Nu provade jag mig på att göra en prinsessårta fast med en julig känsla, måste ju erkänna att jobba med marsipan inte är min starka sida inom bakning men börjar bli bättre på det. Tyckte ändå att denna tårtan fick den perfekta känslan jag var ute efter, om ni vill prova er på att göra denna tårtan så måste den absolut inte vara såhär utsmyckad som min var. Går igentligen bara att köra ett vit marsipanlock och sen göra vanliga rosor. I min tårta så gjorde jag hemmagjord hallon lemoncurd och färska hallon och en vaniljsmörkräm som är "do die for" och sen grädde och marsipan. Denna tårtan är så otroligt god med tunna sockerkaksbottnar och de hemmgjorda krämerna. 
 
 
 
 
 
 
Jultårta
 
Ingredienser:
 
Bottnar: 
 
  • 2 ägg 
  • 2 dl socker 
  • 50 g smör 
  • 1 dl mjölk 3% 
  • 3 dl vetemjöl 
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 1,5 tsk bakpulver 
 
Vaniljkräm:
  • 4 äggulor 
  • 1 dl socker 
  • 1 dl kaffegrädde 
  • 1 msk vetemjöl 
  • 100 g smör 
  • 2 tsk vaniljsocker
Lemoncurd Hallon:
 
  • 450 g hallon frysta 
  • 1 dl socker 
  • 1 citron (skal och saft)
  • 50 g smör 
  • 1,5 msk majzena majsstärkelse
  • 3 st äggulor 
  • grädde 3,5 dl 
  • marsipan lock vit 
  • fondat vid behov 
  • färska hallon 
 
Gör såhär: 
  1. Vispa ägg och socker vitt och poröst. 
  2. Smält smöret i en kastrull, häll över mjölken och låt koka upp.
  3. Slå sedan över den heta mjölken i äggblandningen. 
  4. Blanda sedan i en separat bunke vetemjöl, bakpulver  och vaniljsocker.
  5. Vänd sedan i detta väldigt försiktigt i smeten.
  6. Sätt ugnen på 175 och grädda i 30-35 minuter. 
  7. Låt sedan svalna.
  8. Halloncurd:
  9. Lägg hallonen i en kastrull och värm upp.
  10. Koka sönder och mosa hallonen och sila sedan genom en finmaskig sil så att du får bort kärnorna.
  11. Pressa gärna med en sked och skrapa undersidan på silen så du får med allt fruktkött.
  12. Koka upp hallonpurén med socker, smör, citronskal- och saft.
  13. Rör ihop maizenan med lite av hallonkoket i en mugg, och tillsätt under omrörning så att purén tjocknar.
  14. Avsluta med att sänka värmen och vispa i äggulorna. Nu är det viktigt att curden inte kokar, för då bildar ägget klumpar!Vispa hela tiden och ta curden från plattan när den tjocknat. Har ägget bildat klumpar kan du pressa curden genom en finmaskig sil igen.
  15. Låt sedan svalna i kylen. 
  16. Vaniljkräm:
  17. Koka alla ingredienser förutom smör och vaniljsocker i en kastrull på låg värme.
  18. När krämen börjar tjockna dra av från plattan och lägg i smör och vaniljsocker. 
  19. Blanda tills smöret har smält.
  20. Låt svalna i kylen. 
  21. Montera tårtan:
  22. Dela sockerkakan i tre bottnar,lägg sedan halloncurd och färska hallon på första botten. Lägg sedan ett nytt lock på och lägg då vaniljkräm på. Ta sedan det sista locket och bred grädde och över hela lårtan så den blir jämn. Ställ i kylen en stund så den fastnar lite. 
  23. Ta sedan marsipanen och lägg över tårtan kolla så den blir jämn över kanterna.
  24. Dekorera sedan valfritt.
  25. KLART!
 
ph by me 

Jultårta

Desserter Kommentera
Nu provade jag mig på att göra en prinsessårta fast med en julig känsla, måste ju erkänna att jobba med marsipan inte är min starka sida inom bakning men börjar bli bättre på det. Tyckte ändå att denna tårtan fick den perfekta känslan jag var ute efter, om ni vill prova er på att göra denna tårtan så måste den absolut inte vara såhär utsmyckad som min var. Går igentligen bara att köra ett vit marsipanlock och sen göra vanliga rosor. I min tårta så gjorde jag hemmagjord hallon lemoncurd och färska hallon och en vaniljsmörkräm som är "do die for" och sen grädde och marsipan. Denna tårtan är så otroligt god med tunna sockerkaksbottnar och de hemmgjorda krämerna. 
 
