Limebiskvier med Vit Choklad

6 kommentarer
 
 
 
Limebiskvier med Vit Choklad 
 
ca 12-15 st
 
Botten 
  • 30 g äggvita ( 1 ägg )
  • 200 gram mandelmassa 
Fyllning
  • 150 g rumstempurerat smör
  • 2 1/2 dl florsocker 
  • 1 msk vaniljsocker 
  • skal från 2 lime + saft från 1
  • 1 äggula 
Topping 
  • 200 gram vit choklad 
  • 13 g matolja
  • strössel valfri 
 
Bottnar:
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och lägg det i en bunke. Vispa äggvitan fluffigt och blanda ner mandelmassan i äggvitan. Spritsa eller klicka ut små bollar som du sedan plattar till lite lätt. Grädda sedan dessa i mitten av ugnen i ca 14-16 minuter.  Ta sedan ut dom och låt de svalna en stund. Ta sedan bort dom från plåten och låt de svalna på ett galler en stund.
Fyllningen:
Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen. Skulle den möjligtvis bli för lös så häll i lite mer florsocker. Bred krämen på bottnarna så det bildar en topp. Ställ sedan biskvierna i frysen i ca 30-40 minuter. 
Topping:
Hacka chokladen och smält den i mikron eller på spisen under ett vattenbad. När den sedan har smält häll sedan i oljan. Doppa sedan biskvierna i chokladen och strö på strössel. Ställ sedan kylt igen.
KLART!
 
 
 
ph by me 
 
1 E:

skriven

Ser supergott ut

2 Paulina:

skriven

mums mums mums! Älskar kombinationen lime och vit choklad :)

//Paulina aka. 100kitchenstories

3 Helen:

skriven

mums!!!! ska jag prova:)

4 Robex Lundgren:

skriven

mumms

5 Elina:

skriven

Fint och gott! :)

6 Fröken:

skriven

Vilka vackra och inspirerande bilder! Vill prova att baka dessa genast. :)