Kladdkaka måste ju vara hela Sveriges Favorit, så varför inte göra en liten ändring på den och slänga på en fantasiskt god maräng med hallon i. Jag är älskar denna kakan för den har allt, choklad och syrliga hallon med en saftig maräng. Denna tycker jag ni alla ska prova på om ni är lika tokiga i choklad som jag. 
 
 
 
Kladdkaka med Hallonmaräng 
 
Ingredienser:
 
Kladdkaka
  • 100 g Smör
  • 2 dl strösocker
  • 12 dl vetemjöl
  • skalet av 1 citron
  • 2 ägg
  • 4 msk kakao
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker

Hallonmaräng

  • 2 äggvitor
  • 12 dl strösocker
  • 200 g hallon (frysta eller färska) 
 
 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Börja med marängen, vispa äggvitan med hälften av sockret till ett vitt skum. Häll ner resten av sockret och vispa ytterligare 4-5 min. Marängen är färdig när du kan vända bunken upp och ner utan att marängen rinner ur. Smält smöret i en kastrull. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 18-20 cm i diameter. Tag av kastrullen från plattan, blanda ner övriga ingredienser till kakan i en bunke. Häll sedan i smöret sist. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Vänd ner hälften av hallonen i marängsmeten. Ta ut kakan och spritsa eller klicka på marängsmeten, grädda ytterligare 10 min. Servera med resten av hallonen.

 
 
ph by me 
 
 

Kladdkaka med Hallonmaräng

Choklad 10 kommentarer
Kladdkaka måste ju vara hela Sveriges Favorit, så varför inte göra en liten ändring på den och slänga på en fantasiskt god maräng med hallon i. Jag är älskar denna kakan för den har allt, choklad och syrliga hallon med en saftig maräng. Denna tycker jag ni alla ska prova på om ni är lika tokiga i choklad som jag. 
 
 
 
Kladdkaka med Hallonmaräng 
 
Ingredienser:
 
Kladdkaka
  • 100 g Smör
  • 2 dl strösocker
  • 12 dl vetemjöl
  • skalet av 1 citron
  • 2 ägg
  • 4 msk kakao
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker

Hallonmaräng

  • 2 äggvitor
  • 12 dl strösocker
  • 200 g hallon (frysta eller färska) 
 
 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Börja med marängen, vispa äggvitan med hälften av sockret till ett vitt skum. Häll ner resten av sockret och vispa ytterligare 4-5 min. Marängen är färdig när du kan vända bunken upp och ner utan att marängen rinner ur. Smält smöret i en kastrull. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 18-20 cm i diameter. Tag av kastrullen från plattan, blanda ner övriga ingredienser till kakan i en bunke. Häll sedan i smöret sist. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Vänd ner hälften av hallonen i marängsmeten. Ta ut kakan och spritsa eller klicka på marängsmeten, grädda ytterligare 10 min. Servera med resten av hallonen.

 
 
ph by me