Limebiskvier med Vit Choklad
ca 12-15 st
Botten
- 30 g äggvita ( 1 ägg )
- 200 gram mandelmassa
Fyllning
- 150 g rumstempurerat smör
- 2 1/2 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- skal från 2 lime + saft från 1
- 1 äggula
Topping
- 200 gram vit choklad
- 13 g matolja
- strössel valfri
Bottnar:
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och lägg det i en bunke. Vispa äggvitan fluffigt och blanda ner mandelmassan i äggvitan. Spritsa eller klicka ut små bollar som du sedan plattar till lite lätt. Grädda sedan dessa i mitten av ugnen i ca 14-16 minuter. Ta sedan ut dom och låt de svalna en stund. Ta sedan bort dom från plåten och låt de svalna på ett galler en stund.
Fyllningen:
Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen. Skulle den möjligtvis bli för lös så häll i lite mer florsocker. Bred krämen på bottnarna så det bildar en topp. Ställ sedan biskvierna i frysen i ca 30-40 minuter.
Topping:
Hacka chokladen och smält den i mikron eller på spisen under ett vattenbad. När den sedan har smält häll sedan i oljan. Doppa sedan biskvierna i chokladen och strö på strössel. Ställ sedan kylt igen.
KLART!
ph by me
skriven
Ser supergott ut