Dessa Daimbiskvier är ett underverk, de bara smälter i munnen när man äter dom. De har allt en kaka ska ha något knaprigt något segt och något sött. Den perfekta biskvin skulle jag säga. 
 
 
 
 
Daimbiskvier 
 
ca 8-10 st 
 
Mandelbotten:

200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita

Smörkräm:

140 g smör
1,5 dl florsocker
2 dubbeldajm
1,5 tsk vaniljsocker
1 äggula

Garnering:

200 g mjölkchoklad
1 dubbeldajm

 Gör såhär: 
 
Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-12 minuter tills de fått en fin färg.

Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme.

Smält chokladen på svag värme. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad dajm som dekoration.

Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom).

 
 
ph by me 

Daimbiskvier

7 kommentarer
Dessa Daimbiskvier är ett underverk, de bara smälter i munnen när man äter dom. De har allt en kaka ska ha något knaprigt något segt och något sött. Den perfekta biskvin skulle jag säga. 
 
 
 
 
Daimbiskvier 
 
ca 8-10 st 
 
Mandelbotten:

200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita

Smörkräm:

140 g smör
1,5 dl florsocker
2 dubbeldajm
1,5 tsk vaniljsocker
1 äggula

Garnering:

200 g mjölkchoklad
1 dubbeldajm

 Gör såhär: 
 
Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-12 minuter tills de fått en fin färg.

Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme.

Smält chokladen på svag värme. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad dajm som dekoration.

Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom).

 
 
ph by me 
Nu kommer ännu ett nyttig recept som är raw food. Vilket är bakning utan smör,socker och gluten. Detta kan vara bra om man tränar mycket och vill dra ner på sötsaker. Då vill man ändå kunna unna sig lite godsaker och då gör det ju inget att det är nyttig också. Detta är en seg brownie som är i princip bara baserad på nötter i olika former. Något alla borde prova, enligt mig.
 
 
Raw Food Chocolate Brownie 
 
Ingredienser:
 
2,25 dl naturella cashewnötter
 
1,1 dl macadamia nötter 
 
3 msk hackade hasselnötter
 
2 msk kokosolja
 
2 msk ekologisk honung 
 
3,5 msk kakao
 
 
Gör såhär:
  1. Blötlägg Cashnötterna och Macadamia nötterna i ljumet vatten i 3 h (eller längre).
  2. Torka av nöterna när de är färdiga, var noga med så de inte är blöta.
  3. Häll sedan cashewnötterna,macadamianötterna, kokosolja, honung och kakao i en matberedare.
  4. Blanda på högnivå till de ha blivit till en kladdig smet.
  5. Häll sedan smeten i en littet fat och platta till önskad tjocklek. 
  6. Låt stå i kylen i 1-2 h. 
  7. Dela sedan kakan i små rutor och smula på hasselnötterna och lite kakao.
  8. Klara att äta! 
 
ph by me 
 

Raw Food Chocolate Brownie

Choklad 3 kommentarer
Nu kommer ännu ett nyttig recept som är raw food. Vilket är bakning utan smör,socker och gluten. Detta kan vara bra om man tränar mycket och vill dra ner på sötsaker. Då vill man ändå kunna unna sig lite godsaker och då gör det ju inget att det är nyttig också. Detta är en seg brownie som är i princip bara baserad på nötter i olika former. Något alla borde prova, enligt mig.
 
 
Raw Food Chocolate Brownie 
 
Ingredienser:
 
2,25 dl naturella cashewnötter
 
1,1 dl macadamia nötter 
 
3 msk hackade hasselnötter
 
2 msk kokosolja
 
2 msk ekologisk honung 
 
3,5 msk kakao
 
 
Gör såhär:
  1. Blötlägg Cashnötterna och Macadamia nötterna i ljumet vatten i 3 h (eller längre).
  2. Torka av nöterna när de är färdiga, var noga med så de inte är blöta.
  3. Häll sedan cashewnötterna,macadamianötterna, kokosolja, honung och kakao i en matberedare.
  4. Blanda på högnivå till de ha blivit till en kladdig smet.
  5. Häll sedan smeten i en littet fat och platta till önskad tjocklek. 
  6. Låt stå i kylen i 1-2 h. 
  7. Dela sedan kakan i små rutor och smula på hasselnötterna och lite kakao.
  8. Klara att äta! 
 
ph by me 
 
I torsdag så fyllde jag 22 och då måste man ju ha en ordenlig tårta för att fira.Detta är en perfekt söt tårta, eftersom man ofta brukar äta ganska mycket mat så är det lagom med en inte för mastig tårta. Inuti tårtan är det en jordgubbsmousse och utanpå är det en frosting med vit choklad. En luftig och fruktansvärt god tårta. Vilket jag tycker ni absolut borde prova!
 
