Här kommer en till Raw food dessert som är fri från socker,smör och mjöl. En otroligt god och nyttig kaka. 
Man kan även skära den i små bitar och skippa den vita chokladen på toppen för att göra den ännu nyttigare. 
 
 
 
Raw Mini Chocolate Cream Cakes 
 
Ca 6-8 st
 
Ingredienser
 
Chokladbotten:
  • 2,25 dl pecannötter
  • 4-5 st dadlar
  • 1 dl kakao 
  • en nypa havssalt 
  • 1,5 tsk vaniljsocker 
  • 1-2 msk vatten 
Chokladkräm:
  • 4,5 dl cashewnötter 
  • 1 dl kokosolja 
  • 0,7 dl lönnsirap ( eller agavesirap) 
  • 1/2 dl vatten 
  • 2,5 tsk vaniljsocker 
  • 1,5 dl kakao 
Dekoration:
  • Valfri choklad 
  • Nötter (mandlar,pecan,hasselnötter) 
Gör såhär:
 
  1. Lägg alla ingredienser i en matberedare,och blanda till en smulig deg. Häll i vatten om det inte går ihop.
  2. Lägg bakplåtspapper i en liten ungsform med högkant.
  3. Lägg chokladbotten i ungsformen och platta till ett jämt tjockt lager. 
  4. Låt vila medan du gör chokladkrämen. 
  5. Chokladkräm
  6. Blötlägg cashewnötterna ca 10-20 minuter. Torka sedan av dom i en handuk och lägg i en matberedare med lönnsirap, vatten och vaniljsocker. 
  7. Blanda till en kräm, lägg sedan i kokosolja och kakao.
  8. Blanda sedan 2-3 minuter för en slät och fin kräm.
  9. Häll krämen ovanpå chokladbotten och försök på ett jämt lager.
  10. Ställ i frysen ca 45 minuter.
  11. Ta ut ur frysen och skär i önskade bitar.
  12. Om man vill så kan man smälta valfri choklad och ringla över och toppa med olika nötter.
  13. KLARA!
 
 
ph by me 
 

Raw Mini Chocolate Cream Cakes

Choklad 2 kommentarer
Här kommer en till Raw food dessert som är fri från socker,smör och mjöl. En otroligt god och nyttig kaka. 
Man kan även skära den i små bitar och skippa den vita chokladen på toppen för att göra den ännu nyttigare. 
 
 
 
Raw Mini Chocolate Cream Cakes 
 
Ca 6-8 st
 
Ingredienser
 
Chokladbotten:
  • 2,25 dl pecannötter
  • 4-5 st dadlar
  • 1 dl kakao 
  • en nypa havssalt 
  • 1,5 tsk vaniljsocker 
  • 1-2 msk vatten 
Chokladkräm:
  • 4,5 dl cashewnötter 
  • 1 dl kokosolja 
  • 0,7 dl lönnsirap ( eller agavesirap) 
  • 1/2 dl vatten 
  • 2,5 tsk vaniljsocker 
  • 1,5 dl kakao 
Dekoration:
  • Valfri choklad 
  • Nötter (mandlar,pecan,hasselnötter) 
Gör såhär:
 
  1. Lägg alla ingredienser i en matberedare,och blanda till en smulig deg. Häll i vatten om det inte går ihop.
  2. Lägg bakplåtspapper i en liten ungsform med högkant.
  3. Lägg chokladbotten i ungsformen och platta till ett jämt tjockt lager. 
  4. Låt vila medan du gör chokladkrämen. 
  5. Chokladkräm
  6. Blötlägg cashewnötterna ca 10-20 minuter. Torka sedan av dom i en handuk och lägg i en matberedare med lönnsirap, vatten och vaniljsocker. 
  7. Blanda till en kräm, lägg sedan i kokosolja och kakao.
  8. Blanda sedan 2-3 minuter för en slät och fin kräm.
  9. Häll krämen ovanpå chokladbotten och försök på ett jämt lager.
  10. Ställ i frysen ca 45 minuter.
  11. Ta ut ur frysen och skär i önskade bitar.
  12. Om man vill så kan man smälta valfri choklad och ringla över och toppa med olika nötter.
  13. KLARA!
 
 
ph by me 
 
Morotskaka är enligt mig den bästa kakan, det finns inget som slår en riktigt fluffig morotskaka med frosting. Denna morotskakan är underbart god med massa kokos som gör den extra saftig. 
 
