Nu är det mindre än en månad kvar till julafton, vilket gör det ännu mer tilltalande att börja julbaka. Detta är en saffranskrans med en otroligt god vaniljkräm.Det kan vara lite svårt att göra en krans, just därför har jag gjort ett steg för steg bilder så att man kan få sin lika fin som denna.
Detta är verkligen ett saftigt sötebröd som får dig att tänka på julen vid första tuggan. 
 
 
 
 
 
 
Ingredienser:
 
200 grader i 20 min

25 g jäst
100 g smör 
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
1 dl socker 
1 krm salt 
1/2 g saffran 
ca 8 dl vetemjöl 
 
Vaniljkräm:
 
75 gram smör 
1/2 dl strösocker 
2 1/2 tsk vaniljsocker
 
Gör så här
  1. Smält fettet, häll på mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
  2. Tillsätt ägg, socker, salt, saffran och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa ca 40 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Kavla ut degen till en kaka, ca 30x50 cm stor. Bred på vaniljkrämen.
  4. Rulla ihop kakan från långsidan och forma rullen till en krans, som läggs på bakpappersklädd plåt. Klipp jack, som viks omväxlande åt höger och vänster.
  5. Låt kransen jäsa ca 50 minuter. Pensla, strö på pärlsocker och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt kransen kallna på galler under bakduk. Den går bra att frysa.
      Vaniljkrämen
     
       1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Bred sedan på degen när du har kavlat ut den!
 
 
 
ph by me 
 
 

Saffranskrans med vanilj

Choklad 36 kommentarer
Nu är det mindre än en månad kvar till julafton, vilket gör det ännu mer tilltalande att börja julbaka. Detta är en saffranskrans med en otroligt god vaniljkräm.Det kan vara lite svårt att göra en krans, just därför har jag gjort ett steg för steg bilder så att man kan få sin lika fin som denna.
Detta är verkligen ett saftigt sötebröd som får dig att tänka på julen vid första tuggan. 
 
 
 
 
 
 
Ingredienser:
 
200 grader i 20 min

25 g jäst
100 g smör 
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
1 dl socker 
1 krm salt 
1/2 g saffran 
ca 8 dl vetemjöl 
 
Vaniljkräm:
 
75 gram smör 
1/2 dl strösocker 
2 1/2 tsk vaniljsocker
 
Gör så här
  1. Smält fettet, häll på mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
  2. Tillsätt ägg, socker, salt, saffran och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa ca 40 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Kavla ut degen till en kaka, ca 30x50 cm stor. Bred på vaniljkrämen.
  4. Rulla ihop kakan från långsidan och forma rullen till en krans, som läggs på bakpappersklädd plåt. Klipp jack, som viks omväxlande åt höger och vänster.
  5. Låt kransen jäsa ca 50 minuter. Pensla, strö på pärlsocker och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt kransen kallna på galler under bakduk. Den går bra att frysa.
      Vaniljkrämen
     
       1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Bred sedan på degen när du har kavlat ut den!
 
 
 
ph by me