Chokladmarängtårta med passion/mangopannacotta
Ca 8 pers
Ingredienser:
Marängbotten
- 4 äggvitor
- 2 dl socker
- 4 drp ättika
- 3 dl riscrisp flingor
Mango- och passionspannacotta
- 4 gelatinblad
- 120 g mango
- 6 passionsfrukter
- 1 dl Arla® vispgrädde
- 1 dl strösocker
- 4 msk vatten
- nutella
Créme Chantilly
- 6 dl Arla® vispgrädde
- 2 msk strösocker
- 1 krm vaniljpulver
Dekoration
- Hallon
- 50 g vitchoklad
Gör såhär:
- Marängen:
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Vispa vitor och socker ca 10 min. Tillsätt därefter ättika och vispa ytterligare ngr minuter.
- Därefter rör ner risecrisp och nutella och blanda försiktigt.
- Bred sedan ut på bakplåtspapper tre runda bottnar som är lika stora.
- Ta sedan nutella och ringla lite över bottnarna innan du ställer in i ugnen.
- Grädda sedan i ugnen i 1 1/2 h på 125 grader
- Mango- och passionspannacotta:
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min.
- Mixa mangon till en puré.
- Dela och gröp ut passionsfrukterna och rör ner i purén.
- Värm purén med grädde, socker och vatten under omrörning.
- Rör ner gelatinet och låt smälta.
- Klä en liten rund form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter med plastfolie och häll i pannacottan.
- Låt stå i kyl minst 2 timmar.
- Crème chantilly:
- Vispa grädde, socker och vaniljpulver fast.
- Montering:
- Lägg en marängbotten på ett tårtfat.
- Bred på hälften av grädden, lägg på en till botten och bred på resten av grädden.
- Lägg på pannacottan och den sista bottnen.
- Låt stå i kyl 1-2 tim innan servering. Garnera ev med smält ringlad choklad och bär.
ph by me
skriven
Den här tårtan ser jättegod ut, härligt med maräng, mango och hallon =)
www.diningandcooking.blogg.se