Banoffee Pie

3 kommentarer
Nu när morsdag är i morgon så tycker jag att man ska lyxa till det lite extra för sin mamma. Denna kakan är perfekt för en morsdagfika. Blandningen mellan hemmagjord kola,grädde och bananer blir den perfekta kombinationen. Man vill bara äta denna kakan varje dag för att den är så god. Alla borde prova att göra denna!
 
 
 
 
 
 
Banoffee pie 
 
Pajbotten:
 
  • 75 g smör 
  • 150 g digestivekex
  • 2 msk kakao
 
Kolakräm
 
  • 1 1/4 dl vispgrädde
  • 1/2 vanijpulver 
  • 2 dl strösocker 
  • 75 g kallt smör ( i tärningar)
  • 1 tsk flingsalt 
 
Topping 
 
  • 2-3 bananer 
  • 2 1/2 dl vispgrädde 
  • kako till pudring 
  • 50 g mjölkchoklad 
 
 
Kolakräm:
  1. Värm grädde och vanilj försiktigt på svag värme i en kastrull. 
  2. Lägg sockret i en annan kastrull och värm på medelvärme tills det börjar smälta runt kanterna.Rör försiktigt tills allt socker har smält och fått en fin gyllenbrun färg.
  3. Tillsätt smöret och rör om tills det är smält. Tillsätt den varma vanijgrädden under omröring. Var försktig! (det kommer att skvätta) Rör tills blandningen är slät. Rör i saltet. 
  4. Häll upp i en burk och låt krämen stelna över natten i rumstempurerat.
Pajbotten:
  1. Smält smöret.
  2. Mixa digestivekexen i en matberedare till fina smulor och blanda med kako och det smälta smöret. 
  3. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten. 
  4. Ställ in i kylen i ca 30 min.
Montera ihop pajen:
  1. Ta ut pajbotten ur kylen och fördela kolakrämen jämt. Ställ in i kylen i ca 30-35 minuter för att kolakrämen ska stelna. 
  2. Skär bananerna i skivor och fördela jämt. Vispa grädden och spritsa valfritt mönster. Pudra kakao och riv chokladen över kakan. 
 
 
 
 
 
ph by me 
 
 
1 ronja:

skriven

gud så gott!!

2 Karin:

skriven

Så enkel och god, perfekt när sötsuget kickar in.

Svar: Precis!!:)
Linn Jönsson

3 Helen :

skriven

Vilken fin blogg du har, otroligt fina bilder :)

Svar: Åh, vad glad jag blir tack!!😊
Linn Jönsson