Raw Food Cake

19 kommentarer
Något som också är en jättestor hobby för mig är att träna, därför att det otroligt roligt att baka lite raw food desserter. Detta är ett recept som är otroligt lätt att göra och så fruktansvärt gott. Den är helt vegansk och de är inga onyttiga ingredienser i den. Den smakar fantastisk och den ser ut som en sommarkaka men man kan göra den året runt. Så för alla träningsfreaks som vill försöka att avstå sötsaker så är denna kakan perfekt. Idag är det fars dag så det är perfekt att skämma bort sin pappa och baka denna kaka.
 
 
 
 Raw Food Strawberry Cheesecake 
 
Ingredienser:
 
Botten
 
300 gram solrosfrön
12 st urkärnade dadlar 
2 msk kokosolja 
1/2 tsk havssalt
 
Fyllning
 
300 gram frysta eller färska jordgubbar
saften från en halv citron 
1 1/4  flytande honung 
250 g kesella/kvarg 
250 g mascarpone 
 
Garnering
 
ca 250 gram bär valfria 
 
  1. Rosta solrosfröna i en stekpanna lätt så de får en yta.
  2. Låt svalna några minuter.
  3. Mixa sedan nötterna i en matberedare, mixa ej för hårt de ska inte vara smulor utan mer hackade.
  4. Tillsätt dadlar, kokosolja och salt och mixa till en sammanhängade deg.
  5. Lägg smeten i en löstagbarform och platta ut över hela botten.
  6. Ställ i kylen medans du göra fyllningen.
  7. Mixa jordgubbar,citronsaft och honung i en mixer till en slät smet.
  8. Häll upp i en stor skål och blanda ner kvargen och mascarponen. 
  9. Rör om ordentligt. 
  10. Häll fyllningen ovan på solrosbotten och ställ sedan i frysen i 2-3 h. 
  11. Garnera sedan tårtan när den stått i frysen och servera med bären. 
 
 
 
 
1 Stickan!:

skriven

Åh, så gott :-) och så vackert :-)

Svar: Åh, tack så jättemycket:)
Linn Jönsson

2 Bella:

skriven

Mums :))

3 Ljuvliga Drömmar:

skriven

Dra mig baklänges så gott :D

4 Aina Strand:

skriven

Den såg riktigt god ut :)

5 Isabella:

skriven

Åh, det ser super gott ut! :)

6 Tea:

skriven

Muuuums! :D
SV: Tack så jättemycket rara du, och detsamma! :D Ha en riktigt fin dag, kraaaam!

Svar: Tack detsamma!!:))
Linn Jönsson

7 Julia Müller-Sandvik:

skriven

sv: Tack för tipset, men jag är vegan, så bakningsbloggar funkar sällan för mig.

Svar: Jaha, men mitt senaste recept är ett vegan recept! Så jag kommer att ha lite sånna också :)
Linn Jönsson

8 Dejan simonovic:

skriven

Shitt det ser så gott UT!!!!!!!!!!

Svar: Vad roligt! Tack! :)
Linn Jönsson

9 Charlotta Hägg:

skriven

Det såg verkligen galet gott ut :)

Svar: Tack!!:))
Linn Jönsson

10 Emrielle Vickell:

skriven

Jättefin och låter god! Jag tycker också om att baka raw :)

Svar: Ja det är roligt att baka något annat!:)
Linn Jönsson

11 Caroline:

skriven

Ser supergott ut!

Svar: Tack!!
Linn Jönsson

12 Josephine:

skriven

Åh vad gott med raw cake! :D

Svar: Ja det är grymt!!:)
Linn Jönsson

13 Hedda Rönnlund:

skriven

tårtan ser grymt god ut!

14 Mia:

skriven

Hejhej!

Kesella/kvarg och mascarpone är INTE veganskt. Däremot är det lakto-ovo-vegetariskt. Synd för den såg yummie ut.

/Mia (vegan)

Svar: Hej okej! Tack för tipset :)
Linn Jönsson

15 sofie:

skriven

det ser jättegott ut, särskilt bottnen :)

Svar: Hela kakan är underbar!:)
Linn Jönsson

16 Anna:

skriven

Hur mycket honung ska det vara? Står inget mått utan bara "1 1/4". Ser jättegott ut,ska testa :) Tacksam för svar!

Svar: Oj, glömde det helt det ska stå 1 1/4 dl honung! Ja prova den, bästa kakan!! :)
Linn Jönsson

17 Cicci:

skriven

Måste den varaf ryst eller kan man förvara den i kylen sen? ser god ut :)

Svar: Du ska gärna ha den i frysen:)
Linn Jönsson

18 Carina:

skriven

Hur stor ska formen vara ungefär och hur många bitar/personer räcker den till?

Svar: det ska vara en 24 cm form :) gör inget om den är lite större eller mindre. Men jag körde på 24 cm. den räcker till ca 7-9 personer :D
Linn Jönsson

19 Ninna:

skriven

Mixa nötterna...?
Ser inga nötter i receptet

Svar: Ja mixa solrosfröna :)
Linn Jönsson