Chokladmoussedröm

En kommentar
 
 
 
Ingredienser:
 
Sockerlag 
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
Vit Chokladmousse
  • 2 äggulor
  • 60 g sockerlag
  • 150 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
Mörk Chokladmousse 
  • 2 äggulor
  • 60 g sockerlag
  • 125 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
Hallonsås
  • 250 g frysta hallon
  • 1-2 tsk gelésocker (går även bra med vanligt strösocker
 
  1. Sockerlag
    Koka ihop socker och vatten i en kastrull tills sockret smälter.
  2. Mousse
    Vispa äggen och sockerlagen i en kastrull under uppvärmning tills krämen binder utan att skära sig. Det gör den vid 85 grader. Använd en termometer, så är du säker.
  3. Värm sedan chokladen i ett vattenbad och blanda den noga med äggmassan. Vispa grädden lätt, och vänd ner den i massan i 3 olika omgångar, så att du får en lätt och luftig mousse.
  4. Häll moussen i en sprits och låt den stelna i kylen i 2-3 h. Ställ in första omgången av mousse i kylen medan du gör nästa omgång. För att göra chokladmoussen gör man precis som med den vita. 
  5. Hallonsås
    Värm hallonen i en gryta på spisen. Är de frysta så tillsätt 0,5 dl vatten.
  6. När de är varma och har blivit en kräm så silar du dem, för att få bort alla kärnor. Mosa i silen med en sked så att endast kärnorna stannar kvar i silen. När bara såsen återstår häller du i ca 1-2 tsk gelésocker och låter den stå några minuter på plattan innan du ställer in grytan i kylen för att svalna.
  7. Innan servering häller du hallonsåsen över moussen
 
 
ph by me 
 
1 Elin Magnusson:

skriven

åh shit va gott, älskar ju både choklad och hallon :o

Svar: Ja det är en underbar kombination :)
Linn Jönsson