Chokladmarängtårta med mango-och passionspannacotta

2 kommentarer
 
 
Chokladmarängtårta med passion/mangopannacotta 
 
Ca 8 pers
 
Ingredienser:
 
Marängbotten
  • 4 äggvitor 
  • 2 dl socker 
  • 4 drp ättika 
  • 3 dl riscrisp flingor
Mango- och passionspannacotta 
  • 4 gelatinblad
  • 120 g mango
  • 6 passionsfrukter
  • 1 dl Arla® vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 4 msk vatten
  • nutella 
Créme Chantilly 
  • 6 dl Arla® vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm vaniljpulver
Dekoration 
  • Hallon 
  •  50 g vitchoklad 
 
Gör såhär:
  1. Marängen:
  2. Sätt ugnen på 125 grader.
  3. Vispa vitor och socker ca 10 min. Tillsätt därefter ättika och vispa ytterligare ngr minuter.
  4. Därefter rör ner risecrisp och nutella och blanda försiktigt. 
  5. Bred sedan ut på bakplåtspapper tre runda bottnar som är lika stora. 
  6. Ta sedan nutella och ringla lite över bottnarna innan du ställer in i ugnen. 
  7. Grädda sedan i ugnen i 1 1/2 h på 125 grader
  8. Mango- och passionspannacotta:
  9. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min.
  10. Mixa mangon till en puré.
  11. Dela och gröp ut passionsfrukterna och rör ner i purén.
  12. Värm purén med grädde, socker och vatten under omrörning.
  13. Rör ner gelatinet och låt smälta.
  14. Klä en liten rund form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter med plastfolie och häll i pannacottan.
  15. Låt stå i kyl minst 2 timmar.
  16. Crème chantilly:
  17. Vispa grädde, socker och vaniljpulver fast.
  18. Montering:
  19. Lägg en marängbotten på ett tårtfat.
  20. Bred på hälften av grädden, lägg på en till botten och bred på resten av grädden.
  21. Lägg på pannacottan och den sista bottnen.
  22. Låt stå i kyl 1-2 tim innan servering. Garnera ev med smält ringlad choklad och bär. 
 
 
 
ph by me 
 
1 Lina:

skriven

Den här tårtan ser jättegod ut, härligt med maräng, mango och hallon =)

www.diningandcooking.blogg.se

Svar: Ja jag älskar verkligen blandningen av det också!😊 så fräscht!!
Linn Jönsson

2 Helen :

skriven

Så fin och vad gott det låter.