Min mamma fyllde år igår och då önskade hon någon dessert med citron, vilket är hennes favorit. Då hittade jag denna otroligt lätta citronpaj som gick otroligt fort att göra och var extremt lätt. Den passar perfekt efter en stor middag då man vill avsluta med något enkelt. Den turkiska yoghurten passar så otroligt bra till den syrliga citronen. 
 
 
 
Citronpaj med Turkisk yoghurt
 
Ingredienser:
 
Pajskal:
3 dl vetemjöl
1 dl socker 
1/2 tsk bakpulver 
175 gram smält smör 
 
Fyllning:
3 st ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl vispgrädde 
2 citroner, saft och rivet skal
 
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop ingredienserna till pajskalet i en matberedare och tryck sedan ut degen i en pajform med diametern 20-24 cm.
  3. Ställ formen i kylskåpet medans du vispar ihop alla ingredienser till fyllningen. 
  4. Häll fyllningen i pajformen och grädda pajen i 25-30 minuter till pajen har helt stannat.
  5. Ställ sedan pajen i kylen ca 3-4 h innan servering.
  6. Servera citronpajen med turkisk yoghurt.
  7. KLART!
ph by me
 

Citronpaj med Turkisk yoghurt

Choklad 4 kommentarer
Min mamma fyllde år igår och då önskade hon någon dessert med citron, vilket är hennes favorit. Då hittade jag denna otroligt lätta citronpaj som gick otroligt fort att göra och var extremt lätt. Den passar perfekt efter en stor middag då man vill avsluta med något enkelt. Den turkiska yoghurten passar så otroligt bra till den syrliga citronen. 
 
 
 
Citronpaj med Turkisk yoghurt
 
Ingredienser:
 
Pajskal:
3 dl vetemjöl
1 dl socker 
1/2 tsk bakpulver 
175 gram smält smör 
 
Fyllning:
3 st ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl vispgrädde 
2 citroner, saft och rivet skal
 
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop ingredienserna till pajskalet i en matberedare och tryck sedan ut degen i en pajform med diametern 20-24 cm.
  3. Ställ formen i kylskåpet medans du vispar ihop alla ingredienser till fyllningen. 
  4. Häll fyllningen i pajformen och grädda pajen i 25-30 minuter till pajen har helt stannat.
  5. Ställ sedan pajen i kylen ca 3-4 h innan servering.
  6. Servera citronpajen med turkisk yoghurt.
  7. KLART!
ph by me