I Torsdags kväll så hjälpte jag en vän på hennes hudvårdssalong Esthetica i jönköping, för hon skulle ha en eventkväll.Om ni bor i jönköping kan jag varmt rekomendera att gå till Esthetica jönköpings bästa hudvårdssalong. Så då skulle bakningen vara lite julinspirerad då blev det cupcakes med pepparkakssmak och macarons i olika former. Tänkte dela med mig av cupcakes receptet och massa fina bilder från kvällen. Hon bjöd också på gröna smoothies( som ni också ska få recept på) och raw bollar med smak av pepparkaka och citron&ingefära. En bra blanding av nyttig och onyttigt.
Grön Smoothie med Spenat,kiwi och Mango
- 1 kiwi (85 g)
- 1/2 dl spenat (10 g)
- 1/2 dl fryst tärnad mango
- 2 dl naturell lättyoghurt 0,5 %
-
1 knivudd ingefära
- Gör såhär:
- Skala kiwin och skölj spenaten
- Mixa alla ingredienser med stavmixer. Servera.
Pepparkakscupcakes
Ca: 15-17 cupcakes
Ingredienser:
- 85 gram smör
- 2 dl socker
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1,5 dl gräddfil
- 1,5 msk pepparkakskryddor eller 0,5 msk kanel, 0,5 msk ingefära och 0,5 msk nejlika (torkade och malda)
- 1 tsk bikarbonat
Cream Cheese Frosting
- 60 g mjukt smör
- 4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- Skal av 1 lime
- 100 g philadelphiaost
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Låt smöret bli rumsvarmt. Ett tips är att mikra det mjukt utan att smälta det.
- Vispa socker och smör med en elvisp tills det är vitt och poröst. Sätt åt sidan.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat samt pepparkakskryddor i en stor bunke.
- Fortsätt vispa socker och smör samt tillsätt ett ägg i taget under vispning.
- Vispa i gräddfilen till socker, smör och äggblandningen. Blanda ner i mjölet och vispa till en jämn smet.
- Klä en långpanna med bakplåtspapper.
- Grädda pepparkakan i 30 minuter i mitten av ugnen.
- Vispa alla ingredienser krämigt.
- Spritsa frostingen över cupcaksen.
ph by me.
skriven
Åhhh vad gott!!