 
 
 

Jordgubbsbotten:

4 stora ägg

3 1/2 dl strösocker

4 dl vetemjöl

2 1/2 tsk bakpulver

80 g  frysta jordgubbar

1/2 dl vatten

1 1/2 tsk vaniljsocker

 

Jordgubbskompott:

300 g  frysta jordgubbar

1/2 dl gelésocker

 2 dl vispadgrädde 

 

Vit chokladfrosting:

200 g vit choklad

100 g rumsvarmt osaltat smör

200 g philadelphiaost

2-3 dl florsocker

ev. rosa pastafärg (kan beställas på nätet, t ex på kakburken.se)

 

Dekoration:

färska bär, valfritt

 

Jordgubbsbotten:

Värm ugnen till 175 grader. Klä en bakform, 18-20 cm i diameter, med en hög krage av bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker ljust och poröst i 5-7 min.

Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål.

Mixa jordgubbarna till en slät pure. Blanda med vattnet och värm i en kastrull.

Sikta ner mjölet i tre omgångar i äggsmeten. Rör några gånger mellan varje siktning. Tillsätt purén och vispa försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i bakformen. Grädda bottnen i cirka 1 timme.

 

Jordgubbskompott:

Skölj, rensa och skiva jordgubbarna. Blanda med sockret i en kastrull. Mosa jordgubbarna så att det bildas lite vätska (eller mosa dem helt om du föredrar det). Låt koka i cirka 30 sekunder, ta av från värmen och låt svalna.Blanda sedan med den vispade grädden och då får du en jordgubbsmousse. Låt stelna i kylen. 

 

Vit chokladfrosting:

Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad. Låt svalna.

Vispa smör och philadelphiaost krämigt. Vispa ner chokladen och tillsätt önskad mängd florsocker.

Färga frostingen med pastafärg om du vill.

 

Sätta ihop tårtan:

Dela bottnen i tre delar. Lägg den första bottnen på ett tårtfat eller en bricka. Bred ut ett jämnt lager jordgubbsmousse över. Upprepa tills du använt två bottnar. Lägg den sista bottnen överst med den skurna sidan nedåt.

Bred ett tunt lager vit chokladfrosting över hela tårtan. Låt den sedan stå i kylen i 20 minuter eller tills frostingen stelnat något.

Bred på ett tjockare lager frosting över hela tårtan. Fyll en spritspåse med en liten rund tyll och spritsa små klickar längst ner runtom hela tårtan.

 

 
 
ph by me

Jordgubbstårta med Vitchoklad

Choklad 2 kommentarer
I torsdag så fyllde jag 22 och då måste man ju ha en ordenlig tårta för att fira.Detta är en perfekt söt tårta, eftersom man ofta brukar äta ganska mycket mat så är det lagom med en inte för mastig tårta. Inuti tårtan är det en jordgubbsmousse och utanpå är det en frosting med vit choklad. En luftig och fruktansvärt god tårta. Vilket jag tycker ni absolut borde prova!
 
 
 
 

Jordgubbsbotten:

4 stora ägg

3 1/2 dl strösocker

4 dl vetemjöl

2 1/2 tsk bakpulver

80 g  frysta jordgubbar

1/2 dl vatten

1 1/2 tsk vaniljsocker

 

Jordgubbskompott:

300 g  frysta jordgubbar

1/2 dl gelésocker

 2 dl vispadgrädde 

 

Vit chokladfrosting:

200 g vit choklad

100 g rumsvarmt osaltat smör

200 g philadelphiaost

2-3 dl florsocker

ev. rosa pastafärg (kan beställas på nätet, t ex på kakburken.se)

 

Dekoration:

färska bär, valfritt

 

Jordgubbsbotten:

Värm ugnen till 175 grader. Klä en bakform, 18-20 cm i diameter, med en hög krage av bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker ljust och poröst i 5-7 min.

Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål.

Mixa jordgubbarna till en slät pure. Blanda med vattnet och värm i en kastrull.

Sikta ner mjölet i tre omgångar i äggsmeten. Rör några gånger mellan varje siktning. Tillsätt purén och vispa försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i bakformen. Grädda bottnen i cirka 1 timme.

 

Jordgubbskompott:

Skölj, rensa och skiva jordgubbarna. Blanda med sockret i en kastrull. Mosa jordgubbarna så att det bildas lite vätska (eller mosa dem helt om du föredrar det). Låt koka i cirka 30 sekunder, ta av från värmen och låt svalna.Blanda sedan med den vispade grädden och då får du en jordgubbsmousse. Låt stelna i kylen. 

 

Vit chokladfrosting:

Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad. Låt svalna.

Vispa smör och philadelphiaost krämigt. Vispa ner chokladen och tillsätt önskad mängd florsocker.

Färga frostingen med pastafärg om du vill.

 

Sätta ihop tårtan:

Dela bottnen i tre delar. Lägg den första bottnen på ett tårtfat eller en bricka. Bred ut ett jämnt lager jordgubbsmousse över. Upprepa tills du använt två bottnar. Lägg den sista bottnen överst med den skurna sidan nedåt.

Bred ett tunt lager vit chokladfrosting över hela tårtan. Låt den sedan stå i kylen i 20 minuter eller tills frostingen stelnat något.

Bred på ett tjockare lager frosting över hela tårtan. Fyll en spritspåse med en liten rund tyll och spritsa små klickar längst ner runtom hela tårtan.

 

 
 
ph by me