Saffranskaka

3 kommentarer
 
Nu börjar julen äntligen närma sig och jag har alltid älskat julen så är överlycklig. Bakningen på julen är också så otroligt roligt man kan prova sig fram och få fram fantastiska recept. Denna gången så blev det en otroligt luftig och saftig Saffranskaka. Perfekt till adventsfika,supersmidig och lätt att göra. Denna kakan borde alla prova sig på. 
 
 
 
 
 
 
 
Saffranskaka
 
Ingredienser:
 
  • 200 g smör 
  • 1/2 g saffran 
  • 1 1/2 dl mjölk 3% 
  • 3 dl socker 
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl 
  • 2 tsk bakpulver 
  • 125 g mandelmassa 
  • Flagad mandel 
  • Florsocker 
 
Gör såhär:
  1. Smörj och bröa en form ca 24 cm. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smöret försiktigt i en kastrull tillsammans med saffran.
  3. Blanda ner den kalla mjölken. Vispa ägg och socker fluffigt i en annan bunke. 
  4. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten, vänd försiktigt ihop smeten med en slickepott.
  5. Riv i mandelmassan och blanda ner den i smeten. 
  6. Vänd sist ner saffransmjölken och blanda försiktigt. 
  7. Häll smeten i formen och strö över flagad mandel.
  8. Grädda i ugnen cirka 30 minuter och prova med en sticka i mitten av kakan, den ska komma upp torr. 
  9. Låt sedan svalna och pudra sedan på florsocker. 
  10. KLART! 
 
 
 
ph by me 
 
 
1 VICTORIA JOHNSSON:

skriven

Åh vad gott Linn! Det där skulle jag vilja jag äta upp direkt ❤️

Svar: Bara att prova Vickan!! 😊😊
Linn Jönsson

2 Citroncest - matblogg från Italien:

skriven

Så vacker och julig! :)

3 Astrid:

skriven

Alltså ÅH vad gott!!!...