 
 
 
 
 
Jultårta
 
Ingredienser:
 
Bottnar: 
 
  • 2 ägg 
  • 2 dl socker 
  • 50 g smör 
  • 1 dl mjölk 3% 
  • 3 dl vetemjöl 
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 1,5 tsk bakpulver 
 
Vaniljkräm:
  • 4 äggulor 
  • 1 dl socker 
  • 1 dl kaffegrädde 
  • 1 msk vetemjöl 
  • 100 g smör 
  • 2 tsk vaniljsocker
Lemoncurd Hallon:
 
  • 450 g hallon frysta 
  • 1 dl socker 
  • 1 citron (skal och saft)
  • 50 g smör 
  • 1,5 msk majzena majsstärkelse
  • 3 st äggulor 
  • grädde 3,5 dl 
  • marsipan lock vit 
  • fondat vid behov 
  • färska hallon 
 
Gör såhär: 
  1. Vispa ägg och socker vitt och poröst. 
  2. Smält smöret i en kastrull, häll över mjölken och låt koka upp.
  3. Slå sedan över den heta mjölken i äggblandningen. 
  4. Blanda sedan i en separat bunke vetemjöl, bakpulver  och vaniljsocker.
  5. Vänd sedan i detta väldigt försiktigt i smeten.
  6. Sätt ugnen på 175 och grädda i 30-35 minuter. 
  7. Låt sedan svalna.
  8. Halloncurd:
  9. Lägg hallonen i en kastrull och värm upp.
  10. Koka sönder och mosa hallonen och sila sedan genom en finmaskig sil så att du får bort kärnorna.
  11. Pressa gärna med en sked och skrapa undersidan på silen så du får med allt fruktkött.
  12. Koka upp hallonpurén med socker, smör, citronskal- och saft.
  13. Rör ihop maizenan med lite av hallonkoket i en mugg, och tillsätt under omrörning så att purén tjocknar.
  14. Avsluta med att sänka värmen och vispa i äggulorna. Nu är det viktigt att curden inte kokar, för då bildar ägget klumpar!Vispa hela tiden och ta curden från plattan när den tjocknat. Har ägget bildat klumpar kan du pressa curden genom en finmaskig sil igen.
  15. Låt sedan svalna i kylen. 
  16. Vaniljkräm:
  17. Koka alla ingredienser förutom smör och vaniljsocker i en kastrull på låg värme.
  18. När krämen börjar tjockna dra av från plattan och lägg i smör och vaniljsocker. 
  19. Blanda tills smöret har smält.
  20. Låt svalna i kylen. 
  21. Montera tårtan:
  22. Dela sockerkakan i tre bottnar,lägg sedan halloncurd och färska hallon på första botten. Lägg sedan ett nytt lock på och lägg då vaniljkräm på. Ta sedan det sista locket och bred grädde och över hela lårtan så den blir jämn. Ställ i kylen en stund så den fastnar lite. 
  23. Ta sedan marsipanen och lägg över tårtan kolla så den blir jämn över kanterna.
  24. Dekorera sedan valfritt.
  25. KLART!
 
ph by me 
I Torsdags kväll så hjälpte jag en vän på hennes hudvårdssalong Esthetica i jönköping, för hon skulle ha en eventkväll.Om ni bor i jönköping kan jag varmt rekomendera att gå till Esthetica jönköpings bästa hudvårdssalong. Så då skulle bakningen vara lite julinspirerad då blev det cupcakes med pepparkakssmak och macarons i olika former. Tänkte dela med mig av cupcakes receptet och massa fina bilder från kvällen. Hon bjöd också på gröna smoothies( som ni också ska få recept på) och raw bollar med smak av pepparkaka och citron&ingefära. En bra blanding av nyttig och onyttigt. 
 
 
 
 
 
 
Grön Smoothie med Spenat,kiwi och Mango  
 
  • 1 kiwi (85 g)
  • 1/2 dl spenat (10 g)
  • 1/2 dl fryst tärnad mango
  • 2 dl naturell lättyoghurt 0,5 %
  • 1 knivudd  ingefära
 
  1. Gör såhär:
  2. Skala kiwin och skölj spenaten 
  3. Mixa alla ingredienser med stavmixer. Servera. 
 
 
 
Pepparkakscupcakes
 
Ca: 15-17 cupcakes 
 
Ingredienser:
  • 85 gram smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1,5 msk pepparkakskryddor eller 0,5 msk kanel, 0,5 msk ingefära och 0,5 msk nejlika (torkade och malda)
  • 1 tsk bikarbonat
Cream Cheese Frosting 
  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime
  • 100 g philadelphiaost
 
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Låt smöret bli rumsvarmt. Ett tips är att mikra det mjukt utan att smälta det.
  3. Vispa socker och smör med en elvisp tills det är vitt och poröst. Sätt åt sidan.
  4. Blanda vetemjöl, bikarbonat samt pepparkakskryddor i en stor bunke.
  5. Fortsätt vispa socker och smör samt tillsätt ett ägg i taget under vispning.
  6. Vispa i gräddfilen till socker, smör och äggblandningen. Blanda ner i mjölet och vispa till en jämn smet.
  7. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  8. Grädda pepparkakan i 30 minuter i mitten av ugnen.
  9. Vispa alla ingredienser krämigt.
  10.  Spritsa frostingen över cupcaksen.
 
ph by me.

