Brownie med Ballerina Kladdkaka kunde det bli en bättre kombination. Nä inte enligt mig, jag har alltid älskat ballerina, och det blir ännu godare om man blandar det med en super fluffig brownie. 
 
 
 
Brownie med Ballerina Kladdkaka
ingredienser:
 
20-25 stycken
 
250 g smör 
300 g mörk choklad marabou
6 ägg
250 g muscvadoråsocker 
60 g vetemjöl 
3 msk kakao
1/8 tsk salt 
1 paket ballerina kladdkaka 
 
Gör såhär:
  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form och sätt den åt sidan tills vidare.
  3. Smält smöret och chokladen tillsammans i en skål över sjudande vatten eller i mikrovågsugn.Låt svalna.
  4. Häll äggen i en skål. Vispa dem i 3 minuter innan du tillsätter muscvadsockret och vispa sedan ytterligare 3 minuter.
  5. Häll försiktigt ned den smälta choklad blandingen och rör tills det är blandat.
  6. Tillsätt mjöl,kakao och salt. Rör tills allt är ordentligt blandat men inte längre än 30 sekunder.
  7. Tillsätt krossade ballerinakex och blanda med en slickepott. 
  8. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.
  9. Låt kakan svalna helt innan du skär i den.
  10. KLART!
     
     
    ph by me 

Brownie med Ballerina Kladdkaka

Choklad Kommentera
Brownie med Ballerina Kladdkaka kunde det bli en bättre kombination. Nä inte enligt mig, jag har alltid älskat ballerina, och det blir ännu godare om man blandar det med en super fluffig brownie. 
 
 
 
Brownie med Ballerina Kladdkaka
ingredienser:
 
20-25 stycken
 
250 g smör 
300 g mörk choklad marabou
6 ägg
250 g muscvadoråsocker 
60 g vetemjöl 
3 msk kakao
1/8 tsk salt 
1 paket ballerina kladdkaka 
 
Gör såhär:
  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form och sätt den åt sidan tills vidare.
  3. Smält smöret och chokladen tillsammans i en skål över sjudande vatten eller i mikrovågsugn.Låt svalna.
  4. Häll äggen i en skål. Vispa dem i 3 minuter innan du tillsätter muscvadsockret och vispa sedan ytterligare 3 minuter.
  5. Häll försiktigt ned den smälta choklad blandingen och rör tills det är blandat.
  6. Tillsätt mjöl,kakao och salt. Rör tills allt är ordentligt blandat men inte längre än 30 sekunder.
  7. Tillsätt krossade ballerinakex och blanda med en slickepott. 
  8. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.
  9. Låt kakan svalna helt innan du skär i den.
  10. KLART!
     
     
    ph by me 
Nu på sommaren så vill man verkligen ta vara på att man kan baka med bär, så här kommer en sommartårta. I tårtan så är det en hemmagjord lemoncurd och en jordgubbsmousse och utanpå är det en vitchoklad frosting. Dekorera sedan på ditt helt egna sätt med massa olika bär. Vips så fick du en otroligt god och fin sommartårta.
 
 
 
 
Sommartårta med Vitchoklad 
 
Tårtbotten:
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 75 g smör el margarin
  • 1,5 dl mjölk el vatten
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
Lemoncurd:
  • 3 citroner 
  • 1,5 dl  strösocker 
  • 50 g  smör
  • 1 msk  maizena 
  • 2  ägg
  • 2  ägggulor 
Jordgubbsmousse:
  • 250 g jordgubbar
  • 1/2 dl gelésocker
  • 3 dl vispgrädde 

 Vitchoklad frosting:

  • 200 g vit choklad
  • 100 g rumsvarmt osaltat smör
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 dl florsocker

Tårtbotten:

