- Rosta solrosfröna i en stekpanna lätt så de får en yta.
- Låt svalna några minuter.
- Mixa sedan nötterna i en matberedare, mixa ej för hårt de ska inte vara smulor utan mer hackade.
- Tillsätt dadlar, kokosolja och salt och mixa till en sammanhängade deg.
- Lägg smeten i en löstagbarform och platta ut över hela botten.
- Ställ i kylen medans du göra fyllningen.
- Mixa jordgubbar,citronsaft och honung i en mixer till en slät smet.
- Häll upp i en stor skål och blanda ner kvargen och mascarponen.
- Rör om ordentligt.
- Häll fyllningen ovan på solrosbotten och ställ sedan i frysen i 2-3 h.
- Garnera sedan tårtan när den stått i frysen och servera med bären.
Något som också är en jättestor hobby för mig är att träna, därför att det otroligt roligt att baka lite raw food desserter. Detta är ett recept som är otroligt lätt att göra och så fruktansvärt gott. Den är helt vegansk och de är inga onyttiga ingredienser i den. Den smakar fantastisk och den ser ut som en sommarkaka men man kan göra den året runt. Så för alla träningsfreaks som vill försöka att avstå sötsaker så är denna kakan perfekt. Idag är det fars dag så det är perfekt att skämma bort sin pappa och baka denna kaka.
Raw Food Strawberry Cheesecake
Ingredienser:
Botten
300 gram solrosfrön
12 st urkärnade dadlar
2 msk kokosolja
1/2 tsk havssalt
Fyllning
300 gram frysta eller färska jordgubbar
saften från en halv citron
1 1/4 flytande honung
250 g kesella/kvarg
250 g mascarpone
Garnering
ca 250 gram bär valfria
6
Tea:
Muuuums! :D
SV: Tack så jättemycket rara du, och detsamma! :D Ha en riktigt fin dag, kraaaam!
Svar:
Linn Jönsson
7
Julia Müller-Sandvik:
sv: Tack för tipset, men jag är vegan, så bakningsbloggar funkar sällan för mig.
Svar:
Linn Jönsson
14
Mia:
Hejhej!
Kesella/kvarg och mascarpone är INTE veganskt. Däremot är det lakto-ovo-vegetariskt. Synd för den såg yummie ut.
/Mia (vegan)
Svar:
Linn Jönsson
16
Anna:
Hur mycket honung ska det vara? Står inget mått utan bara "1 1/4". Ser jättegott ut,ska testa :) Tacksam för svar!
Svar:
Linn Jönsson
17
Cicci:
Måste den varaf ryst eller kan man förvara den i kylen sen? ser god ut :)
Svar:
Linn Jönsson
18
Carina:
Hur stor ska formen vara ungefär och hur många bitar/personer räcker den till?
Svar:
Linn Jönsson
19
Ninna:
Mixa nötterna...?
Ser inga nötter i receptet
Svar:
Linn Jönsson
skriven
Åh, så gott :-) och så vackert :-)