Morotskaka Delux

Kommentera
Morotskaka är enligt mig den bästa kakan, det finns inget som slår en riktigt fluffig morotskaka med frosting. Denna morotskakan är underbart god med massa kokos som gör den extra saftig. 
 
 
 
Morotskaka
  • 340 g rivna morötter (ca 6)
  • 35 g riven kokos (1 dl)
  • 270 g vetemjöl (4 ½ dl)
  • 5 g bikarbonat (1 tsk)
  • 7 g bakpulver (1 ½ tsk)
  • 3 g salt (½ tsk)
  • 4 g kanel (2 tsk)
  • 220 g ägg (4)
  • 300 g strösocker (3 ½ dl)
  • 260 g vegetabilisk olja (3 dl)
Frosting 
  • 120 g mjukt smör
  • 8 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Skal av 2 lime
  • 200 g philadelphiaost

 

Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en bakform, 15-18 cm med smör.
Mjöla formens kanter lätt med vetemjöl och täck bottnen med bakplåtspapper.

Blanda kokos, mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och kanel i en bunke.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i en annan bunke. Vispa ner de torra ingredienserna tillsammans med lite i taget av oljan.
Rör till sist ner de rivna morötterna.

Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 45-50 minuter.Prova med sticka att kakan är genomgräddad. Låt svalna helt i formen.

 Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt. Bred frostingen i mellan kakan på två bottnar bred sedan utanpå kakan och dekorera med kokos runt hela kakan. 
 
Färdig! 
 
 
ph by me Morots