Här kommer en till Raw food dessert som är fri från socker,smör och mjöl. En otroligt god och nyttig kaka. 
Man kan även skära den i små bitar och skippa den vita chokladen på toppen för att göra den ännu nyttigare. 
 
 
 
Raw Mini Chocolate Cream Cakes 
 
Ca 6-8 st
 
Ingredienser
 
Chokladbotten:
  • 2,25 dl pecannötter
  • 4-5 st dadlar
  • 1 dl kakao 
  • en nypa havssalt 
  • 1,5 tsk vaniljsocker 
  • 1-2 msk vatten 
Chokladkräm:
  • 4,5 dl cashewnötter 
  • 1 dl kokosolja 
  • 0,7 dl lönnsirap ( eller agavesirap) 
  • 1/2 dl vatten 
  • 2,5 tsk vaniljsocker 
  • 1,5 dl kakao 
Dekoration:
  • Valfri choklad 
  • Nötter (mandlar,pecan,hasselnötter) 
Gör såhär:
 
  1. Lägg alla ingredienser i en matberedare,och blanda till en smulig deg. Häll i vatten om det inte går ihop.
  2. Lägg bakplåtspapper i en liten ungsform med högkant.
  3. Lägg chokladbotten i ungsformen och platta till ett jämt tjockt lager. 
  4. Låt vila medan du gör chokladkrämen. 
  5. Chokladkräm
  6. Blötlägg cashewnötterna ca 10-20 minuter. Torka sedan av dom i en handuk och lägg i en matberedare med lönnsirap, vatten och vaniljsocker. 
  7. Blanda till en kräm, lägg sedan i kokosolja och kakao.
  8. Blanda sedan 2-3 minuter för en slät och fin kräm.
  9. Häll krämen ovanpå chokladbotten och försök på ett jämt lager.
  10. Ställ i frysen ca 45 minuter.
  11. Ta ut ur frysen och skär i önskade bitar.
  12. Om man vill så kan man smälta valfri choklad och ringla över och toppa med olika nötter.
  13. KLARA!
 
 
ph by me 
 

Raw Mini Chocolate Cream Cakes

Choklad 2 kommentarer
Här kommer en till Raw food dessert som är fri från socker,smör och mjöl. En otroligt god och nyttig kaka. 
Man kan även skära den i små bitar och skippa den vita chokladen på toppen för att göra den ännu nyttigare. 
 
 
 
Raw Mini Chocolate Cream Cakes 
 
Ca 6-8 st
 
Ingredienser
 
Chokladbotten:
  • 2,25 dl pecannötter
  • 4-5 st dadlar
  • 1 dl kakao 
  • en nypa havssalt 
  • 1,5 tsk vaniljsocker 
  • 1-2 msk vatten 
Chokladkräm:
  • 4,5 dl cashewnötter 
  • 1 dl kokosolja 
  • 0,7 dl lönnsirap ( eller agavesirap) 
  • 1/2 dl vatten 
  • 2,5 tsk vaniljsocker 
  • 1,5 dl kakao 
Dekoration:
  • Valfri choklad 
  • Nötter (mandlar,pecan,hasselnötter) 
Gör såhär:
 
  1. Lägg alla ingredienser i en matberedare,och blanda till en smulig deg. Häll i vatten om det inte går ihop.
  2. Lägg bakplåtspapper i en liten ungsform med högkant.
  3. Lägg chokladbotten i ungsformen och platta till ett jämt tjockt lager. 
  4. Låt vila medan du gör chokladkrämen. 
  5. Chokladkräm
  6. Blötlägg cashewnötterna ca 10-20 minuter. Torka sedan av dom i en handuk och lägg i en matberedare med lönnsirap, vatten och vaniljsocker. 
  7. Blanda till en kräm, lägg sedan i kokosolja och kakao.
  8. Blanda sedan 2-3 minuter för en slät och fin kräm.
  9. Häll krämen ovanpå chokladbotten och försök på ett jämt lager.
  10. Ställ i frysen ca 45 minuter.
  11. Ta ut ur frysen och skär i önskade bitar.
  12. Om man vill så kan man smälta valfri choklad och ringla över och toppa med olika nötter.
  13. KLARA!
 
 
ph by me