



HALLONCURD TARTE
INGREDIENSER:
MÖRDEG
HALLONCURD
- 450 g frysta hallon
- 1 dl strösocker
- saft från 1 citron
- 50 g smör
- 1,5 msk maizena majsstärkelse
- 3 st äggulor
Gör såhär:
- Mördegsbotten
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen i 20 minuter. - Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock fyrkant och fodra 8 pajformar med löstagbar kant, vars sidor mäter 8 cm i diameter ända upp på kanterna, skär sedan bort överflödig deg.
- Nagga bottnen med en gaffel och stoppa in i frysen 20 minuter. Ta ut från frysen och grädda pajskalen mitt i ugnen tills dom fått en gyllenbrun färg, i 10-12 minuter. Låt pajskalet svalna i formarna.
- Halloncurd:
- Lägg hallonen i en kastrull och värm upp.
- Koka sönder och mosa hallonen och sila sedan genom en finmaskig sil så att du får bort kärnorna.
- Pressa gärna med en sked och skrapa undersidan på silen så du får med allt fruktkött.
- Koka upp hallonpurén med socker, smör, citronskal- och saft.
- Rör ihop maizenan med lite av hallonkoket i en mugg, och tillsätt under omrörning så att purén tjocknar.
- Avsluta med att sänka värmen och vispa i äggulorna.
- Nu är det viktigt att curden inte kokar, för då bildar ägget klumpar! Vispa hela tiden och ta curden från plattan när den tjocknat.
- Har ägget bildat klumpar kan du pressa curden genom en finmaskig sil igen.
- Häll upp i burk och låt svalna.
- Häll sedan 1 msk Halloncurd i pajskalen och ställ in i kylen ca 30-40 min.
- Ta sedan ut och toppa med valfria bär.
- KLART!


Ph by me
Halloncurd Tarte
Choklad 2 kommentarer



HALLONCURD TARTE
INGREDIENSER:
MÖRDEG
HALLONCURD
- 450 g frysta hallon
- 1 dl strösocker
- saft från 1 citron
- 50 g smör
- 1,5 msk maizena majsstärkelse
- 3 st äggulor
Gör såhär:
- Mördegsbotten
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen i 20 minuter. - Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock fyrkant och fodra 8 pajformar med löstagbar kant, vars sidor mäter 8 cm i diameter ända upp på kanterna, skär sedan bort överflödig deg.
- Nagga bottnen med en gaffel och stoppa in i frysen 20 minuter. Ta ut från frysen och grädda pajskalen mitt i ugnen tills dom fått en gyllenbrun färg, i 10-12 minuter. Låt pajskalet svalna i formarna.
- Halloncurd:
- Lägg hallonen i en kastrull och värm upp.
- Koka sönder och mosa hallonen och sila sedan genom en finmaskig sil så att du får bort kärnorna.
- Pressa gärna med en sked och skrapa undersidan på silen så du får med allt fruktkött.
- Koka upp hallonpurén med socker, smör, citronskal- och saft.
- Rör ihop maizenan med lite av hallonkoket i en mugg, och tillsätt under omrörning så att purén tjocknar.
- Avsluta med att sänka värmen och vispa i äggulorna.
- Nu är det viktigt att curden inte kokar, för då bildar ägget klumpar! Vispa hela tiden och ta curden från plattan när den tjocknat.
- Har ägget bildat klumpar kan du pressa curden genom en finmaskig sil igen.
- Häll upp i burk och låt svalna.
- Häll sedan 1 msk Halloncurd i pajskalen och ställ in i kylen ca 30-40 min.
- Ta sedan ut och toppa med valfria bär.
- KLART!


Ph by me