 
 
Morotskaka
  • 340 g rivna morötter (ca 6)
  • 35 g riven kokos (1 dl)
  • 270 g vetemjöl (4 ½ dl)
  • 5 g bikarbonat (1 tsk)
  • 7 g bakpulver (1 ½ tsk)
  • 3 g salt (½ tsk)
  • 4 g kanel (2 tsk)
  • 220 g ägg (4)
  • 300 g strösocker (3 ½ dl)
  • 260 g vegetabilisk olja (3 dl)
Frosting 
  • 120 g mjukt smör
  • 8 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Skal av 2 lime
  • 200 g philadelphiaost

 

Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en bakform, 15-18 cm med smör.
Mjöla formens kanter lätt med vetemjöl och täck bottnen med bakplåtspapper.

Blanda kokos, mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och kanel i en bunke.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i en annan bunke. Vispa ner de torra ingredienserna tillsammans med lite i taget av oljan.
Rör till sist ner de rivna morötterna.

Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 45-50 minuter.Prova med sticka att kakan är genomgräddad. Låt svalna helt i formen.

 Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt. Bred frostingen i mellan kakan på två bottnar bred sedan utanpå kakan och dekorera med kokos runt hela kakan. 
 
Färdig! 
 
 
ph by me Morots

Morotskaka Delux

Choklad Kommentera
Morotskaka är enligt mig den bästa kakan, det finns inget som slår en riktigt fluffig morotskaka med frosting. Denna morotskakan är underbart god med massa kokos som gör den extra saftig. 
 
 
 
Morotskaka
  • 340 g rivna morötter (ca 6)
  • 35 g riven kokos (1 dl)
  • 270 g vetemjöl (4 ½ dl)
  • 5 g bikarbonat (1 tsk)
  • 7 g bakpulver (1 ½ tsk)
  • 3 g salt (½ tsk)
  • 4 g kanel (2 tsk)
  • 220 g ägg (4)
  • 300 g strösocker (3 ½ dl)
  • 260 g vegetabilisk olja (3 dl)
Frosting 
  • 120 g mjukt smör
  • 8 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Skal av 2 lime
  • 200 g philadelphiaost

 

Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en bakform, 15-18 cm med smör.
Mjöla formens kanter lätt med vetemjöl och täck bottnen med bakplåtspapper.

Blanda kokos, mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och kanel i en bunke.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i en annan bunke. Vispa ner de torra ingredienserna tillsammans med lite i taget av oljan.
Rör till sist ner de rivna morötterna.

Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 45-50 minuter.Prova med sticka att kakan är genomgräddad. Låt svalna helt i formen.

 Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt. Bred frostingen i mellan kakan på två bottnar bred sedan utanpå kakan och dekorera med kokos runt hela kakan. 
 
Färdig! 
 
 
ph by me Morots
Hemmagjord snickers blir det bättre än så? Detta är ett otroligt lätt recept och går knappt att misslyckas med. Något alla borde prova om man gillar snickers.
 
 
 
 
Snickers
 
Ingredienser:
 
  • 400 g mörk choklad (Marabou)
  • 3 msk creamy peanut butter
  • 2 dl marshmallow fluff 
  • 4 msk creamy peanut butter 
  • 3,5 dl florsocker 
  • 1 tsk vatten 
  • 2,25 dl jordnötter 
  • 3 msk creamy peanut butter 
 
Karamel sås
 
  • 1,5 dl vispgrädde 
  • 100 g socker 
  • 80 gram smör 
 
Karamel sås
 
Gör såhär:
 
1. Värm socker försiktigt i en rymlig kastrull utan att röra. När sockret börjar smälta, bli brunt och bubbla, rör förstiktigt några varv med en sked. Se till att allt socker smält innan du tar bort kastrullen från värmen. Värm grädden i en annan kastrull.

2. Tillsätt smöret till det smälta sockret, skuret i bitar. Var försiktig så att det inte kokar över eller skvätter upp på dig! Till en början skär det sig, så sätt tillbaka kastrullen på låg värme på spisen och rör tills smeten blir jämn.

3. Tillsätt grädden, lite i taget. Var förstiktig här med, eftersom det bubblar riktigt mycket! Låt koka några minuter, ta sedan bort kastrullen från värmen och låt svalna en stund innan du ska använda den i kakan. 
 
