Créme Anglaise

En kommentar
En nyårsdessert är ju något som ska vara en riktigt favorit. Denna desserten har det söta,syrliga och det knapriga. Vilket gör den riktigt bra, en dessert som inte är för mastig med all mat på nyår. Hoppas att alla ni läsare får den bästa nyårskvällen och god fortsättning till er alla!
Gott Nytt År!
 
 
 
Créme Anglaise Med Kanelcrumble
 
ca 6 portioner
 
Ingredienser:
 
1 1/2 gelatinblad
5 äggulor
1 1/4 dl strösocker 
1/2 vaniljstång
1/2 dl mjölk 3%
2 1/2 dl vispgrädde
2 kanelstänger
 
Kanelcrumble
 
50 g sötmandel hackad 
1 dl vetemjöl
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel 
1 krm salt 
50 gram rumstempurerat smör 
 
Créme Anglaise
  1. Lägg gelatinet i kallt vatten.
  2. Rör ihop äggulor och socker i en bunke.
  3. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull. 
  4. Tillsätt mjölk, grädde, citronskal samt kanelstång och koka upp under omrörning.
  5. Ställ åt sidan i 10 minuter för att dra.
  6. Sila blandningen och häll tillbaka det i kastrullen och koka upp igen.
  7. Häll sedan ner blandningen i äggblandningen och blanda väl.
  8. Häll tillbaka i kastrullen.
  9.  Värm upp krämen på konstant omrörning på låg värme tills den börjar tjockna.
  10. Häll krämen i en bunke, lägg i gelatinet och blanda väl. (krama ur gelatinbladen från vattnet)
  11. Häll krämen i små glas och låt stå i kylskåpet tills den har stelnat, i cirka 1 1/2 h.
Kanelcrumble
 
  1. Sätt ugnen på 200 grader. 
  2. Blanda mandeln med de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Tillsätt smör och nyp ihop till en smuldeg.
  4. Strö ut smuldegen på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  5. Grädda sedan mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  6. Rör om efter halva tiden.
  7. Låt svalna innan du strör på desserten.
 
 
ph by me 
 
 
1 Emma:

skriven

Lika fina bilder som vanligt vännen :) Och du lyckas alltid göra en så sugen på massa gotte <3

Svar: Åh, tack min finaste!😊😘
Linn Jönsson