- Rosta solrosfröna i en stekpanna lätt så de får en yta.
- Låt svalna några minuter.
- Mixa sedan nötterna i en matberedare, mixa ej för hårt de ska inte vara smulor utan mer hackade.
- Tillsätt dadlar, kokosolja och salt och mixa till en sammanhängade deg.
- Lägg smeten i en löstagbarform och platta ut över hela botten.
- Ställ i kylen medans du göra fyllningen.
- Mixa jordgubbar,citronsaft och honung i en mixer till en slät smet.
- Häll upp i en stor skål och blanda ner kvargen och mascarponen.
- Rör om ordentligt.
- Häll fyllningen ovan på solrosbotten och ställ sedan i frysen i 2-3 h.
- Garnera sedan tårtan när den stått i frysen och servera med bären.
Muuuums! :D
SV: Tack så jättemycket rara du, och detsamma! :D Ha en riktigt fin dag, kraaaam!
sv: Tack för tipset, men jag är vegan, så bakningsbloggar funkar sällan för mig.
Hejhej!
Kesella/kvarg och mascarpone är INTE veganskt. Däremot är det lakto-ovo-vegetariskt. Synd för den såg yummie ut.
/Mia (vegan)
Hur mycket honung ska det vara? Står inget mått utan bara "1 1/4". Ser jättegott ut,ska testa :) Tacksam för svar!
Måste den varaf ryst eller kan man förvara den i kylen sen? ser god ut :)
Hur stor ska formen vara ungefär och hur många bitar/personer räcker den till?
Mixa nötterna...?
Ser inga nötter i receptet
skriven
Åh, så gott :-) och så vackert :-)