 
Gör såhär:
  1. Gör i ordning en ungsform ca 11x7 cm och lägg i bakplåtspapper. 
  2. Blanda sedan 200 g av chokladen med 3 msk peanut butter i en ungsäkerfrom i mikron tills allt har smällt.
  3. Häll sedan detta i botten av ungsformen och ställ i frysen i ca 5 minuter för att stelna.
  4. Blanda sedan ditt Marshmallow fluff, 4 matskedar peanut butter och florsocker i en skål. Med elvisp.
  5. Vispa en kort stund, häll sedan i en tsk vatten för att fluffet ska gå i hop till en deg. 
  6. Ta ut chokladen ur kylen och lägg fluffet på chokladen och platta ut den på chokladen så den täcker hela.
  7. Ta sedan jordnötterna och sprid ut på hela kakan tryck ner de i fluffet.  
  8. Häll sedan på karamelsåsen och sprid det över hela kakan . Låt svalna i frysen i ca 20 minuter för att karamelen ska stelna.
  9. När den har stelnat blanda då resten av chokladen (200 g) med 3 msk peanut butter i mikrovågsugnen till det har smält. Häll det på kakan.
  10. Låt detta sedan stelna i frysen minst i 3-4 h.
  11. Ta ut kakan ur frysen när den har stelnat och skär upp i önskad storlek. 
  12. Färdigt!
 
ph by me 

Homemade Snickers

Choklad 3 kommentarer
Hemmagjord snickers blir det bättre än så? Detta är ett otroligt lätt recept och går knappt att misslyckas med. Något alla borde prova om man gillar snickers.
 
 
 
 
Snickers
 
Ingredienser:
 
  • 400 g mörk choklad (Marabou)
  • 3 msk creamy peanut butter
  • 2 dl marshmallow fluff 
  • 4 msk creamy peanut butter 
  • 3,5 dl florsocker 
  • 1 tsk vatten 
  • 2,25 dl jordnötter 
  • 3 msk creamy peanut butter 
 
Karamel sås
 
  • 1,5 dl vispgrädde 
  • 100 g socker 
  • 80 gram smör 
 
Karamel sås
 
Gör såhär:
 
1. Värm socker försiktigt i en rymlig kastrull utan att röra. När sockret börjar smälta, bli brunt och bubbla, rör förstiktigt några varv med en sked. Se till att allt socker smält innan du tar bort kastrullen från värmen. Värm grädden i en annan kastrull.

2. Tillsätt smöret till det smälta sockret, skuret i bitar. Var försiktig så att det inte kokar över eller skvätter upp på dig! Till en början skär det sig, så sätt tillbaka kastrullen på låg värme på spisen och rör tills smeten blir jämn.

3. Tillsätt grädden, lite i taget. Var förstiktig här med, eftersom det bubblar riktigt mycket! Låt koka några minuter, ta sedan bort kastrullen från värmen och låt svalna en stund innan du ska använda den i kakan. 
 
 
Gör såhär:
  1. Gör i ordning en ungsform ca 11x7 cm och lägg i bakplåtspapper. 
  2. Blanda sedan 200 g av chokladen med 3 msk peanut butter i en ungsäkerfrom i mikron tills allt har smällt.
  3. Häll sedan detta i botten av ungsformen och ställ i frysen i ca 5 minuter för att stelna.
  4. Blanda sedan ditt Marshmallow fluff, 4 matskedar peanut butter och florsocker i en skål. Med elvisp.
  5. Vispa en kort stund, häll sedan i en tsk vatten för att fluffet ska gå i hop till en deg. 
  6. Ta ut chokladen ur kylen och lägg fluffet på chokladen och platta ut den på chokladen så den täcker hela.
  7. Ta sedan jordnötterna och sprid ut på hela kakan tryck ner de i fluffet.  
  8. Häll sedan på karamelsåsen och sprid det över hela kakan . Låt svalna i frysen i ca 20 minuter för att karamelen ska stelna.
  9. När den har stelnat blanda då resten av chokladen (200 g) med 3 msk peanut butter i mikrovågsugnen till det har smält. Häll det på kakan.
  10. Låt detta sedan stelna i frysen minst i 3-4 h.
  11. Ta ut kakan ur frysen när den har stelnat och skär upp i önskad storlek. 
  12. Färdigt!
 
ph by me