


Creme Bruleé med Chokladkräm
Ingredienser:
6 portioner - crème brûlée
100 g äggula (5)
90 g strösocker (1 dl)
1⁄2 vaniljstång
125 g mjölk, 3% (11⁄4 dl)
350 g vispgrädde (31⁄2 dl)
Strösocker att strö över och bränna av.
Chokladkräm
60 g marabou mörk choklad
20 g äggula (1)
20 g strösocker (11⁄2 msk)
8 g maizena majsstärkelse (1 msk)
100 g mjölk, 3% (1 dl)
50 g vispgrädde (1⁄2 dl)
30 g rumstempererat osaltat smör
Garnering
30 g grovhackade pistage- nötter
Så här gör du:
Sätt ugnen på 90 grader. Rör ihop äggulorna med hälften av sockret i en bunke. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull. Tillsätt mjölk, grädde och resterande socker och koka upp under omrörning.
Plocka upp vaniljstången och häll ner vätskan i bunken. Blanda väl och häll tillbaka alltsammans i kastrullen.Värm försiktigt och under konstant omrörning upp blandningen tills den börjar bli lätt krämig. Temperaturen får inte överstiga 83 grader.
Sila av krämen och fyll portionsformar, 9 cm i diameter, med den. Grädda mitt i ugnen i 40–45 minuter. Låt formarna svalna ute och sen i kylen.
Chokladkräm:
Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Blanda äggula, socker och maizena i en liten bunke. Koka upp mjölk och grädde och häll ner det i ägguleblandningen. Rör om och häll tillbaka alltsammans i kastrullen.Värm krämen försiktigt och under konstant omrörning på låg värme tills den börjar tjockna.
Häll ner krämen i bunken med choklad, klicka i smöret och mixa ihop till en slät kräm med en stavmixer eller visp, låt svalna I kylen.
Strö ett jämnt lager socker över brûléerna och bränn av dem med en gasbrännare. Om du inte har en brännare så sätt ugnen på 250 grader på grillfunktion och ställ formarna högst upp i ugnen och bränn dom där. Det går otroligt fort så var försiktiga.Låt svalna och spritsa chokladkräm på toppen och strö över pistagenötterna.
90 g strösocker (1 dl)
1⁄2 vaniljstång
125 g mjölk, 3% (11⁄4 dl)
350 g vispgrädde (31⁄2 dl)
Strösocker att strö över och bränna av.
Chokladkräm
60 g marabou mörk choklad
20 g äggula (1)
20 g strösocker (11⁄2 msk)
8 g maizena majsstärkelse (1 msk)
100 g mjölk, 3% (1 dl)
50 g vispgrädde (1⁄2 dl)
30 g rumstempererat osaltat smör
Garnering
30 g grovhackade pistage- nötter
Så här gör du:
Sätt ugnen på 90 grader. Rör ihop äggulorna med hälften av sockret i en bunke. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull. Tillsätt mjölk, grädde och resterande socker och koka upp under omrörning.
Plocka upp vaniljstången och häll ner vätskan i bunken. Blanda väl och häll tillbaka alltsammans i kastrullen.Värm försiktigt och under konstant omrörning upp blandningen tills den börjar bli lätt krämig. Temperaturen får inte överstiga 83 grader.
Sila av krämen och fyll portionsformar, 9 cm i diameter, med den. Grädda mitt i ugnen i 40–45 minuter. Låt formarna svalna ute och sen i kylen.
Chokladkräm:
Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Blanda äggula, socker och maizena i en liten bunke. Koka upp mjölk och grädde och häll ner det i ägguleblandningen. Rör om och häll tillbaka alltsammans i kastrullen.Värm krämen försiktigt och under konstant omrörning på låg värme tills den börjar tjockna.
Häll ner krämen i bunken med choklad, klicka i smöret och mixa ihop till en slät kräm med en stavmixer eller visp, låt svalna I kylen.
Strö ett jämnt lager socker över brûléerna och bränn av dem med en gasbrännare. Om du inte har en brännare så sätt ugnen på 250 grader på grillfunktion och ställ formarna högst upp i ugnen och bränn dom där. Det går otroligt fort så var försiktiga.Låt svalna och spritsa chokladkräm på toppen och strö över pistagenötterna.


skriven
Åh älskar Cream Bruleé 😍 ser jättegott ut vännen! Du är så duktig :) Pussen&kramen