Morotskaka är något av det bästa jag vet, en så otroligt saftig kaka med en fantastisk frosting på toppen. Men ibland så kan en hel morotskaka blir för stor. Därför provade jag att ändra receptet och göra morotscupcakes. Detta blev en stor succé!
En saftig liten kaka som är perfekt till höstkvällarna med en kopp te till.
En saftig liten kaka som är perfekt till höstkvällarna med en kopp te till.
Morotskaka
ca 20 cupcakes
Ingredienser:
1 dl riven kokos
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 tsk malen kanel
4 ägg
3 1/2 dl strösocker
3 dl vegetabilisk olja
ca 6 normalstora morötter (340 g)
- Sätt ugnen på 180 grader. Ställ fram muffinsformar på en plåt och lägg på ett bakplåtspapper.
- Blanda kokos, vetemjöl,bikarbonat,bakpulver,salt och kanel i en bunke.
- Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i en annna bunke.
- Blanda sedan ner oljan och de torra ingredienserna i äggsmeten i omgångar.
- Rör tillsist ner morötterna i smeten med en slikepott.
- Fördela sedan smeten i muffinsformarna.
- Grädda sedan i 15 minuter ( kan ibland bli längre beror på ugn)
Cream Cheese Frosting
120 g mjukt smör
8 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
200 g philadephia
- Vispa alla ingredienserna krämigt.
- Spritsa eller bred på frostingen på kakan.
ph by me
skriven
En sådan ros av frosting förtjänar en kommentar - så vackert! Och jag älskar verkligen morotskaka.