Daimbiskvier

7 kommentarer
Dessa Daimbiskvier är ett underverk, de bara smälter i munnen när man äter dom. De har allt en kaka ska ha något knaprigt något segt och något sött. Den perfekta biskvin skulle jag säga. 
 
 
 
 
Daimbiskvier 
 
ca 8-10 st 
 
Mandelbotten:

200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita

Smörkräm:

140 g smör
1,5 dl florsocker
2 dubbeldajm
1,5 tsk vaniljsocker
1 äggula

Garnering:

200 g mjölkchoklad
1 dubbeldajm

 Gör såhär: 
 
Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-12 minuter tills de fått en fin färg.

Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme.

Smält chokladen på svag värme. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad dajm som dekoration.

Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom).

 
 
ph by me 
 
1 coffeeandcupcake.blogg.se:

skriven

Så goda dom ser ut :)

Har en veckans blogg tävling uppe nu om du är intresserad :) Om du inte är intresserad ber jag om ursäkt :)

Svar: Absolut, ska gå in och kolla!😊
Linn Jönsson

2 Anonym:

skriven

Mums

3 Elin:

skriven

herreminje... Dessa måste man ju prova!

4 Elin:

skriven

herreminje... Dessa måste man ju prova!

Svar: Det tycker jag absolut!!
Linn Jönsson

5 Emelie:

skriven

Jösses vilka fina!! Detta recept kommer absolut stjärnmärkas till "Att Baka"-mappen, likaså Nutellabullarna i inlägget ovan. Snygg form du fått till på bullarna också, riktigt snurriga sådär som de ska va. Men alltså biskvi+Daim, vilken toppenidé! Kan ju inte bli annat än lyckat!

Svar: Åh, vad snäll du är! Men jag älskar också kombinationen av daim+biskvi det är för bra blandning!! Ja nutella i bullar gör dom så mycket roligare!! :)
Linn Jönsson

6 Helen:

skriven

ja visst är de goda:)!!

7 Sofia:

skriven

Åh herregud vad gott det ser ut! Måste prova dessa någon dag framöver. Måste också säga att jag verkligen älskar din blogg, så himla mycket recept som ser så sjuuukt goda ut, och fina bilder!

Svar: Jaa, men de är himmelska, tycker absolut att du ska göra dom! Åh, men vad glad jag blir!! Tack för din fina kommentar:))
Linn Jönsson