  1. Vispa ägg o socker riktigt pösigt.
  2. Smält smöret o slå i mjölk el vatten, låt koka upp.
  3. Rör hastigt ner den heta smörmjölken i äggsmeten.
  4. Häll i mjölet som först blandats m bakpulver o vaniljsocker.
  5. Rör smeten slät (men rör så lite som möjligt sedan bakpulvret kommit i) o häll smeten i smord o bröad form.
  6. Grädda genast i 175 grader i nedre delen av ugnen i 35-40 min.
 Lemoncurd:
  1. Tvätta tre citroner noga och torka. Koka upp citronsaft från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan. 
  2. Blanda ut maizena med saften från din tredje citron och rör ner detta i vätskan. 
  3. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills citronkrämen tjocknar. 
  4. Häll över din lemon curd i en ren skål och låt svalna. 
Jordgubbsmousse.
  1. Skölj, rensa och skiva jordgubbarna.
  2. Blanda med sockret i en kastrull.
  3. Mosa jordgubbarna så att det bildas lite vätska (eller mosa dem helt om du föredrar det).
  4. Låt koka i cirka 30 sekunder, ta av från värmen och låt svalna.
  5. Vispa 3 dl grädde och vänd ner i jordgubbarna när de har svalnat.
  6. Låt stå i kylen i 2-3 h. 

 Vitchoklad frosting:

  1. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad. Låt svalna.
  2. Vispa smör och philadelphiaost krämigt.
  3. Vispa ner chokladen och tillsätt önskad mängd florsocker.
  4. Färdigt att dekorera tårtan.
  5. Montera sedan tårtan med att dela den i tre bottnar.
  6. Ta lemoncurd längst ner i tårtan och sedan jordgubbsmousse på andra lagret.
  7. Bred sedan på frostingen runt om ett tunt lager och ställ i kylen en stund.
  8. Ta sedan ut kakan och bred på ett lager till.
  9. Gör detta tills tårtan är helt slät.
  10. Dekorera med valfria bär. 
  11. KLART!
 
 
 
 
 
 ph by me 

 

Sommartårta med Vitchoklad

Tårtor 2 kommentarer
Nu på sommaren så vill man verkligen ta vara på att man kan baka med bär, så här kommer en sommartårta. I tårtan så är det en hemmagjord lemoncurd och en jordgubbsmousse och utanpå är det en vitchoklad frosting. Dekorera sedan på ditt helt egna sätt med massa olika bär. Vips så fick du en otroligt god och fin sommartårta.
 
 
 
 
Sommartårta med Vitchoklad 
 
Tårtbotten:
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 75 g smör el margarin
  • 1,5 dl mjölk el vatten
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
Lemoncurd:
  • 3 citroner 
  • 1,5 dl  strösocker 
  • 50 g  smör
  • 1 msk  maizena 
  • 2  ägg
  • 2  ägggulor 
Jordgubbsmousse:
  • 250 g jordgubbar
  • 1/2 dl gelésocker
  • 3 dl vispgrädde 

 Vitchoklad frosting:

  • 200 g vit choklad
  • 100 g rumsvarmt osaltat smör
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 dl florsocker

Tårtbotten:

  1. Vispa ägg o socker riktigt pösigt.
  2. Smält smöret o slå i mjölk el vatten, låt koka upp.
  3. Rör hastigt ner den heta smörmjölken i äggsmeten.
  4. Häll i mjölet som först blandats m bakpulver o vaniljsocker.
  5. Rör smeten slät (men rör så lite som möjligt sedan bakpulvret kommit i) o häll smeten i smord o bröad form.
  6. Grädda genast i 175 grader i nedre delen av ugnen i 35-40 min.
 Lemoncurd:
  1. Tvätta tre citroner noga och torka. Koka upp citronsaft från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan. 
  2. Blanda ut maizena med saften från din tredje citron och rör ner detta i vätskan. 
  3. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills citronkrämen tjocknar. 
  4. Häll över din lemon curd i en ren skål och låt svalna. 
Jordgubbsmousse.
  1. Skölj, rensa och skiva jordgubbarna.
  2. Blanda med sockret i en kastrull.
  3. Mosa jordgubbarna så att det bildas lite vätska (eller mosa dem helt om du föredrar det).
  4. Låt koka i cirka 30 sekunder, ta av från värmen och låt svalna.
  5. Vispa 3 dl grädde och vänd ner i jordgubbarna när de har svalnat.
  6. Låt stå i kylen i 2-3 h. 

 Vitchoklad frosting:

  1. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad. Låt svalna.
  2. Vispa smör och philadelphiaost krämigt.
  3. Vispa ner chokladen och tillsätt önskad mängd florsocker.
  4. Färdigt att dekorera tårtan.
  5. Montera sedan tårtan med att dela den i tre bottnar.
  6. Ta lemoncurd längst ner i tårtan och sedan jordgubbsmousse på andra lagret.
  7. Bred sedan på frostingen runt om ett tunt lager och ställ i kylen en stund.
  8. Ta sedan ut kakan och bred på ett lager till.
  9. Gör detta tills tårtan är helt slät.
  10. Dekorera med valfria bär. 
  11. KLART!
 
