Min mamma fyllde år igår och då önskade hon någon dessert med citron, vilket är hennes favorit. Då hittade jag denna otroligt lätta citronpaj som gick otroligt fort att göra och var extremt lätt. Den passar perfekt efter en stor middag då man vill avsluta med något enkelt. Den turkiska yoghurten passar så otroligt bra till den syrliga citronen. 
 
 
 
Citronpaj med Turkisk yoghurt
 
Ingredienser:
 
Pajskal:
3 dl vetemjöl
1 dl socker 
1/2 tsk bakpulver 
175 gram smält smör 
 
Fyllning:
3 st ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl vispgrädde 
2 citroner, saft och rivet skal
 
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop ingredienserna till pajskalet i en matberedare och tryck sedan ut degen i en pajform med diametern 20-24 cm.
  3. Ställ formen i kylskåpet medans du vispar ihop alla ingredienser till fyllningen. 
  4. Häll fyllningen i pajformen och grädda pajen i 25-30 minuter till pajen har helt stannat.
  5. Ställ sedan pajen i kylen ca 3-4 h innan servering.
  6. Servera citronpajen med turkisk yoghurt.
  7. KLART!
ph by me
 

Citronpaj med Turkisk yoghurt

Choklad 4 kommentarer
Min mamma fyllde år igår och då önskade hon någon dessert med citron, vilket är hennes favorit. Då hittade jag denna otroligt lätta citronpaj som gick otroligt fort att göra och var extremt lätt. Den passar perfekt efter en stor middag då man vill avsluta med något enkelt. Den turkiska yoghurten passar så otroligt bra till den syrliga citronen. 
 
 
 
Citronpaj med Turkisk yoghurt
 
Ingredienser:
 
Pajskal:
3 dl vetemjöl
1 dl socker 
1/2 tsk bakpulver 
175 gram smält smör 
 
Fyllning:
3 st ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl vispgrädde 
2 citroner, saft och rivet skal
 
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop ingredienserna till pajskalet i en matberedare och tryck sedan ut degen i en pajform med diametern 20-24 cm.
  3. Ställ formen i kylskåpet medans du vispar ihop alla ingredienser till fyllningen. 
  4. Häll fyllningen i pajformen och grädda pajen i 25-30 minuter till pajen har helt stannat.
  5. Ställ sedan pajen i kylen ca 3-4 h innan servering.
  6. Servera citronpajen med turkisk yoghurt.
  7. KLART!
ph by me
 
Dessa kakor är farligt goda, när man väl har smakat är det svårt att sluta äta. Det som gör dom här kakorna sådär extra goda är att man fryser in små bollar av nutella som man sedan lägger i mitten av degen innan den ska in  i ugnen så när man sen tar ut kakorna så har nutella runnit ut i hela kakorna och det är sådär kletiga och goda.
Detta recept borde alla prova de är nog en av de bästa kakorna genom tidern.
 
 
 
 
Nutella Cookies
 
Ca 10 cookies
 
Ingredienser:
 
  • 10-12 msk nutella 
  • 3,4 dl mjöl
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver 
  • 1/2 tsk salt 
  • 160 g mjukt smör 
  • 2,25 dl farinsocker 
  • 1/2 dl strösocker 
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 1/2 dl kakao
  • 250 g marabou mörkchoklad 
 
Gör såhär:
 
