Idag är det kladdkakans dag i Sverige och därför så tycker jag verkligen att alla ska göra en riktigt smarrig kaka. Min kladdkaka är verkligen kladdkakan med det lilla extra. Det är massor med choklad i och ännu bättre så är det en chokladkräm på toppen för att få choklad känslan deluxe. Jag älskar choklad och det gör väl alla!


Kladdkaka Delux
Ingredienser:
- 200 gram smör
- 4 ägg
- 4 dl strösocker
- 200 gram mörk choklad
- 2 krm salt
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 1/2 dl kakao
- 2 dl vetemjöl
Chokladkräm
- 60 gram mörk choklad
- 1 äggula
- 1 1/2 msk strösocker
- 1 msk maizena majsstärkelse
- 1 dl mjölk 3%
- 1/2 dl vispgrädde
- 20 g rumstempererat smör
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Finhacka chokladen.
- Rör ihop ägg och socker, vispa inte pösigt då blir kladdkakan inte seg och kladdig.
- Smält smöret, häll sedan ner den hackade chokladen i smörsmeten.
- Rör tills chokladen är smält.
- Vispa ner chokladsmöret och salt i äggsmeten.
- Sikta i vaniljsocker,kakao och mjöl.
- Häll smeten i en form och grädda i ugnen i 20-30 minuter (beror på hur kladdig man vill ha den.
- Låt svalna.
Chokladkrämen:
- Hacka chokladen och lägg den i en bunke
- Blanda äggula, socker och maizena i en liten burk.
- Koka upp mjölk och grädde och häll ner det i ägguleblandningen.
- Rör om och häll tillbaka det i kastrullen.
- Värm krämen försiktigt på låg värme under konstant omröring tills den tjocknar.
- Häll ner krämen i bunken med choklad, klicka i smöret och mixa ihop till en slät smet med en stavmixer.
- Kyl i 30 minuter.
- Bred sedan på krämen på kakan eller spritsa ut den på valfri sett.
- KLART!


ph by me
skriven
Super mumsigt :D