Evenemangskväll

Choklad 4 kommentarer
I Torsdags kväll så hjälpte jag en vän på hennes hudvårdssalong Esthetica i jönköping, för hon skulle ha en eventkväll.Om ni bor i jönköping kan jag varmt rekomendera att gå till Esthetica jönköpings bästa hudvårdssalong. Så då skulle bakningen vara lite julinspirerad då blev det cupcakes med pepparkakssmak och macarons i olika former. Tänkte dela med mig av cupcakes receptet och massa fina bilder från kvällen. Hon bjöd också på gröna smoothies( som ni också ska få recept på) och raw bollar med smak av pepparkaka och citron&ingefära. En bra blanding av nyttig och onyttigt. 
 
 
 
 
 
 
Grön Smoothie med Spenat,kiwi och Mango  
 
  • 1 kiwi (85 g)
  • 1/2 dl spenat (10 g)
  • 1/2 dl fryst tärnad mango
  • 2 dl naturell lättyoghurt 0,5 %
  • 1 knivudd  ingefära
 
  1. Gör såhär:
  2. Skala kiwin och skölj spenaten 
  3. Mixa alla ingredienser med stavmixer. Servera. 
 
 
 
Pepparkakscupcakes
 
Ca: 15-17 cupcakes 
 
Ingredienser:
  • 85 gram smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1,5 msk pepparkakskryddor eller 0,5 msk kanel, 0,5 msk ingefära och 0,5 msk nejlika (torkade och malda)
  • 1 tsk bikarbonat
Cream Cheese Frosting 
  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime
  • 100 g philadelphiaost
 
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Låt smöret bli rumsvarmt. Ett tips är att mikra det mjukt utan att smälta det.
  3. Vispa socker och smör med en elvisp tills det är vitt och poröst. Sätt åt sidan.
  4. Blanda vetemjöl, bikarbonat samt pepparkakskryddor i en stor bunke.
  5. Fortsätt vispa socker och smör samt tillsätt ett ägg i taget under vispning.
  6. Vispa i gräddfilen till socker, smör och äggblandningen. Blanda ner i mjölet och vispa till en jämn smet.
  7. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  8. Grädda pepparkakan i 30 minuter i mitten av ugnen.
  9. Vispa alla ingredienser krämigt.
  10.  Spritsa frostingen över cupcaksen.
 
ph by me.
 
Nu börjar julen äntligen närma sig och jag har alltid älskat julen så är överlycklig. Bakningen på julen är också så otroligt roligt man kan prova sig fram och få fram fantastiska recept. Denna gången så blev det en otroligt luftig och saftig Saffranskaka. Perfekt till adventsfika,supersmidig och lätt att göra. Denna kakan borde alla prova sig på. 
 
 
 
 
 
 
 
Saffranskaka
 
Ingredienser:
 
  • 200 g smör 
  • 1/2 g saffran 
  • 1 1/2 dl mjölk 3% 
  • 3 dl socker 
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl 
  • 2 tsk bakpulver 
  • 125 g mandelmassa 
  • Flagad mandel 
  • Florsocker 
 
Gör såhär:
  1. Smörj och bröa en form ca 24 cm. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smöret försiktigt i en kastrull tillsammans med saffran.
  3. Blanda ner den kalla mjölken. Vispa ägg och socker fluffigt i en annan bunke. 
  4. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten, vänd försiktigt ihop smeten med en slickepott.
  5. Riv i mandelmassan och blanda ner den i smeten. 
  6. Vänd sist ner saffransmjölken och blanda försiktigt. 
  7. Häll smeten i formen och strö över flagad mandel.
  8. Grädda i ugnen cirka 30 minuter och prova med en sticka i mitten av kakan, den ska komma upp torr. 
  9. Låt sedan svalna och pudra sedan på florsocker. 
  10. KLART! 
 
 
 
ph by me 
 

Saffranskaka

Kakor 3 kommentarer
 
Nu börjar julen äntligen närma sig och jag har alltid älskat julen så är överlycklig. Bakningen på julen är också så otroligt roligt man kan prova sig fram och få fram fantastiska recept. Denna gången så blev det en otroligt luftig och saftig Saffranskaka. Perfekt till adventsfika,supersmidig och lätt att göra. Denna kakan borde alla prova sig på. 
 
 
 
 
 
 
 
Saffranskaka
 
Ingredienser:
 
  • 200 g smör 
  • 1/2 g saffran 
  • 1 1/2 dl mjölk 3% 
  • 3 dl socker 
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl 
  • 2 tsk bakpulver 
  • 125 g mandelmassa 
  • Flagad mandel 
  • Florsocker 
 
Gör såhär:
  1. Smörj och bröa en form ca 24 cm. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smöret försiktigt i en kastrull tillsammans med saffran.
  3. Blanda ner den kalla mjölken. Vispa ägg och socker fluffigt i en annan bunke. 
  4. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten, vänd försiktigt ihop smeten med en slickepott.
  5. Riv i mandelmassan och blanda ner den i smeten. 
  6. Vänd sist ner saffransmjölken och blanda försiktigt. 
  7. Häll smeten i formen och strö över flagad mandel.
  8. Grädda i ugnen cirka 30 minuter och prova med en sticka i mitten av kakan, den ska komma upp torr. 
  9. Låt sedan svalna och pudra sedan på florsocker. 
  10. KLART! 
 
 
 
ph by me