När du har snålt med tid så kan det vara bra att ha ett bakverk som går snabbt att slänga ihop. Dessa cupcakes är superlätta och otroligt goda med olika sorters bär i. Man kan ta de bären som just vid det tillfället är i säsong. 
 
 
 
 
Jordgubbs Cupcakes 
 
ca 12 st

Cupcakes

  • 3 ekologiska ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1 /2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Skal och saft av 1 citron
  •  2 dl Jordgubbar ( eller andra valfria bär)

Creem Cheese Frosting

  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 100 g philadelphiaost
  • Valfria bär till garnering 

Cupcakes

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. 
  5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
  6. Blanda i bären i smeten med en slickepott.
  7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna. 

Creem Cheese Frosting

  1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt.
  2. Dela upp frostingen och färga den i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
  3. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med valfria bär. 
 
 
ph by me 

Strawberry Dream

Allmänt En kommentar
När du har snålt med tid så kan det vara bra att ha ett bakverk som går snabbt att slänga ihop. Dessa cupcakes är superlätta och otroligt goda med olika sorters bär i. Man kan ta de bären som just vid det tillfället är i säsong. 
 
 
 
 
Jordgubbs Cupcakes 
 
ca 12 st

Cupcakes

  • 3 ekologiska ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1 /2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Skal och saft av 1 citron
  •  2 dl Jordgubbar ( eller andra valfria bär)

Creem Cheese Frosting

  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 100 g philadelphiaost
  • Valfria bär till garnering 

Cupcakes

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. 
  5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
  6. Blanda i bären i smeten med en slickepott.
  7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna. 

Creem Cheese Frosting

  1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt.
  2. Dela upp frostingen och färga den i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
  3. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med valfria bär. 
 
 
ph by me 
Min favoritbutik inom bakelser och macarons är den franska butiken Ladureé. De har otroligt vackra bakverk och allt är perfektion. Detta är bilder från när jag besökte affären i London. Rekomenderar varmt att gå till en Ladureé butik om ni har möjlighet. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ph by me
 

Ladureé

Allmänt Kommentera
Min favoritbutik inom bakelser och macarons är den franska butiken Ladureé. De har otroligt vackra bakverk och allt är perfektion. Detta är bilder från när jag besökte affären i London. Rekomenderar varmt att gå till en Ladureé butik om ni har möjlighet. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ph by me
 
Cookies är något av det bästa som finns,en riktigt seg kaka med alla möjliga sorters choklad i. Detta receptet är mitt eget och man kan ändra och stoppa i lite vad man vill i dom. Om man vill ha mörk choklad i stället för ljus choklad så är det bara att ändra på det. För bästa resultat ska de ätas med ett stort glas mjölk. 
 
 
 
 

Chocolate chip cookies  

 

5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk salt

100 g mjukt smör

1.7 dl strösocker

1.7 dl farinsocker

1 tsk vaniljsocker

2 stora ägg

300 gram Marabou mjölkchoklad

2.5 dl hackade nötter

 

1.    Sätt ugnen på 190°C

2.    Blanda ihop mjöl, bakpulver & salt i en skål.

3.    Häll i smör, strösocker, farinsocker & vaniljsocker i en stor bunke. Vispa tills smeten är krämig.

4.    Tillsätt ett ägg i taget, vispa ordentligt efter varje ägg.

5.    Häll i mjölblandningen lite i taget och vispa. Vispa tills smeten är tjock & krämig.

6.    Tillsätt nötterna & mjölkchokladen & forstätt vispa.

7.    Forma smeten till små bollar, stora som golfbollar, & lägg på en plåt med bakplåtspapper.

8.    Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 11 minuter.

9.    För att de ska bli riktigt sega i mitten så kan man grädda dom lite kortare än rekomenderat.

 

 ph by me  

 

Cookie Dough

Allmänt 2 kommentarer
Cookies är något av det bästa som finns,en riktigt seg kaka med alla möjliga sorters choklad i. Detta receptet är mitt eget och man kan ändra och stoppa i lite vad man vill i dom. Om man vill ha mörk choklad i stället för ljus choklad så är det bara att ändra på det. För bästa resultat ska de ätas med ett stort glas mjölk. 
 
 
 
 

Chocolate chip cookies  

 

5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk salt

100 g mjukt smör

1.7 dl strösocker

1.7 dl farinsocker

1 tsk vaniljsocker

2 stora ägg

300 gram Marabou mjölkchoklad

2.5 dl hackade nötter

 

1.    Sätt ugnen på 190°C

2.    Blanda ihop mjöl, bakpulver & salt i en skål.

3.    Häll i smör, strösocker, farinsocker & vaniljsocker i en stor bunke. Vispa tills smeten är krämig.

4.    Tillsätt ett ägg i taget, vispa ordentligt efter varje ägg.

5.    Häll i mjölblandningen lite i taget och vispa. Vispa tills smeten är tjock & krämig.

6.    Tillsätt nötterna & mjölkchokladen & forstätt vispa.

7.    Forma smeten till små bollar, stora som golfbollar, & lägg på en plåt med bakplåtspapper.

8.    Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 11 minuter.

9.    För att de ska bli riktigt sega i mitten så kan man grädda dom lite kortare än rekomenderat.

 

 ph by me