Mjuk Pepparkaka med Cream Cheese

En kommentar
 
 
 
Mjuk Pepparkaka med Frosting 
 
Ingredienser:
 
  • 170 gram smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl gräddfil
  • 3 msk pepparkakskryddor eller 1 msk kanel, 1 msk ingefära och 1 msk nejlika (torkade och malda)
  • 2 tsk bikarbonat
Cream Cheese Frosting 
  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime
  • 100 g philadelphiaost
 
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Låt smöret bli rumsvarmt. Ett tips är att mikra det mjukt utan att smälta det.
  3. Vispa socker och smör med en elvisp tills det är vitt och poröst. Sätt åt sidan.
  4. Blanda vetemjöl, bikarbonat samt pepparkakskryddor i en stor bunke.
  5. Fortsätt vispa socker och smör samt tillsätt ett ägg i taget under vispning.
  6. Vispa i gräddfilen till socker, smör och äggblandningen. Blanda ner i mjölet och vispa till en jämn smet.
  7. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  8. Grädda pepparkakan i 30 minuter i mitten av ugnen.
  9. Vispa alla ingredienser krämigt.
  10.  Bred frostingen över kakan. 
 
 
ph by me
 
1 Samone:

skriven

ÅH! Lätt att jag ska baka detta nu till jul! :D

Svar: Jaa, gör det! Den blev så himla god!!:))
Linn Jönsson