Raw Mini Chocolate Cream Cakes

2 kommentarer
Här kommer en till Raw food dessert som är fri från socker,smör och mjöl. En otroligt god och nyttig kaka. 
Man kan även skära den i små bitar och skippa den vita chokladen på toppen för att göra den ännu nyttigare. 
 
 
 
Raw Mini Chocolate Cream Cakes 
 
Ca 6-8 st
 
Ingredienser
 
Chokladbotten:
  • 2,25 dl pecannötter
  • 4-5 st dadlar
  • 1 dl kakao 
  • en nypa havssalt 
  • 1,5 tsk vaniljsocker 
  • 1-2 msk vatten 
Chokladkräm:
  • 4,5 dl cashewnötter 
  • 1 dl kokosolja 
  • 0,7 dl lönnsirap ( eller agavesirap) 
  • 1/2 dl vatten 
  • 2,5 tsk vaniljsocker 
  • 1,5 dl kakao 
Dekoration:
  • Valfri choklad 
  • Nötter (mandlar,pecan,hasselnötter) 
Gör såhär:
 
  1. Lägg alla ingredienser i en matberedare,och blanda till en smulig deg. Häll i vatten om det inte går ihop.
  2. Lägg bakplåtspapper i en liten ungsform med högkant.
  3. Lägg chokladbotten i ungsformen och platta till ett jämt tjockt lager. 
  4. Låt vila medan du gör chokladkrämen. 
  5. Chokladkräm
  6. Blötlägg cashewnötterna ca 10-20 minuter. Torka sedan av dom i en handuk och lägg i en matberedare med lönnsirap, vatten och vaniljsocker. 
  7. Blanda till en kräm, lägg sedan i kokosolja och kakao.
  8. Blanda sedan 2-3 minuter för en slät och fin kräm.
  9. Häll krämen ovanpå chokladbotten och försök på ett jämt lager.
  10. Ställ i frysen ca 45 minuter.
  11. Ta ut ur frysen och skär i önskade bitar.
  12. Om man vill så kan man smälta valfri choklad och ringla över och toppa med olika nötter.
  13. KLARA!
 
 
ph by me 
 
 
1 Malin / Inte vego, men:

skriven

Ser fruktansvärt gott ut.

2 starsinlife.blogg.se:

skriven

Ser läckert ut!!