Dessa Daimbiskvier är ett underverk, de bara smälter i munnen när man äter dom. De har allt en kaka ska ha något knaprigt något segt och något sött. Den perfekta biskvin skulle jag säga. 
 
 
 
 
Daimbiskvier 
 
ca 8-10 st 
 
Mandelbotten:

200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita

Smörkräm:

140 g smör
1,5 dl florsocker
2 dubbeldajm
1,5 tsk vaniljsocker
1 äggula

Garnering:

200 g mjölkchoklad
1 dubbeldajm

 Gör såhär: 
 
Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-12 minuter tills de fått en fin färg.

Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme.

Smält chokladen på svag värme. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad dajm som dekoration.

Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom).

 
 
ph by me 

Daimbiskvier

7 kommentarer
Dessa Daimbiskvier är ett underverk, de bara smälter i munnen när man äter dom. De har allt en kaka ska ha något knaprigt något segt och något sött. Den perfekta biskvin skulle jag säga. 
 
 
 
 
Daimbiskvier 
 
ca 8-10 st 
 
Mandelbotten:

200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita

Smörkräm:

140 g smör
1,5 dl florsocker
2 dubbeldajm
1,5 tsk vaniljsocker
1 äggula

Garnering:

200 g mjölkchoklad
1 dubbeldajm

 Gör såhär: 
 
Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-12 minuter tills de fått en fin färg.

Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme.

Smält chokladen på svag värme. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad dajm som dekoration.

Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom).

 
 
ph by me