Nu när påsken är här och man ska träffa släkten så kan det vara bra att kunna slänga ihop något lite snabbt, därför detta recept på en underbart god pavlova med limecurd. Något jag älskar att ha med i nästan allt är curd i all dess form, det blir så otroligt gott. Man kan absolut göra en stor pavlova av detta receptet, men jag valde att göra de i mindre form nu. Detta är ett otroligt sommrigt och härligt recept, för vem längtar inte efter sommaren
nu..
 
 
 
 
 
 
 
 
Mini Pavlova med Limecurd
 
6-8 mini pavlova eller 1 stor
 
Ingredienser: 
 
  • 3 st äggvitor, rumsvarma
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 msk maizena
Lime curd
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 st stora ägg
  • Saft och skal från 3 limefrukter (ca 3/4 dl saft)
  • 50 g rumsvarmt smör i kuber
  • Grädde ca 3 dl 
  • bär till topping 
 
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna vita och fasta.
  3. Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills smeten blivit glansig.
  4. Rör ner maizenan.
  5. Lägg marängen i en spritspåse och spritsa ut marängbottnar på en plåt med bakplåtspapper. De skall vara ca 10 centimeter i diameter. Spritsa dem gärna så det blir en liten kant på dem så är det lättare att fylla dem.
  6. Grädda dem i 15 minuter, sänk sedan värmen till 100 grader och grädda ytterligare 30 minuter. Låt svalna på galler.
  7. Limecurd:
  8. Häll socker, ägg, limeskal och limesaft i en värmetålig skål och placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten.
  9. Vispa hela tiden med en handvisp så att curden inte stelnar, då blir det äggröra istället! Curden ska bli tjock som en hollandaisesås ungefär.
  10. Ta av curden från värmen och rör i smöret.
  11. Rör tills det har smält.
  12. Häll upp i en burk med lock. Låt stå i kylen. 
  13. Vispa sedan grädden, lägg sedan limecurd i botten av marängen och grädde ovanpå.
  14. Dekorera sedan med bär och ringa över lite mer limecurd.
  15. KLART!
 
 
ph by me 
"Kod för att importera min blogg till Nouw: 1781661306"

Mini Pavlova med Limecurd

Choklad 2 kommentarer
 
Nu när påsken är här och man ska träffa släkten så kan det vara bra att kunna slänga ihop något lite snabbt, därför detta recept på en underbart god pavlova med limecurd. Något jag älskar att ha med i nästan allt är curd i all dess form, det blir så otroligt gott. Man kan absolut göra en stor pavlova av detta receptet, men jag valde att göra de i mindre form nu. Detta är ett otroligt sommrigt och härligt recept, för vem längtar inte efter sommaren
nu..
 
 
 
 
 
 
 
 
Mini Pavlova med Limecurd
 
6-8 mini pavlova eller 1 stor
 
Ingredienser: 
 
  • 3 st äggvitor, rumsvarma
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 msk maizena
Lime curd
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 st stora ägg
  • Saft och skal från 3 limefrukter (ca 3/4 dl saft)
  • 50 g rumsvarmt smör i kuber
  • Grädde ca 3 dl 
  • bär till topping 
 
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna vita och fasta.
  3. Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills smeten blivit glansig.
  4. Rör ner maizenan.
  5. Lägg marängen i en spritspåse och spritsa ut marängbottnar på en plåt med bakplåtspapper. De skall vara ca 10 centimeter i diameter. Spritsa dem gärna så det blir en liten kant på dem så är det lättare att fylla dem.
  6. Grädda dem i 15 minuter, sänk sedan värmen till 100 grader och grädda ytterligare 30 minuter. Låt svalna på galler.
  7. Limecurd:
  8. Häll socker, ägg, limeskal och limesaft i en värmetålig skål och placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten.
  9. Vispa hela tiden med en handvisp så att curden inte stelnar, då blir det äggröra istället! Curden ska bli tjock som en hollandaisesås ungefär.
  10. Ta av curden från värmen och rör i smöret.
  11. Rör tills det har smält.
  12. Häll upp i en burk med lock. Låt stå i kylen. 
  13. Vispa sedan grädden, lägg sedan limecurd i botten av marängen och grädde ovanpå.
  14. Dekorera sedan med bär och ringa över lite mer limecurd.
  15. KLART!
 
 
ph by me 
"Kod för att importera min blogg till Nouw: 1781661306"
Detta receptet ser otroligt svårt ut men när man har kommit på tricket så kan man verkligen imponera på sina gäster. Den perfekta desserten och den är otroligt vacker och god, något alla borde prova. Man formar choklad till småkoppar som man häller chokladmoussen i. Man behöver inte ha chokladkräm om man inte vill, man kan byta ut till glass eller någon annan slags mousse. 
 
