- 3 st ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 tskbakpulver
- 2 msk mjölk 3 %
- 1 1/2 dl socker + 2 msk till rullning
- Botten
- Sätt ugnen på 250°.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt mjölken.
- Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Vänd ner det i äggsmeten.
- Bred ut smeten på en plåt med bakplåts-papper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
- Strö ett tunt lager socker på ett bakplåtspapper. Stjälp upp rulltårtan på det.
- Lemoncurd
- Tvätta tre citroner noga och torka. Koka upp citronsaft från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan.
- Blanda ut maizena med saften från din tredje citron och rör ner detta i vätskan.
- Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills citronkrämen tjocknar.
- Häll över din lemon curd i en ren skål och låt svalna.
- Bred sedan ut lemoncurden på botten skär jordgubbar tunt och bred ut jämt över hela botten.
- Rulla ihop den och vispa grädden och dekorera valfritt med passionsfrukt och jordgubbar.
- KLART!
skriven
Åhh vad gott!