Saffransskorpor

Kommentera
 
 
Saffransskorpor
 
Ingredienser
 
100 g smör
2 påsar saffran (1 g)
50 gram grovhackade mandlar 
2 ägg
1 1/2 dl socker 
5 dl vetemjöl 
1 1/2 tsk bakpulver 
 
  1. Smält smöret och blanda i saffran.Låt svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda samman med smör,saffran och mandel.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner lite i taget.
  5. Gör två långa längder ca 20-25 ch långa.
  6. Platta till dom lätt på toppen.
  7. Grädda i 200 grader 13-15 min.
  8. Skär sedan skorporna på snedden omedelbart.
  9. Torka dom sedan i ugnen på 175 grader i 5 minuter på varje sida.
  10. Låt dom ligga kvar i en avstängd ugn med lyckan på glänt i 1-2 h.
 
 
 
ph by me