


Choklad Cheesecake Deluxe
Brownie:
- 80 g mjöl
- 1 nypa salt
- 2,5 msk kakao
- 180 g mörk choklad
- 115 g smör
- 175 g muscovadosocker
- 1 äggula
- 2 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
Cheesecake
- 450 g philadelphiaost
- 140 g socker
- 2 ägg
- 125 g mörk choklad
- 1/4 dl gräddfil
- 90 g mörk
- 1/2 dl vispgrädde
Brownie:
- Sätt ugnen på 180 C.
- Lägg bakplåtspapper i en springform 15-17 cm diametern.
- Blanda mjöl,salt och kakao i en bunke.
- Lägg chokladen i en värmetålig skål över sjudande vatten. Rör om tills allt är smält.
- Stäng av värmen, men låt skålen stå kvar.
- Häll i ljust muscovadoråsocker och rör tills blandat. Ta av skålen från värmen.
- Tillsätt äggen och äggulorna och rör om, men inte för mycket.
- Rör sedan i mjölblandningen och vaniljsocker.
- Häll smeten i springformen och grädda i ugnen i ca 25 minuter.
- Ta ut och låt svalna.
Cheesecake
- Se till så alla ingredienser är rumsvarma.
- Häll färskost och socker i en skål och vispa tills det är väl blandat.Tillsätt äggen, ett åt gången och rör om mellan varje.
- Smält sedan chokladen och blanda ner det i färkosten och häll i gräddfilen. Blanda försiktigt med en slickepott.
- Häll allt över browniebotten.
- Grädda i ugnen i 3 h på 100 C. Ta ut efter 3 h och låt svalna innan du ställer i kylen. Bäst blir den om den får stå över natten så man gör den dagen innan man ska äta den, då utvecklas smakerna bäst.
Chokladganache
- Bryt hockladen i bitar och lägg den i en värmetålig skål.
- Häll över vispgrädden och ställ skålen över kokande vatten. Rör tills chokladen har smält och blivit en glänsande ganache.
- Bred ganachen är kakan och dekorera med valfria bär.


Choklad Cheesecake Deluxe
Choklad 2 kommentarer


Choklad Cheesecake Deluxe
Brownie:
- 80 g mjöl
- 1 nypa salt
- 2,5 msk kakao
- 180 g mörk choklad
- 115 g smör
- 175 g muscovadosocker
- 1 äggula
- 2 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
Cheesecake
- 450 g philadelphiaost
- 140 g socker
- 2 ägg
- 125 g mörk choklad
- 1/4 dl gräddfil
- 90 g mörk
- 1/2 dl vispgrädde
Brownie:
- Sätt ugnen på 180 C.
- Lägg bakplåtspapper i en springform 15-17 cm diametern.
- Blanda mjöl,salt och kakao i en bunke.
- Lägg chokladen i en värmetålig skål över sjudande vatten. Rör om tills allt är smält.
- Stäng av värmen, men låt skålen stå kvar.
- Häll i ljust muscovadoråsocker och rör tills blandat. Ta av skålen från värmen.
- Tillsätt äggen och äggulorna och rör om, men inte för mycket.
- Rör sedan i mjölblandningen och vaniljsocker.
- Häll smeten i springformen och grädda i ugnen i ca 25 minuter.
- Ta ut och låt svalna.
Cheesecake
- Se till så alla ingredienser är rumsvarma.
- Häll färskost och socker i en skål och vispa tills det är väl blandat.Tillsätt äggen, ett åt gången och rör om mellan varje.
- Smält sedan chokladen och blanda ner det i färkosten och häll i gräddfilen. Blanda försiktigt med en slickepott.
- Häll allt över browniebotten.
- Grädda i ugnen i 3 h på 100 C. Ta ut efter 3 h och låt svalna innan du ställer i kylen. Bäst blir den om den får stå över natten så man gör den dagen innan man ska äta den, då utvecklas smakerna bäst.
Chokladganache
- Bryt hockladen i bitar och lägg den i en värmetålig skål.
- Häll över vispgrädden och ställ skålen över kokande vatten. Rör tills chokladen har smält och blivit en glänsande ganache.
- Bred ganachen är kakan och dekorera med valfria bär.

