När man kanske inte har supermycket tid att fixa en efterätt, så är detta receptet perfekt. De tar bara 30 minuter att slänga ihop vilket är toppen om man vill spara tid. Det ser dock ut som det tar mycket längre tid, när man spritsar dom så otroligt fint i dessa små glas. Jag älskar verkligen att baka med nutella och detta är en len nutella mousse med ballerina kladdkaka botten och lite bär och choklad på toppen. Perfekt till en god 3-rätters middag.
 
 
 
 
 
Nutella cheesecake i Glas
 
ca 6-8 st 
 
Ingredienser :
 
  • 12 ballerina kladdkaka
  • 3 msk smält smör 
  • 200 g philadelphia 
  • 2 dl nutella 
  • 1/2 tsk vaniljpulver 
  • 3 dl vispgrädde 
  • jordgubbar 
  • grädde till topping 
Gör såhär :
  1. Botten
    Mixa kakorna och smält smöret.
  2. Blanda kaksmulor och smör och fördela blandningen jämnt i bottnarna på fyra större eller sex mindre glas eller burkar. Pressa ner blandningen med till exempel ett mindre glas för att få en jämn kakbotten. 
  3. Nutellamousse
    Vispa färskost, nötkräm och vaniljpulver med elvisp så det blir fluffigt.
  4. Vispa grädden hårt, vänd försiktigt ner den i färskostsmeten och blanda till en jämn och fin smet. 
  5. Spritsa eller häll ner smeten i burkarna och låt dem stå övertäckta i kylen ett par timmar.
  6. Dekorera med grädde och jordgubbar.
  7. KLART!
 
 
ph by me
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nutella cheesecake

Choklad 42 kommentarer
 När man kanske inte har supermycket tid att fixa en efterätt, så är detta receptet perfekt. De tar bara 30 minuter att slänga ihop vilket är toppen om man vill spara tid. Det ser dock ut som det tar mycket längre tid, när man spritsar dom så otroligt fint i dessa små glas. Jag älskar verkligen att baka med nutella och detta är en len nutella mousse med ballerina kladdkaka botten och lite bär och choklad på toppen. Perfekt till en god 3-rätters middag.
 
 
 
 
 
Nutella cheesecake i Glas
 
ca 6-8 st 
 
Ingredienser :
 
  • 12 ballerina kladdkaka
  • 3 msk smält smör 
  • 200 g philadelphia 
  • 2 dl nutella 
  • 1/2 tsk vaniljpulver 
  • 3 dl vispgrädde 
  • jordgubbar 
  • grädde till topping 
Gör såhär :
  1. Botten
    Mixa kakorna och smält smöret.
  2. Blanda kaksmulor och smör och fördela blandningen jämnt i bottnarna på fyra större eller sex mindre glas eller burkar. Pressa ner blandningen med till exempel ett mindre glas för att få en jämn kakbotten. 
  3. Nutellamousse
    Vispa färskost, nötkräm och vaniljpulver med elvisp så det blir fluffigt.
  4. Vispa grädden hårt, vänd försiktigt ner den i färskostsmeten och blanda till en jämn och fin smet. 
  5. Spritsa eller häll ner smeten i burkarna och låt dem stå övertäckta i kylen ett par timmar.
  6. Dekorera med grädde och jordgubbar.
  7. KLART!
 
 
ph by me