Homemade Snickers

3 kommentarer
Hemmagjord snickers blir det bättre än så? Detta är ett otroligt lätt recept och går knappt att misslyckas med. Något alla borde prova om man gillar snickers.
 
 
 
 
Snickers
 
Ingredienser:
 
  • 400 g mörk choklad (Marabou)
  • 3 msk creamy peanut butter
  • 2 dl marshmallow fluff 
  • 4 msk creamy peanut butter 
  • 3,5 dl florsocker 
  • 1 tsk vatten 
  • 2,25 dl jordnötter 
  • 3 msk creamy peanut butter 
 
Karamel sås
 
  • 1,5 dl vispgrädde 
  • 100 g socker 
  • 80 gram smör 
 
Karamel sås
 
Gör såhär:
 
1. Värm socker försiktigt i en rymlig kastrull utan att röra. När sockret börjar smälta, bli brunt och bubbla, rör förstiktigt några varv med en sked. Se till att allt socker smält innan du tar bort kastrullen från värmen. Värm grädden i en annan kastrull.

2. Tillsätt smöret till det smälta sockret, skuret i bitar. Var försiktig så att det inte kokar över eller skvätter upp på dig! Till en början skär det sig, så sätt tillbaka kastrullen på låg värme på spisen och rör tills smeten blir jämn.

3. Tillsätt grädden, lite i taget. Var förstiktig här med, eftersom det bubblar riktigt mycket! Låt koka några minuter, ta sedan bort kastrullen från värmen och låt svalna en stund innan du ska använda den i kakan. 
 
 
Gör såhär:
  1. Gör i ordning en ungsform ca 11x7 cm och lägg i bakplåtspapper. 
  2. Blanda sedan 200 g av chokladen med 3 msk peanut butter i en ungsäkerfrom i mikron tills allt har smällt.
  3. Häll sedan detta i botten av ungsformen och ställ i frysen i ca 5 minuter för att stelna.
  4. Blanda sedan ditt Marshmallow fluff, 4 matskedar peanut butter och florsocker i en skål. Med elvisp.
  5. Vispa en kort stund, häll sedan i en tsk vatten för att fluffet ska gå i hop till en deg. 
  6. Ta ut chokladen ur kylen och lägg fluffet på chokladen och platta ut den på chokladen så den täcker hela.
  7. Ta sedan jordnötterna och sprid ut på hela kakan tryck ner de i fluffet.  
  8. Häll sedan på karamelsåsen och sprid det över hela kakan . Låt svalna i frysen i ca 20 minuter för att karamelen ska stelna.
  9. När den har stelnat blanda då resten av chokladen (200 g) med 3 msk peanut butter i mikrovågsugnen till det har smält. Häll det på kakan.
  10. Låt detta sedan stelna i frysen minst i 3-4 h.
  11. Ta ut kakan ur frysen när den har stelnat och skär upp i önskad storlek. 
  12. Färdigt!
 
ph by me 
 
1 Bintu Malm Fraser:

skriven

Jag har aldrig testat hemmagjord snickers men det ser ju gudomligt gott ut :-)

2 Flisan:

skriven

Ser sjukt gott ut :D

3 Helen:

skriven

Åhh vad gott det ser ut:))