ta ut och låt svalna helt innan du lägger på frosting.
 
Mjölkchokladfrosting:
Vispa rumstempererat smör luftigt.Tillsätt florsocker lite i taget. Vispa i philadelphia.Tillsätt kakao.Smält chokladen och låt svalna en stund innan även denna vispas i. Låt frostingen stelna något i kylen ca 30 min innan du spritsar dina cupcakes. Ta sedan en vitlökspress, tvätta ur den ordentligt så det inte är någon vitlök kvar. Pressa sedan mandelmassan i pressen så det blir små ringar forma sedan till ett bo. Lägg de på cupcaksen och lägg på önskad mängd med mandel ägg.
KLARA ATT ÄTA!
 
 
Ph by me