När man kanske inte har supermycket tid att fixa en efterätt, så är detta receptet perfekt. De tar bara 30 minuter att slänga ihop vilket är toppen om man vill spara tid. Det ser dock ut som det tar mycket längre tid, när man spritsar dom så otroligt fint i dessa små glas. Jag älskar verkligen att baka med nutella och detta är en len nutella mousse med ballerina kladdkaka botten och lite bär och choklad på toppen. Perfekt till en god 3-rätters middag.
 
 
 
 
 
Nutella cheesecake i Glas
 
ca 6-8 st 
 
Ingredienser :
 
  • 12 ballerina kladdkaka
  • 3 msk smält smör 
  • 200 g philadelphia 
  • 2 dl nutella 
  • 1/2 tsk vaniljpulver 
  • 3 dl vispgrädde 
  • jordgubbar 
  • grädde till topping 
Gör såhär :
  1. Botten
    Mixa kakorna och smält smöret.
  2. Blanda kaksmulor och smör och fördela blandningen jämnt i bottnarna på fyra större eller sex mindre glas eller burkar. Pressa ner blandningen med till exempel ett mindre glas för att få en jämn kakbotten. 
  3. Nutellamousse
    Vispa färskost, nötkräm och vaniljpulver med elvisp så det blir fluffigt.
  4. Vispa grädden hårt, vänd försiktigt ner den i färskostsmeten och blanda till en jämn och fin smet. 
  5. Spritsa eller häll ner smeten i burkarna och låt dem stå övertäckta i kylen ett par timmar.
  6. Dekorera med grädde och jordgubbar.
  7. KLART!
 
 
ph by me
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nutella cheesecake

Choklad 42 kommentarer
 När man kanske inte har supermycket tid att fixa en efterätt, så är detta receptet perfekt. De tar bara 30 minuter att slänga ihop vilket är toppen om man vill spara tid. Det ser dock ut som det tar mycket längre tid, när man spritsar dom så otroligt fint i dessa små glas. Jag älskar verkligen att baka med nutella och detta är en len nutella mousse med ballerina kladdkaka botten och lite bär och choklad på toppen. Perfekt till en god 3-rätters middag.
 
 
 
 
 
Nutella cheesecake i Glas
 
ca 6-8 st 
 
Ingredienser :
 
  • 12 ballerina kladdkaka
  • 3 msk smält smör 
  • 200 g philadelphia 
  • 2 dl nutella 
  • 1/2 tsk vaniljpulver 
  • 3 dl vispgrädde 
  • jordgubbar 
  • grädde till topping 
Gör såhär :
  1. Botten
    Mixa kakorna och smält smöret.
  2. Blanda kaksmulor och smör och fördela blandningen jämnt i bottnarna på fyra större eller sex mindre glas eller burkar. Pressa ner blandningen med till exempel ett mindre glas för att få en jämn kakbotten. 
  3. Nutellamousse
    Vispa färskost, nötkräm och vaniljpulver med elvisp så det blir fluffigt.
  4. Vispa grädden hårt, vänd försiktigt ner den i färskostsmeten och blanda till en jämn och fin smet. 
  5. Spritsa eller häll ner smeten i burkarna och låt dem stå övertäckta i kylen ett par timmar.
  6. Dekorera med grädde och jordgubbar.
  7. KLART!
 
 
ph by me
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bullar Bullar Bullar det bästa fikat man kan ha, men ibland så vill man prova på en annars sorts bulle. Så idag provade jag att göra blåbärsbullar. Det blev otroligt friskt och fräscht, blåbären får en otroligt god smak med vetedegen,kanelen och sockret. Detta går lika snabbt som vanliga kanelbullar så detta borde alla prova. 
 
 
 
 
 
 
 
Blåbärsbullar
 
Ingredienser:
 
Vetedeg:
 
  • 150 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker (90 g)
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk grovmalen kardemumma
  • 5 dl mjölk
  • 50 g färsk jäst
  • 14 dl mjöl (840 g)
Fyllning:
  • 200 g mjukt smör
  • 1 dl råsocker
  • 1 msk malen kanel
  • 2 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk majsstärkelse
 
Gör Såhär:
1.Vispa samman smör, socker, salt och kardemumma i en stor skål.
2.Värm mjölk i en kastrull till 37°C, dra bort från värmen och smula i jästen. Rör tills jästen upplöses, blanda sedan mjöken med smörblandningen.
3.Tillsätt mjöl, lite i taget, och arbeta till en smidig deg. Täck över skålen med en ren bakhandduk och låt jäsa 45-60 minuter.
Fyllning:
1. Blanda smör, råsocker och malen kanel till en krämig fyllning.
2. Dela degen och kavla ut en halva i taget till en stor, rektangulär platta som är cirka 1 cm tjock.
3. Bred ut hälften av smörkrämen över degen.
4. Blanda bären med florsocker och majsstärkelse i en skål.
5. Strö hälften av bären över degen och rulla ihop till en rulle.
6. Skiva rullen i 3–4 cm tjocka skivor. Gör en rulle till.
7. Lägg skivorna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt.
Sätt ugnen på 200 grader.
8. Låt bullarna jäsa utan bakduk till dubbel storlek i 45–60 minuter.
9. Pensla dem med uppvispat ägg, grädda bullarna gyllene långt ner i ugnen i cirka 10 minuter.
 
 
ph by me 

Blåbärsbullar

Bröd/ Sötebröd 2 kommentarer
Bullar Bullar Bullar det bästa fikat man kan ha, men ibland så vill man prova på en annars sorts bulle. Så idag provade jag att göra blåbärsbullar. Det blev otroligt friskt och fräscht, blåbären får en otroligt god smak med vetedegen,kanelen och sockret. Detta går lika snabbt som vanliga kanelbullar så detta borde alla prova. 
 
 
 
 
 
 
 
Blåbärsbullar
 
Ingredienser:
 
Vetedeg:
 
  • 150 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker (90 g)
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk grovmalen kardemumma
  • 5 dl mjölk
  • 50 g färsk jäst
  • 14 dl mjöl (840 g)
Fyllning:
  • 200 g mjukt smör
  • 1 dl råsocker
  • 1 msk malen kanel
  • 2 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk majsstärkelse
 
Gör Såhär:
1.Vispa samman smör, socker, salt och kardemumma i en stor skål.
2.Värm mjölk i en kastrull till 37°C, dra bort från värmen och smula i jästen. Rör tills jästen upplöses, blanda sedan mjöken med smörblandningen.
3.Tillsätt mjöl, lite i taget, och arbeta till en smidig deg. Täck över skålen med en ren bakhandduk och låt jäsa 45-60 minuter.
Fyllning:
1. Blanda smör, råsocker och malen kanel till en krämig fyllning.
2. Dela degen och kavla ut en halva i taget till en stor, rektangulär platta som är cirka 1 cm tjock.
3. Bred ut hälften av smörkrämen över degen.
4. Blanda bären med florsocker och majsstärkelse i en skål.
5. Strö hälften av bären över degen och rulla ihop till en rulle.
6. Skiva rullen i 3–4 cm tjocka skivor. Gör en rulle till.
7. Lägg skivorna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt.
Sätt ugnen på 200 grader.
8. Låt bullarna jäsa utan bakduk till dubbel storlek i 45–60 minuter.
9. Pensla dem med uppvispat ägg, grädda bullarna gyllene långt ner i ugnen i cirka 10 minuter.
 
 
ph by me