


Mjuk Pepparkaka med Frosting
Ingredienser:
- 170 gram smör
- 4 dl socker
- 4 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 3 dl gräddfil
- 3 msk pepparkakskryddor eller 1 msk kanel, 1 msk ingefära och 1 msk nejlika (torkade och malda)
- 2 tsk bikarbonat
Cream Cheese Frosting
- 60 g mjukt smör
- 4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- Skal av 1 lime
- 100 g philadelphiaost
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Låt smöret bli rumsvarmt. Ett tips är att mikra det mjukt utan att smälta det.
- Vispa socker och smör med en elvisp tills det är vitt och poröst. Sätt åt sidan.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat samt pepparkakskryddor i en stor bunke.
- Fortsätt vispa socker och smör samt tillsätt ett ägg i taget under vispning.
- Vispa i gräddfilen till socker, smör och äggblandningen. Blanda ner i mjölet och vispa till en jämn smet.
- Klä en långpanna med bakplåtspapper.
- Grädda pepparkakan i 30 minuter i mitten av ugnen.
- Vispa alla ingredienser krämigt.
- Bred frostingen över kakan.

ph by me
skriven
ÅH! Lätt att jag ska baka detta nu till jul! :D