- Smält fettet, häll på mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
- Tillsätt ägg, socker, salt, saffran och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa ca 40 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Kavla ut degen till en kaka, ca 30x50 cm stor. Bred på vaniljkrämen.
- Rulla ihop kakan från långsidan och forma rullen till en krans, som läggs på bakpappersklädd plåt. Klipp jack, som viks omväxlande åt höger och vänster.
- Låt kransen jäsa ca 50 minuter. Pensla, strö på pärlsocker och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt kransen kallna på galler under bakduk. Den går bra att frysa.
Härlig blogg och hit kommer jag tillbaka och snor recept:) ha en fi nfredag
Wow! Superfin, det verkar jobbigt att göra en krans men din är ju superfin! :D
Inspirerande!
Såg ju inte alls nå gott ut! ;P Måste nog prova på en sån sen nån gång. :)
Såg riktigt gott ut! Nog med olika recept och tips kan man aldrig få :)
ser riktigt gott ut :)
Det ser jättegott ut. Älskar saffran!
Ååh tack för tipset! Nu ska jag åka och handla så jag kan baka ikväll :)
YEEEES, är gluten så har inte kunnat äta sånahär på flera år - TACKTACK, kommer förhoppningsvis testa detta! Visst går det att strunta i kransformen och bara äta? ;)
Så gott det såg ut! Tack för bra recept med bra bilder. Skall absolut prova detta.
åh vad gott, tror du jag kan byta ut mjölet mot ett glutenfritt utan att det förstör kakan? :)
Å ser så gott ut. Ska prova detta och bjuda dom som tål. Till mig själv får jag leta glutenfritt.
skriven
åh shit va sugen jag blev på lussekatter/saffransbullar av nått slag :o åh va gott