Lakritsmacaron

En kommentar
 Jag älskar macarons och tycker det är så otroligt roligt att göra, denna gången så ville jag prova att göra lakritsmacarons. Dessa blev otroligt sega och en perfekt lakritssmak. En perfekt macaron!
 
 
 
 
 
Lakritsmacarons
 
Ingredienser:
 
  • 55 g äggvita, rumstempererad (ca 1 ½)
  • 50 g mandelmjöl, alternativt skållad, skalad och mald mandel (1 ½ rågad dl)
  • 100 g florsocker (1 ½ rågad dl)
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk lakritspulver eller saltlakritspulver
  •   svart hushållsfärg
Lakrissmörkräm:

  • 50 gram rumstempererat osaltat smör
  • 1 äggula
  • 1 dl dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk lakritspulver
  • 40 g philadelphia
  1. Kör mandelmjöl och florsocker hastigt i en mixer till ett fint pulver. Men kör inte för länge, för då tränger mandeloljan ut och blandningen blir kladdig.

  2. Vispa äggvitan med elvisp i en ren och torr skål tills den börjar bli skummig. Tillsätt då 1 matsked i taget av sockret under fortsatt vispning. Fortsätt sedan att vispa tills marängen har blivit fast och blank.

  3. Vänd försiktigt ner mandelmjöl, lakritspulver och hushållsfärg. Blanda ihop med slickepotten.
  4. Fyll en engångsspritspåse med smeten och spritsa med rundtyll ut rundlar, stora som femkronor, på en plåt med bakplåts papper. De kommer att bli större i ugnen så se till att det finns plats mellan kakorna . 
  5. Låt dem stå och vila på plåten i 1 timme.
  6. Sätt ugnen på 150 grader. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12 –14 minuter. Håll koll de sista minuterna så att de inte blir för hårt gräddade. Flytta ner plåten om det behövs. Putta lite på en kaka – om den släpper från pappret så är de färdiga.
  7. Ta ut plåten och låt kakorna svalna helt.
  8. Blanda alla ingredienser till smörkrämen och lägg i mellan två macarons. 
  9. Klara att äta!
 
1 Cecilia Näslund:

skriven

Otroligt goda macarons, jag älskar dom;))!!Tack snälla Linn

Svar: Åh, tack Cissi!! Vad roligt!😊😊😘
Linn Jönsson