Nu när morsdag är i morgon så tycker jag att man ska lyxa till det lite extra för sin mamma. Denna kakan är perfekt för en morsdagfika. Blandningen mellan hemmagjord kola,grädde och bananer blir den perfekta kombinationen. Man vill bara äta denna kakan varje dag för att den är så god. Alla borde prova att göra denna!
 
 
 
 
 
 
Banoffee pie 
 
Pajbotten:
 
  • 75 g smör 
  • 150 g digestivekex
  • 2 msk kakao
 
Kolakräm
 
  • 1 1/4 dl vispgrädde
  • 1/2 vanijpulver 
  • 2 dl strösocker 
  • 75 g kallt smör ( i tärningar)
  • 1 tsk flingsalt 
 
Topping 
 
  • 2-3 bananer 
  • 2 1/2 dl vispgrädde 
  • kako till pudring 
  • 50 g mjölkchoklad 
 
 
Kolakräm:
  1. Värm grädde och vanilj försiktigt på svag värme i en kastrull. 
  2. Lägg sockret i en annan kastrull och värm på medelvärme tills det börjar smälta runt kanterna.Rör försiktigt tills allt socker har smält och fått en fin gyllenbrun färg.
  3. Tillsätt smöret och rör om tills det är smält. Tillsätt den varma vanijgrädden under omröring. Var försktig! (det kommer att skvätta) Rör tills blandningen är slät. Rör i saltet. 
  4. Häll upp i en burk och låt krämen stelna över natten i rumstempurerat.
Pajbotten:
  1. Smält smöret.
  2. Mixa digestivekexen i en matberedare till fina smulor och blanda med kako och det smälta smöret. 
  3. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten. 
  4. Ställ in i kylen i ca 30 min.
Montera ihop pajen:
  1. Ta ut pajbotten ur kylen och fördela kolakrämen jämt. Ställ in i kylen i ca 30-35 minuter för att kolakrämen ska stelna. 
  2. Skär bananerna i skivor och fördela jämt. Vispa grädden och spritsa valfritt mönster. Pudra kakao och riv chokladen över kakan. 
 
 
 
 
 
ph by me 
 

Banoffee Pie

Choklad 3 kommentarer
Nu när morsdag är i morgon så tycker jag att man ska lyxa till det lite extra för sin mamma. Denna kakan är perfekt för en morsdagfika. Blandningen mellan hemmagjord kola,grädde och bananer blir den perfekta kombinationen. Man vill bara äta denna kakan varje dag för att den är så god. Alla borde prova att göra denna!
 
 
 
 
 
 
Banoffee pie 
 
Pajbotten:
 
  • 75 g smör 
  • 150 g digestivekex
  • 2 msk kakao
 
Kolakräm
 
  • 1 1/4 dl vispgrädde
  • 1/2 vanijpulver 
  • 2 dl strösocker 
  • 75 g kallt smör ( i tärningar)
  • 1 tsk flingsalt 
 
Topping 
 
  • 2-3 bananer 
  • 2 1/2 dl vispgrädde 
  • kako till pudring 
  • 50 g mjölkchoklad 
 
 
Kolakräm:
  1. Värm grädde och vanilj försiktigt på svag värme i en kastrull. 
  2. Lägg sockret i en annan kastrull och värm på medelvärme tills det börjar smälta runt kanterna.Rör försiktigt tills allt socker har smält och fått en fin gyllenbrun färg.
  3. Tillsätt smöret och rör om tills det är smält. Tillsätt den varma vanijgrädden under omröring. Var försktig! (det kommer att skvätta) Rör tills blandningen är slät. Rör i saltet. 
  4. Häll upp i en burk och låt krämen stelna över natten i rumstempurerat.
Pajbotten:
  1. Smält smöret.
  2. Mixa digestivekexen i en matberedare till fina smulor och blanda med kako och det smälta smöret. 
  3. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten. 
  4. Ställ in i kylen i ca 30 min.
Montera ihop pajen:
  1. Ta ut pajbotten ur kylen och fördela kolakrämen jämt. Ställ in i kylen i ca 30-35 minuter för att kolakrämen ska stelna. 
  2. Skär bananerna i skivor och fördela jämt. Vispa grädden och spritsa valfritt mönster. Pudra kakao och riv chokladen över kakan. 
 
 
 
 
 
ph by me 
 
Detta är ett måste att prova! Något av de godaste jag har gjort faktiskt, en riktigt seg brownie kombinerat med en nutellafrosting som verkligen är så otroligt god. Man kan också dubbla satsen av brownie och göra det i en mindre långpanna och skippa frosting och bara äta den som den är. Otroligt god så med!
 