 
 
 
 
 
 
Raspberry Chocolate Cups
 
Ingredienser:
6 st små koppar 
 
Chocolate cups:
  • 120 g mörk choklad (70%)
  • muffinsformar i aluminium
Raspberry&Chocolate cream 
  • 2 dl vispgrädde
  • 120 g mörk choklad (70%)
  • 150 g frysta hallon 
  • 40 g strösocker 
  • färska hallon 
Gör såhär:
  1. Smält chokladen till chocolate cups i ett vattenbad (100 g) choklad. 
  2. Smält chokladen så den får temperaturen 46 C.
  3. Ta av den från vattenbadet och lägg i ytterliggare 20 g choklad för att chokladen ska svalna lite. 
  4. Ta sedan formarna av aluminium och lägg i choklad i halva formarna, snurra formen så det kommer choklad i hela formen upp till kanterna. 
  5. Häll sedan ut överflödig choklad så du har ett jämt lager upp till toppen av formen och runt kanterna.
  6. Ställ sedan formen upp och ner på ett bakplåtspapper och upprepa i alla formarna tills chokladen är slut.
  7. Ställ sedan i kylen ca 35 min.
  8. Ta sedan hallonen och lägg dom i en kastrull med strösockret. 
  9. Koka sönder hallonen så det blir som en pure.
  10. Ta av plattan och sila hallonkrämen så att kärnorna försvinner.
  11. Ställ åt sidan och smält den andra chokladen i ett vattenbad.
  12. När chokladen har smält blanda chokladen med hallonpuren. 
  13. Vispa sedan 2 dl vispgrädde, vispa inte för hårt men lagom.
  14. Ta sedan 1/3 av vispgrädden och blanda ut försiktigt med chokladkrämen. 
  15. Ta sedan chokladkrämen och häll det i bunken med resten av vispgrädden. 
  16. Fyll sedan dina chokladkoppar med hallon och chokladkrämen och ställ i kylen minst 1 1/2 h.
  17. Ta sedan ut dom och ta av aluminiumformarna runt om chokladen så det blir en kopp av bara choklad.
  18. Dekorera sedan med färska hallon och pudra på lite florsocker.
  19. Kan serveras med lite grädde om man vill. 
  20. KLART!
ph by me 
 
"Kod för att importera min blogg till Nouw: 1781661306"

Raspberry Chocolate Cup

Choklad 3 kommentarer
Detta receptet ser otroligt svårt ut men när man har kommit på tricket så kan man verkligen imponera på sina gäster. Den perfekta desserten och den är otroligt vacker och god, något alla borde prova. Man formar choklad till småkoppar som man häller chokladmoussen i. Man behöver inte ha chokladkräm om man inte vill, man kan byta ut till glass eller någon annan slags mousse. 
 
 
 
 
 
 
 
Raspberry Chocolate Cups
 
Ingredienser:
6 st små koppar 
 
Chocolate cups:
  • 120 g mörk choklad (70%)
  • muffinsformar i aluminium
Raspberry&Chocolate cream 
  • 2 dl vispgrädde
  • 120 g mörk choklad (70%)
  • 150 g frysta hallon 
  • 40 g strösocker 
  • färska hallon 
Gör såhär:
  1. Smält chokladen till chocolate cups i ett vattenbad (100 g) choklad. 
  2. Smält chokladen så den får temperaturen 46 C.
  3. Ta av den från vattenbadet och lägg i ytterliggare 20 g choklad för att chokladen ska svalna lite. 
  4. Ta sedan formarna av aluminium och lägg i choklad i halva formarna, snurra formen så det kommer choklad i hela formen upp till kanterna. 
  5. Häll sedan ut överflödig choklad så du har ett jämt lager upp till toppen av formen och runt kanterna.
  6. Ställ sedan formen upp och ner på ett bakplåtspapper och upprepa i alla formarna tills chokladen är slut.
  7. Ställ sedan i kylen ca 35 min.
  8. Ta sedan hallonen och lägg dom i en kastrull med strösockret. 
  9. Koka sönder hallonen så det blir som en pure.
  10. Ta av plattan och sila hallonkrämen så att kärnorna försvinner.
  11. Ställ åt sidan och smält den andra chokladen i ett vattenbad.
  12. När chokladen har smält blanda chokladen med hallonpuren. 
  13. Vispa sedan 2 dl vispgrädde, vispa inte för hårt men lagom.
  14. Ta sedan 1/3 av vispgrädden och blanda ut försiktigt med chokladkrämen. 
  15. Ta sedan chokladkrämen och häll det i bunken med resten av vispgrädden. 
  16. Fyll sedan dina chokladkoppar med hallon och chokladkrämen och ställ i kylen minst 1 1/2 h.
  17. Ta sedan ut dom och ta av aluminiumformarna runt om chokladen så det blir en kopp av bara choklad.
  18. Dekorera sedan med färska hallon och pudra på lite florsocker.
  19. Kan serveras med lite grädde om man vill. 
  20. KLART!
ph by me 
 
"Kod för att importera min blogg till Nouw: 1781661306"