Här kommer en till Raw food dessert som är fri från socker,smör och mjöl. En otroligt god och nyttig kaka.
Man kan även skära den i små bitar och skippa den vita chokladen på toppen för att göra den ännu nyttigare.
Raw Mini Chocolate Cream Cakes
Ca 6-8 st
Ingredienser
Chokladbotten:
- 2,25 dl pecannötter
- 4-5 st dadlar
- 1 dl kakao
- en nypa havssalt
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 1-2 msk vatten
Chokladkräm:
- 4,5 dl cashewnötter
- 1 dl kokosolja
- 0,7 dl lönnsirap ( eller agavesirap)
- 1/2 dl vatten
- 2,5 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl kakao
Dekoration:
- Valfri choklad
- Nötter (mandlar,pecan,hasselnötter)
Gör såhär:
- Lägg alla ingredienser i en matberedare,och blanda till en smulig deg. Häll i vatten om det inte går ihop.
- Lägg bakplåtspapper i en liten ungsform med högkant.
- Lägg chokladbotten i ungsformen och platta till ett jämt tjockt lager.
- Låt vila medan du gör chokladkrämen.
- Chokladkräm
- Blötlägg cashewnötterna ca 10-20 minuter. Torka sedan av dom i en handuk och lägg i en matberedare med lönnsirap, vatten och vaniljsocker.
- Blanda till en kräm, lägg sedan i kokosolja och kakao.
- Blanda sedan 2-3 minuter för en slät och fin kräm.
- Häll krämen ovanpå chokladbotten och försök på ett jämt lager.
- Ställ i frysen ca 45 minuter.
- Ta ut ur frysen och skär i önskade bitar.
- Om man vill så kan man smälta valfri choklad och ringla över och toppa med olika nötter.
- KLARA!
ph by me
skriven
Ser fruktansvärt gott ut.