Nu när sommaren kommer lite sent i Augusti så måste man få njuta av lite hemmagjord glass. Glass blir så otroligt mycket godare om man gör egen och det är väldigt lätt att göra egen. Så detta tycker jag alla borde prova, man kan även göra det flera dagar innan man ska bjuda på den. Den klara sig i frysen 2 veckor ca. Så man kan njuta av den i veckor.
Hallonglass
- 3 dl vispgrädde
- 2 st svenska ägg
- 2 st äggulor
- 3 msk florsocker
- 1 st urskrapad vaniljstång
- 1/2 dl hallonsylt
- 250 g mixade hallon (färska alt frysta)
Gör såhär:
- Vispa grädden löst.
- Vispa äggen och äggulorna med florsockret och vaniljstången.
- Tillsätt sedan sylten och de mixade bären och vispa ytterligare någon minut. Vänd i grädden.
- Kör smeten i en glassmaskin ( ca 1h) eller häll smeten i en form alt plastburk med lock.
- Ställ in i frysen.
- Rör om då och då under de första timmarna för att inte alla hallonen ska hamna på botten. Glassen är klar efter 4–5 timmar.
- Servera med färska bär.
- KLART!
ph by me
skriven
Mums!