När du har snålt med tid så kan det vara bra att ha ett bakverk som går snabbt att slänga ihop. Dessa cupcakes är superlätta och otroligt goda med olika sorters bär i. Man kan ta de bären som just vid det tillfället är i säsong.


Jordgubbs Cupcakes
ca 12 st
Cupcakes
- 3 ekologiska ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 1 /2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- Skal och saft av 1 citron
- 2 dl Jordgubbar ( eller andra valfria bär)
Creem Cheese Frosting
- 60 g mjukt smör
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk färskpressad citronsaft
- 100 g philadelphiaost
- Valfria bär till garnering
Cupcakes
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Blanda i rivet skal och saft av en citron.
- Blanda i bären i smeten med en slickepott.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Creem Cheese Frosting
- Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt.
- Dela upp frostingen och färga den i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
- Bred frostingen på cupcakesen och garnera med valfria bär.

ph by me
Strawberry Dream
Allmänt En kommentarNär du har snålt med tid så kan det vara bra att ha ett bakverk som går snabbt att slänga ihop. Dessa cupcakes är superlätta och otroligt goda med olika sorters bär i. Man kan ta de bären som just vid det tillfället är i säsong.


Jordgubbs Cupcakes
ca 12 st
Cupcakes
- 3 ekologiska ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 1 /2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- Skal och saft av 1 citron
- 2 dl Jordgubbar ( eller andra valfria bär)
Creem Cheese Frosting
- 60 g mjukt smör
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk färskpressad citronsaft
- 100 g philadelphiaost
- Valfria bär till garnering
Cupcakes
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Blanda i rivet skal och saft av en citron.
- Blanda i bären i smeten med en slickepott.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Creem Cheese Frosting
- Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt.
- Dela upp frostingen och färga den i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
- Bred frostingen på cupcakesen och garnera med valfria bär.

ph by me