 
 
 
 
Seg Brownie 
 
  • 160 g mjukt smör
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl kakao 
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 krm tsk salt
  • 3 ekologiska ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
Nutellafrosting
  • 75 gram marabou mörk 
  • 125 g rumstempurerat smör 
  • 1,5 dl florsocker 
  • 0,5 g vaniljsocker 
  • 1 g salt 
  • 3/4 dl nutella 
  • hasselnötter eller andra valfria nötter 
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
  3. Rör ner kakao, sirap och salt.
  4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
  5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
  7. Frosting:
  8. Hacka chokladen och smält försiktigt i mikron. Låt svalna till ljummen temperatur.
  9. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt i en bunke. Tillsätt nutella samt choklad och vispa ordentligt. Om frostingen känns för lös kan den stå i kylen i 10 minuter och stelna till lite.
  10. Slå upp frostingen i en spritspåse med en vacker tyll. Skär kakan i mindre bitar och spritsa på ett mönster, toppa med rostade hackade hasselnötter. 
  11. KLART!
 
 
 
Ph by me 

Seg Brownie med Nutella

Choklad 32 kommentarer
Detta är ett måste att prova! Något av de godaste jag har gjort faktiskt, en riktigt seg brownie kombinerat med en nutellafrosting som verkligen är så otroligt god. Man kan också dubbla satsen av brownie och göra det i en mindre långpanna och skippa frosting och bara äta den som den är. Otroligt god så med!
 
 
 
 
 
Seg Brownie 
 
  • 160 g mjukt smör
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl kakao 
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 krm tsk salt
  • 3 ekologiska ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
Nutellafrosting
  • 75 gram marabou mörk 
  • 125 g rumstempurerat smör 
  • 1,5 dl florsocker 
  • 0,5 g vaniljsocker 
  • 1 g salt 
  • 3/4 dl nutella 
  • hasselnötter eller andra valfria nötter 
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
  3. Rör ner kakao, sirap och salt.
  4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
  5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
  7. Frosting:
  8. Hacka chokladen och smält försiktigt i mikron. Låt svalna till ljummen temperatur.
  9. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt i en bunke. Tillsätt nutella samt choklad och vispa ordentligt. Om frostingen känns för lös kan den stå i kylen i 10 minuter och stelna till lite.
  10. Slå upp frostingen i en spritspåse med en vacker tyll. Skär kakan i mindre bitar och spritsa på ett mönster, toppa med rostade hackade hasselnötter. 
  11. KLART!
 
 
 
Ph by me 
Här kommer ännu ett raw food recept, eftersom det är så stor efter frågan på det. Så då tänkte jag vad är inte bättre än en jordgubbscheesecake nu precis innan sommar. 
 
 
 
Raw Strawberry Cheesecake 
 
Botten:
  • 10 Medaljong dadlar 
  • 2,25 dl mandlar
  • 3 g färska apelsinskal
  • 2,5 tsk kakao
Fyllning: 
  • 4,5 dl cashewnötter (indränkt i vatten 5-6 timmar)
  • 4 msk kopp kokosolja
  • 1,1 dl kokosgrädde
  • 1,1 dl agave sirap
  • 3 dl färska jordgubbar

Gör såhär:

  1. Lägg alla ingredienser för basen i en matberedare och mixa tills klibbig.
  2. Tryck basblandningen i en rund form ca 20-24 cm med bakplåtspapper i botten. 
  3. Ställ i frysen för att stelna (ungefär en timme)
  4. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en mixer och blanda tills det är mjuk och krämigt.
  5. Häll över den i formen och låt stå i någon timme för att stelna.
  6. Dekorera valfritt. 
 
 
 
ph by me
 

Raw Strawberry Cheesecake

Choklad 2 kommentarer
Här kommer ännu ett raw food recept, eftersom det är så stor efter frågan på det. Så då tänkte jag vad är inte bättre än en jordgubbscheesecake nu precis innan sommar. 
 
 
 
Raw Strawberry Cheesecake 
 
Botten:
  • 10 Medaljong dadlar 
  • 2,25 dl mandlar
  • 3 g färska apelsinskal
  • 2,5 tsk kakao
Fyllning: 
  • 4,5 dl cashewnötter (indränkt i vatten 5-6 timmar)
  • 4 msk kopp kokosolja
  • 1,1 dl kokosgrädde
  • 1,1 dl agave sirap
  • 3 dl färska jordgubbar

Gör såhär:

  1. Lägg alla ingredienser för basen i en matberedare och mixa tills klibbig.
  2. Tryck basblandningen i en rund form ca 20-24 cm med bakplåtspapper i botten. 
  3. Ställ i frysen för att stelna (ungefär en timme)
  4. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en mixer och blanda tills det är mjuk och krämigt.
  5. Häll över den i formen och låt stå i någon timme för att stelna.
  6. Dekorera valfritt. 
 
 
 
ph by me