 
 
 
 
 ph by me 

 

Nu kan man börja baka med bär igen och de är något av det bästa jag vet. Älskar verkligen fräschheten med att baka med bär. Så ni kommer verlkigen märka detta i bloggen i sommar. Nu har jag gjort en vaniljtarte med färska bär och en mördegsbotten. Perfekt till sommarfikat!
 
 
 
 
 
 
 
Vaniljtarte med färska bär
 
Ca. 6 st små eller (1 stor paj)
 
Mördeg:
  • 150 g  kallt smör 
  • 4 dl  vetemjöl
  • 0,5 dl  florsocker 
  • 1 st  ägg 
  • 0,5 msk vatten 
Vaniljkräm:
  • 4 äggulor 
  • 1 dl socker 
  • 1 dl kaffegrädde 
  • 1 msk vetemjöl 
  • 100 g smör 
  • 2 tsk vaniljsocker
Topping:
  • Valfria bär 
 
 
 
Gör såhär:
  1. Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och florsocker. 
  2. Tillsätt ägget och vattnet och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte. 
  3. Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter. 
  4. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  5. Kavla ut mördegen på ett mjölat bakbord och klä tartelettformar med löstagbar botten och räfflad kant. Nagga botten med en gaffel.
  6. Klä in hela skalen med aluminiumfolie och grädda i cirka 10 minuter så att pajskalet sätter sig.
  7. Ta sedan bort foliet och grädda dem i ytterligare cirka 7 minuter tills de är gyllene.
  8. Låt dem svalna helt. 
  9. Vaniljkräm:
  10. Koka alla ingredienser förutom smör och vaniljsocker i en kastrull på låg värme.
  11. När krämen börjar tjockna dra av från plattan och lägg i smör och vaniljsocker. 
  12. Blanda tills smöret har smält.
  13. Låt svalna en stund innan du fyller tartletterna med krämen.
  14. Dekorera sedan valfritt med bär. 
  15. KLART!
 
ph by me 

Vaniljtarte med färska bär

Pajer 2 kommentarer
Nu kan man börja baka med bär igen och de är något av det bästa jag vet. Älskar verkligen fräschheten med att baka med bär. Så ni kommer verlkigen märka detta i bloggen i sommar. Nu har jag gjort en vaniljtarte med färska bär och en mördegsbotten. Perfekt till sommarfikat!
 
 
 
 
 
 
 
Vaniljtarte med färska bär
 
Ca. 6 st små eller (1 stor paj)
 
Mördeg:
  • 150 g  kallt smör 
  • 4 dl  vetemjöl
  • 0,5 dl  florsocker 
  • 1 st  ägg 
  • 0,5 msk vatten 
Vaniljkräm:
  • 4 äggulor 
  • 1 dl socker 
  • 1 dl kaffegrädde 
  • 1 msk vetemjöl 
  • 100 g smör 
  • 2 tsk vaniljsocker
Topping:
  • Valfria bär 
 
 
 
Gör såhär:
  1. Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och florsocker. 
  2. Tillsätt ägget och vattnet och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte. 
  3. Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter. 
  4. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  5. Kavla ut mördegen på ett mjölat bakbord och klä tartelettformar med löstagbar botten och räfflad kant. Nagga botten med en gaffel.
  6. Klä in hela skalen med aluminiumfolie och grädda i cirka 10 minuter så att pajskalet sätter sig.
  7. Ta sedan bort foliet och grädda dem i ytterligare cirka 7 minuter tills de är gyllene.
  8. Låt dem svalna helt. 
  9. Vaniljkräm:
  10. Koka alla ingredienser förutom smör och vaniljsocker i en kastrull på låg värme.
  11. När krämen börjar tjockna dra av från plattan och lägg i smör och vaniljsocker. 
  12. Blanda tills smöret har smält.
  13. Låt svalna en stund innan du fyller tartletterna med krämen.
  14. Dekorera sedan valfritt med bär. 
  15. KLART!
 
ph by me