Blåbärsbullar

2 kommentarer
Bullar Bullar Bullar det bästa fikat man kan ha, men ibland så vill man prova på en annars sorts bulle. Så idag provade jag att göra blåbärsbullar. Det blev otroligt friskt och fräscht, blåbären får en otroligt god smak med vetedegen,kanelen och sockret. Detta går lika snabbt som vanliga kanelbullar så detta borde alla prova. 
 
 
 
 
 
 
 
Blåbärsbullar
 
Ingredienser:
 
Vetedeg:
 
  • 150 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker (90 g)
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk grovmalen kardemumma
  • 5 dl mjölk
  • 50 g färsk jäst
  • 14 dl mjöl (840 g)
Fyllning:
  • 200 g mjukt smör
  • 1 dl råsocker
  • 1 msk malen kanel
  • 2 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk majsstärkelse
 
Gör Såhär:
1.Vispa samman smör, socker, salt och kardemumma i en stor skål.
2.Värm mjölk i en kastrull till 37°C, dra bort från värmen och smula i jästen. Rör tills jästen upplöses, blanda sedan mjöken med smörblandningen.
3.Tillsätt mjöl, lite i taget, och arbeta till en smidig deg. Täck över skålen med en ren bakhandduk och låt jäsa 45-60 minuter.
Fyllning:
1. Blanda smör, råsocker och malen kanel till en krämig fyllning.
2. Dela degen och kavla ut en halva i taget till en stor, rektangulär platta som är cirka 1 cm tjock.
3. Bred ut hälften av smörkrämen över degen.
4. Blanda bären med florsocker och majsstärkelse i en skål.
5. Strö hälften av bären över degen och rulla ihop till en rulle.
6. Skiva rullen i 3–4 cm tjocka skivor. Gör en rulle till.
7. Lägg skivorna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt.
Sätt ugnen på 200 grader.
8. Låt bullarna jäsa utan bakduk till dubbel storlek i 45–60 minuter.
9. Pensla dem med uppvispat ägg, grädda bullarna gyllene långt ner i ugnen i cirka 10 minuter.
 
 
ph by me 
 
1 a n n i k a:

skriven

Mumsigt :D

2 Miriam:

skriven

Åh mums, älskar blåbär! :D