Raspberry Chocolate Cup

3 kommentarer
Detta receptet ser otroligt svårt ut men när man har kommit på tricket så kan man verkligen imponera på sina gäster. Den perfekta desserten och den är otroligt vacker och god, något alla borde prova. Man formar choklad till småkoppar som man häller chokladmoussen i. Man behöver inte ha chokladkräm om man inte vill, man kan byta ut till glass eller någon annan slags mousse. 
 
 
 
 
 
 
 
Raspberry Chocolate Cups
 
Ingredienser:
6 st små koppar 
 
Chocolate cups:
  • 120 g mörk choklad (70%)
  • muffinsformar i aluminium
Raspberry&Chocolate cream 
  • 2 dl vispgrädde
  • 120 g mörk choklad (70%)
  • 150 g frysta hallon 
  • 40 g strösocker 
  • färska hallon 
Gör såhär:
  1. Smält chokladen till chocolate cups i ett vattenbad (100 g) choklad. 
  2. Smält chokladen så den får temperaturen 46 C.
  3. Ta av den från vattenbadet och lägg i ytterliggare 20 g choklad för att chokladen ska svalna lite. 
  4. Ta sedan formarna av aluminium och lägg i choklad i halva formarna, snurra formen så det kommer choklad i hela formen upp till kanterna. 
  5. Häll sedan ut överflödig choklad så du har ett jämt lager upp till toppen av formen och runt kanterna.
  6. Ställ sedan formen upp och ner på ett bakplåtspapper och upprepa i alla formarna tills chokladen är slut.
  7. Ställ sedan i kylen ca 35 min.
  8. Ta sedan hallonen och lägg dom i en kastrull med strösockret. 
  9. Koka sönder hallonen så det blir som en pure.
  10. Ta av plattan och sila hallonkrämen så att kärnorna försvinner.
  11. Ställ åt sidan och smält den andra chokladen i ett vattenbad.
  12. När chokladen har smält blanda chokladen med hallonpuren. 
  13. Vispa sedan 2 dl vispgrädde, vispa inte för hårt men lagom.
  14. Ta sedan 1/3 av vispgrädden och blanda ut försiktigt med chokladkrämen. 
  15. Ta sedan chokladkrämen och häll det i bunken med resten av vispgrädden. 
  16. Fyll sedan dina chokladkoppar med hallon och chokladkrämen och ställ i kylen minst 1 1/2 h.
  17. Ta sedan ut dom och ta av aluminiumformarna runt om chokladen så det blir en kopp av bara choklad.
  18. Dekorera sedan med färska hallon och pudra på lite florsocker.
  19. Kan serveras med lite grädde om man vill. 
  20. KLART!
ph by me 
 
"Kod för att importera min blogg till Nouw: 1781661306"
 
1 Veronica Wallgren:

skriven

Åh vad gott!

2 Helene:

skriven

Åh ser så gott ut! :3

3 Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta:

skriven

mumms