Choklad Cheesecake Deluxe

2 kommentarer
 
 
 
Choklad Cheesecake Deluxe 
 
Brownie:
 
  • 80 g mjöl
  • 1 nypa salt
  • 2,5 msk kakao 
  • 180 g mörk choklad
  • 115 g smör
  • 175 g muscovadosocker
  • 1 äggula
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
Cheesecake
 
  • 450 g philadelphiaost
  • 140 g socker 
  • 2 ägg
  • 125 g mörk choklad 
  • 1/4 dl gräddfil 
Chokladganache 
  • 90 g mörk 
  • 1/2 dl vispgrädde 
Brownie:
  1. Sätt ugnen på 180 C.
  2. Lägg bakplåtspapper i en springform 15-17 cm diametern.
  3. Blanda mjöl,salt och kakao i en bunke.
  4. Lägg chokladen i en värmetålig skål över sjudande vatten. Rör om tills allt är smält.
  5. Stäng av värmen, men låt skålen stå kvar.
  6. Häll i ljust muscovadoråsocker och rör tills blandat. Ta av skålen från värmen.
  7. Tillsätt äggen och äggulorna och rör om, men inte för mycket.
  8. Rör sedan i mjölblandningen och vaniljsocker.
  9. Häll smeten i springformen och grädda i ugnen i ca 25 minuter.
  10. Ta ut och låt svalna.
Cheesecake
  1. Se till så alla ingredienser är rumsvarma.
  2. Häll färskost och socker i en skål och vispa tills det är väl blandat.Tillsätt äggen, ett åt gången och rör om mellan varje.
  3. Smält sedan chokladen och blanda ner det i färkosten och häll i gräddfilen. Blanda försiktigt med en slickepott.
  4. Häll allt över browniebotten.
  5. Grädda i ugnen i 3 h på 100 C. Ta ut efter 3 h och låt svalna innan du ställer i kylen. Bäst blir den om den får stå över natten så man gör den dagen innan man ska äta den, då utvecklas smakerna bäst.
Chokladganache 
  1. Bryt hockladen i bitar och lägg den i en värmetålig skål.
  2. Häll över vispgrädden och ställ skålen över kokande vatten. Rör tills chokladen har smält och blivit en glänsande ganache.
  3. Bred ganachen är kakan och dekorera med valfria bär.
 
 
 
 
 
1 a n n i k a:

skriven

Gott!

2 Anonym:

skriven

Så himla snygg... Och gott ser det ut oxå 👌 /Hassan Roshandel