- 100 g Smör
- 2 dl strösocker
- 1 1⁄2 dl vetemjöl
- skalet av 1 citron
- 2 ägg
- 4 msk kakao
- 1 1/2 tsk vaniljsocker
Hallonmaräng
- 2 äggvitor
- 1 1⁄2 dl strösocker
- 200 g hallon (frysta eller färska)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Börja med marängen, vispa äggvitan med hälften av sockret till ett vitt skum. Häll ner resten av sockret och vispa ytterligare 4-5 min. Marängen är färdig när du kan vända bunken upp och ner utan att marängen rinner ur. Smält smöret i en kastrull. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 18-20 cm i diameter. Tag av kastrullen från plattan, blanda ner övriga ingredienser till kakan i en bunke. Häll sedan i smöret sist. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Vänd ner hälften av hallonen i marängsmeten. Ta ut kakan och spritsa eller klicka på marängsmeten, grädda ytterligare 10 min. Servera med resten av hallonen.
Kladdkaka med Hallonmaräng
Choklad 10 kommentarer- 100 g Smör
- 2 dl strösocker
- 1 1⁄2 dl vetemjöl
- skalet av 1 citron
- 2 ägg
- 4 msk kakao
- 1 1/2 tsk vaniljsocker
Hallonmaräng
- 2 äggvitor
- 1 1⁄2 dl strösocker
- 200 g hallon (frysta eller färska)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Börja med marängen, vispa äggvitan med hälften av sockret till ett vitt skum. Häll ner resten av sockret och vispa ytterligare 4-5 min. Marängen är färdig när du kan vända bunken upp och ner utan att marängen rinner ur. Smält smöret i en kastrull. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 18-20 cm i diameter. Tag av kastrullen från plattan, blanda ner övriga ingredienser till kakan i en bunke. Häll sedan i smöret sist. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Vänd ner hälften av hallonen i marängsmeten. Ta ut kakan och spritsa eller klicka på marängsmeten, grädda ytterligare 10 min. Servera med resten av hallonen.