Kladdkaka Delux

En kommentar
Kladdkaka är ju verkligen en svensk favorit, finns nog ingen som inte gillar det. Detta är mitt eget recept på kladdkaka deluxe. Lite större och lite mer choklad. Denna blir lite högra än vanliga kladdkakor så man kan absolut ha den som en födelsedagstårta. Om man är en chokladälskare.
 
 
 
Kladdkaka Delux
 
Ingredienser:
 
  • 200 gram smör 
  • 4 ägg 
  • 4 dl strösocker 
  • 200 gram mörk choklad 
  • 2 krm salt
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
Chokladkräm
 
  • 60 gram mörk choklad 
  • 1 äggula
  • 1 1/2 msk strösocker 
  • 1 msk maizena majsstärkelse 
  • 1 dl mjölk 3% 
  • 1/2 dl vispgrädde 
  • 20 g rumstempererat smör 
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Finhacka chokladen.
  3. Rör ihop ägg och socker, vispa inte pösigt då blir kladdkakan inte seg och kladdig.
  4. Smält smöret, häll sedan ner den hackade chokladen i smörsmeten. 
  5. Rör tills chokladen är smält.
  6. Vispa ner chokladsmöret och salt i äggsmeten.
  7. Sikta i vaniljsocker,kakao och mjöl.
  8. Häll smeten i en form och grädda i ugnen i 20-30 minuter (beror på hur kladdig man vill ha den.
  9. Låt svalna.
Chokladkrämen:
  1. Hacka chokladen och lägg den i en bunke
  2.  Blanda äggula, socker och maizena i en liten burk.
  3. Koka upp mjölk och grädde och häll ner det i ägguleblandningen.
  4. Rör om och häll tillbaka det i kastrullen.
  5. Värm krämen försiktigt på låg värme under konstant omröring tills den tjocknar.
  6. Häll ner krämen i bunken med choklad, klicka i smöret och mixa ihop till en slät smet med en stavmixer.
  7. Kyl i 30 minuter.
  8. Bred sedan på krämen på kakan eller spritsa ut den på valfri sett. 
 
ph by me
 
 
1 Elin Magnusson:

skriven

åh fy satan va mumsigt.. men jag min killes mamma hatar choklad :s

Svar: Ja den är så god! Jaha, vad synd:/
Linn Jönsson