  1. Lägg en plåt med bakplåtspapper på spisen.
  2. Med hjälp av en sked klicka ut 10-12 rundade bollar med Nutella på bakplåten.
  3. Frysa tills fast substans, åtminstone en 1-2 h
  4. Blanda mjöl, majsstärkelse, bakpulver och salt tillsammans i en medelstor skål.
  5. Vispa smör på medelhög hastighet tills den är mjuk och något ljusare i färgen, ungefär en minut.
  6. Lägg till farinsocker och strösocker och blanda tills ljusare i både färg och konsistens, ca 3minuter.
  7. Blanda i ägg, äggula och vanilj tills väl blandat.
  8. På låg hastighet, blanda i kakaopulver.
  9. Tillsätt mjölblandningen och blanda bara tills allt är blandat.
  10. Hacka marabou i mindre bitar och häll sedan ner i smeten.
  11. Med hjälp av en sked (eller en glassskopa) så formar man sedan små bollar. De ska vara stora som golfbollar.
  12. Lägg sedan bollarna på bakplåtspappret och sprid ut dom de kommer att glida ut när de är i ugnen.
  13. Använda baksidan av en träsked handtag eller tummen, gör djupa hål i mitt i degen. 
  14. Få ut Nutella bollarna ur frysen och arbeta snabbt, lägg bollarna i mitten av hålet som man precis har skapat i varje boll av smeten och täck sedan nutellan inuti kakan så man inte ser den längre. 
  15. Strö lite mer marabou över kakorna. 
  16. Sedan in i ugnen i 10-13 minuter (180 C) man får passa dom så de blir perfekta. 
  17. Låt de sedan svalna ca 1 h eller ställ ut dom ute om det är kallt annars går de sönder för de är mjuka. 
  18. När de har svalnat servera då med ett glas mjölk och njut av den bästa kakan!
  19. KLART!
 
 
ph by me 

Nutella Cookies

Choklad 5 kommentarer
Dessa kakor är farligt goda, när man väl har smakat är det svårt att sluta äta. Det som gör dom här kakorna sådär extra goda är att man fryser in små bollar av nutella som man sedan lägger i mitten av degen innan den ska in  i ugnen så när man sen tar ut kakorna så har nutella runnit ut i hela kakorna och det är sådär kletiga och goda.
Detta recept borde alla prova de är nog en av de bästa kakorna genom tidern.
 
 
 
 
Nutella Cookies
 
Ca 10 cookies
 
Ingredienser:
 
  • 10-12 msk nutella 
  • 3,4 dl mjöl
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver 
  • 1/2 tsk salt 
  • 160 g mjukt smör 
  • 2,25 dl farinsocker 
  • 1/2 dl strösocker 
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 1/2 dl kakao
  • 250 g marabou mörkchoklad 
 
Gör såhär:
 
  1. Lägg en plåt med bakplåtspapper på spisen.
  2. Med hjälp av en sked klicka ut 10-12 rundade bollar med Nutella på bakplåten.
  3. Frysa tills fast substans, åtminstone en 1-2 h
  4. Blanda mjöl, majsstärkelse, bakpulver och salt tillsammans i en medelstor skål.
  5. Vispa smör på medelhög hastighet tills den är mjuk och något ljusare i färgen, ungefär en minut.
  6. Lägg till farinsocker och strösocker och blanda tills ljusare i både färg och konsistens, ca 3minuter.
  7. Blanda i ägg, äggula och vanilj tills väl blandat.
  8. På låg hastighet, blanda i kakaopulver.
  9. Tillsätt mjölblandningen och blanda bara tills allt är blandat.
  10. Hacka marabou i mindre bitar och häll sedan ner i smeten.
  11. Med hjälp av en sked (eller en glassskopa) så formar man sedan små bollar. De ska vara stora som golfbollar.
  12. Lägg sedan bollarna på bakplåtspappret och sprid ut dom de kommer att glida ut när de är i ugnen.
  13. Använda baksidan av en träsked handtag eller tummen, gör djupa hål i mitt i degen. 
  14. Få ut Nutella bollarna ur frysen och arbeta snabbt, lägg bollarna i mitten av hålet som man precis har skapat i varje boll av smeten och täck sedan nutellan inuti kakan så man inte ser den längre. 
  15. Strö lite mer marabou över kakorna. 
  16. Sedan in i ugnen i 10-13 minuter (180 C) man får passa dom så de blir perfekta. 
  17. Låt de sedan svalna ca 1 h eller ställ ut dom ute om det är kallt annars går de sönder för de är mjuka. 
  18. När de har svalnat servera då med ett glas mjölk och njut av den bästa kakan!
  19. KLART!
 
 
ph by me