Detta är ett måste att prova! Något av de godaste jag har gjort faktiskt, en riktigt seg brownie kombinerat med en nutellafrosting som verkligen är så otroligt god. Man kan också dubbla satsen av brownie och göra det i en mindre långpanna och skippa frosting och bara äta den som den är. Otroligt god så med!
Seg Brownie
- 160 g mjukt smör
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl kakao
- 0,5 dl ljus sirap
- 1 krm tsk salt
- 3 ekologiska ägg
- 1,5 dl vetemjöl
Nutellafrosting
- 75 gram marabou mörk
- 125 g rumstempurerat smör
- 1,5 dl florsocker
- 0,5 g vaniljsocker
- 1 g salt
- 3/4 dl nutella
- hasselnötter eller andra valfria nötter
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
- Rör ner kakao, sirap och salt.
- Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
- Frosting:
- Hacka chokladen och smält försiktigt i mikron. Låt svalna till ljummen temperatur.
- Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt i en bunke. Tillsätt nutella samt choklad och vispa ordentligt. Om frostingen känns för lös kan den stå i kylen i 10 minuter och stelna till lite.
- Slå upp frostingen i en spritspåse med en vacker tyll. Skär kakan i mindre bitar och spritsa på ett mönster, toppa med rostade hackade hasselnötter.
- KLART!
skriven
mums