Nu kan man börja baka med bär igen och de är något av det bästa jag vet. Älskar verkligen fräschheten med att baka med bär. Så ni kommer verlkigen märka detta i bloggen i sommar. Nu har jag gjort en vaniljtarte med färska bär och en mördegsbotten. Perfekt till sommarfikat!

Gör såhär:
- Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och florsocker.
- Tillsätt ägget och vattnet och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte.
- Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Kavla ut mördegen på ett mjölat bakbord och klä tartelettformar med löstagbar botten och räfflad kant. Nagga botten med en gaffel.
- Klä in hela skalen med aluminiumfolie och grädda i cirka 10 minuter så att pajskalet sätter sig.
- Ta sedan bort foliet och grädda dem i ytterligare cirka 7 minuter tills de är gyllene.
- Låt dem svalna helt.
- Vaniljkräm:
- Koka alla ingredienser förutom smör och vaniljsocker i en kastrull på låg värme.
- När krämen börjar tjockna dra av från plattan och lägg i smör och vaniljsocker.
- Blanda tills smöret har smält.
- Låt svalna en stund innan du fyller tartletterna med krämen.
- Dekorera sedan valfritt med bär.
- KLART!


ph by me
skriven
Super mumsigt :D